ALMI Tankers

toca

New member
Pozdrav svima.
Duze vrijeme me nije bilo, al sada opet konstantno pratim zbivanja na forumu.
Zanima me dali itko zna sta o kompaniji ALMI Tankers, i dali netko sa foruma je na toj kompaniji. Vidio sam da Zorovic krca, ali nigdje na forumu nisam pronasao nikakve informacije.
Hvala unaprijed.

Da malo osvjezim temu. Naime, i mene bi zanimale neke inf. o firmi ali malo se toga moze naci na netu. Ne znam nikoga tko plovi na njoj pa, ako netko zna, ili ima frenda koji pozna frenda :) sa nekim informacijama da podjeli ...

Inace, navodno imaju 10 suezmaxa u izgradnji + 2 VLCC-a ...

Hvala ali, naravno da sam to prvo pogledao i procitao, kao i prezentaciju na stranici od agencije Zorovic. Ono sto mene i, pretpostavljam zacetnika topica zanima jest iskustvo iz prve ruke nekog tko je ili jos uvijek plovi na njoj. Kao i svaki put kad se netko interesira za neku kompaniju ovdje na forumu.
Uglavnom, ocito da takvih nema ovdje (barem za sada) ...

:uzdravlje

...

...

Rekao mi je žuti jedan Å¡to je doÅ¡ao iz Almi Tankers na MOL da ima dosta hrvata i da imaju čak i internet na svakom brodu. Tj. kupuju se kartice za 25, 50 i 100mb prometa. Kroz par godina ce im izaci joÅ¡ neke novogradnje. Eto toliko koliko sam čuo. pozz

Je isitna, sire se dosta, imaju i 2 VLCCa, a ako sve bude dobro, i charter od Petrobrasa, prvo jedan, pa onda jos par tankera. Barem sam tako cuo ...

Sent from my GT-I9100

Neki dan me zvao Zorović da mu treba sekondo za Almi tankers, zasada da imaju tri broda ali da ih ima jos u izgradnji. Plaća 5500 dolara samo na brodu,ugovor cetiri mjeseca. Tko ima potrebno iskustvo i breevete neka mu se javi. Preko zorovica sam napravio ugovore na VIKENU i Tormu te mogu reci da su korektni i profesionalni

Mene je drug presao sa Micuia na Almi i zadovoljan je,ima internet na brod i mnogo ce brze napredovati nego sto bi na Micui,rekao mi je da je plata prvom makine 13000 dolara a kapu 15000 dolara.Ugovori 4 mjeseca na brod za svaki mjesec 18 dana kuci,a za seniore 30 dana kuci i jos imaju rejoining bonuse.

Evo, da se nadovežem na temu... upravo odrađujem kadeturu na Almi Horizonu. Sto se tiče uvjeta na brodu, nemam se na Å¡to požaliti...spiza je super spremljena, ima je puno i raznolika je. Kogo nam skoro svaki dan napravi kolač. Nema alkohola!
Internet - mjesečno se dobije 100MB đaba, onda se može dodatno kupiti 50MB za 20$.... Kartica za telefon koÅ¡ta 20$ - 49min.
Brod konstantno radi, uglavnom oko Brazila i Nigerije...
Časnici su uglavnom Hrvati, Crogorci i neÅ¡to filipa...ostalo su sve filipinci... Kako čujem, po ostalim brodovima se može naći i koji časnik Ukrainac.

U glavnom, uskoro idem doma i mogu reći da bi se definitvno vratio nazad na Almi čim položim poričnički ispit.

Slobodno pitajte ako vas što zanima....

Pozdrav!

Jel ti treci makine Nenad?On je presao na Almija ali ne znam kako se zove brod tacno,drago mi je da si zadovoljan uslovima na brodu.Mislim da je trebao jedan brod novi da im izadje sad ali je imao problema sa ogromnim vibracijama motora pa ga nisu preuzeli.

Jel ti treci makine Nenad?On je presao na Almija ali ne znam kako se zove brod tacno,drago mi je da si zadovoljan uslovima na brodu.Mislim da je trebao jedan brod novi da im izadje sad ali je imao problema sa ogromnim vibracijama motora pa ga nisu preuzeli.

Je, Nenad je tu samnom...

Bok Marine.

Zanima me kolika je plaća sekondu palube i kakva je brzina interneta? Dali se moze na skayp sa video pozivom?

Hvala

Evo, da se nadovežem na temu... upravo odrađujem kadeturu na Almi Horizonu. Sto se tiče uvjeta na brodu, nemam se na Å¡to požaliti...spiza je super spremljena, ima je puno i raznolika je. Kogo nam skoro svaki dan napravi kolač. Nema alkohola!
Internet - mjesečno se dobije 100MB đaba, onda se može dodatno kupiti 50MB za 20$.... Kartica za telefon koÅ¡ta 20$ - 49min.
Brod konstantno radi, uglavnom oko Brazila i Nigerije...
Časnici su uglavnom Hrvati, Crogorci i neÅ¡to filipa...ostalo su sve filipinci... Kako čujem, po ostalim brodovima se može naći i koji časnik Ukrainac.

U glavnom, uskoro idem doma i mogu reći da bi se definitvno vratio nazad na Almi čim položim poričnički ispit.

Slobodno pitajte ako vas što zanima....

Pozdrav!

Pozz

Pozz

Evo ja sam odradio asistenturu na Almiju i sad se tamo vraćam kao 4. makine- Ukratko Almi tankers je grčka firma sa sjediÅ¡tem u Ateni imaju za sada 2 aframax i 4 Suesmax tankera a u gradnji su im joÅ¡ 6 suesa i 2 vlcca. Zorović naÅ¡e ljude krca na suese a na ova dva aframaxa su ukrainci. Ja mogu reći da sam zadovoljan tamo i namjeravam i ostati ako situacija ostane ovakva, firma je joÅ¡ u fazi razvoja Å¡to znači da puno investiraju u brodove i ljude, imam informaciju kako se Å¡ire i na plinski biznis (LNG) te će graditi 6 LNG brodova. Upoznao sam dosta ljudi iz head offica kako sam bio u Korei na gradnji jednog od brodova i mogu reći da su ljudi stvarno pristupačni i zainteresirani za posadu Å¡to na predthodnoj firmi (Genmar) nisam imao prilike iskusiti, sve u svemu na mene su ostavili dobar dojam. Pitajte Å¡ta vas joÅ¡ zanima rado ću vam odgovoriti ;)

Ej Karlo

Kolika je plaća sekondu palube i kakav je internet tj. brzina i jeli može video pozivi na skayp?
Hvala

Ne mogu, pukniću :udriglavom gaah.gif

Prvo, jebemu Iruda, kolega dragi, nije skayp nego je Skype... krvi ti Kerumove. gaah.gif

Drugo - znaci sad vec ni basic skype call nije dovoljan, nego je bitno da je video call? dunno.gif

O pobogu... 16k3pzb.gif

Mogu razumit da imas zenu, dite, familiju, da ih zelis vidit na ekranu, ali - kad je dosta?

Vec vidim upite - jel torrent bandwith dovoljno jak na Shella?

Pa dajte ljudi, ima ovdi starijih kolega, ljudi koji desetke godina oru more;
virujem da citaju ovakve postove i da se nama mladima smiju. E, bogami, smiju se s pravom.

Jeste ikad bili gladni i ocajni?

Pa prihvatili ukrcaj na prvo sta se otvorilo? Brod bez air-cona, sa propalitetima i pijancima,
dijeljenim (jasno, sporkim) tusem, upitnom vodom iz tankova tako da moras dovlacit dvi demizane od 5 litara
s kraja i drzat ih mlake u kabini na ugodnih 40ak stupnjeva? Kuvarom koji skuva danas za sutra, pa ode i nema ga dva dana?

Stvarno, kad je dosta? Jesmo pomorci ili manekeni? Je, lipo je da tehnologija ide naprid,
i danas bi vec trebao postat standard, a ne privilegij da su brodovi opremljeni kakvom takvom internet konekcijom.

Ali ako je i nema - zar je to stvarno ono sta ce vam presudit po pitanju ukrcaja na doticnu kompaniju?

Ako je to tako, onda vam stvarno skidam kapu.

Necu se ispricavat na mrvu ostrijem tonu, sumnjam da je ista stradalo osim eventualno necijeg ega.

Sretno na poslu, dobre ugovore i mirno more... :uzdravlje

Last edited:
Back