Zrin - prva ljubav

Asinkronus

Struja
Ka sta se rece, prve ljubavi se uvik pamte. Kad se samo sitin svih neprospavanih noci, skakanja po dizalicama,
kopanja po "D(r)amaticu" i jos mnogo veselih dogodovstina ali svejedno prva ljubav je prva ljubav.

Siguran san da ode ima puno ljudi koji su bili na ovom brodu. Naravno radi se od jednom jedinome ZRINU.

Umisto kontejnera sad razvozi stoku. Jadroplov ga je proda cini mi se 2010 te je sad preradjen u Livestock carriera.

showphoto.aspx

fullscreen.php

Photo 1618561

:uzdravlje:uzdravlje

Ka sta se rece, prve ljubavi se uvik pamte. Kad se samo sitin svih neprospavanih noci, skakanja po dizalicama,
kopanja po "D(r)amaticu" i jos mnogo veselih dogodovstina ali svejedno prva ljubav je prva ljubav.

Siguran san da ode ima puno ljudi koji su bili na ovom brodu. Naravno radi se od jednom jedinome ZRINU.

Umisto kontejnera sad razvozi stoku. Jadroplov ga je proda cini mi se 2010 te je sad preradjen u Livestock carriera.

showphoto.aspx

fullscreen.php

Photo 1618561

:uzdravlje:uzdravlje

Takva vrsta broda je san naem Bilichu reka je jednom nedavno

nije prva ljubav ali je bio prvi tamo negdje 1981. zavrsio u kini 5 godina poslije kao dio lukobrana :hihi

@Mladeno ako dobro vidim ovo je brod Dubrovnik. Cini mi se da je atlantska imala
vise ovakvih brodova, ja mislim radjenih u Spanjolskoj.

Evo jos jedne Zrina ali iz mladih dana.
ZRIN 006.jpg

je u pravu si ovo je jedan iz duge serije spanjolaca te su ti slike male evo ti ovdje bolje

ZRIN

Last edited:

Slažen se s tobon zrin je bija zakon. I dobro ti se čini, Zrin je predan početkon prvog miseca 2010. u brodogradiliÅ¡tu Tuzla. Znan jer bija san tamo tj. jedan od članova zadnje posade M/V "Zrin"!:(

:rolleyes:

Zrin ce onda plovit jos 20 godina s obrzirom koliko je para utroseno na ovo. A di je akomodacija za cargo ekipu , ima i njih najmanje 15 na ovoliki brod.
Jel zna ko jesu li i u underdeckovima isto stale i kako su rijesili ventilaciju doli ? Nekako mi se pari malo fanova za sve to ?
Ili su mozda evaporatori ubaceni doli ? :rolleyes:

Ko me ubaci u VRoon-a na Livestock express dam mu placu jednu. ;)

Ovo je livestock brod

untitled.jpg

Last edited:
:rolleyes:

A di je akomodacija za cargo ekipu , ima i njih najmanje 15 na ovoliki brod.
Jel zna ko jesu li i u underdeckovima isto stale i kako su rijesili ventilaciju doli ? Nekako mi se pari malo fanova za sve to ?
Ili su mozda evaporatori ubaceni doli ? :rolleyes:

untitled.jpg

I prije je Zrin ima 30 kabina a kako vidin jos je prosiren acomodation po krmi nagradja. Osim toga ispod main decka bila je tzv "crnacka cetvtr". Brod je bija gradjen za francuski Delmas i bija je predvidjen za liniju Afrika - Francuska. crnacka je bila predvidjena za stivadore koji bi bili ukrcani dok je brod u africi. Cini mi se da je bilo tamo 15-20 lezajeva plus kuzina i messroom sa zajednickim zahodom. Mi smo te prostorije koristili ka store i timunjerska svaciona.
Prije ovog preuredjenja svaka stiva je imala 2 ventilatora a cini mi se stiva br.3 u kojoj su bili reeferi imala je 4 ventilatora.
Ma mene najvise zanima jesu li ostavili Damatic ili su ga upgradali. Ili su cak uvalili nesto novo. A isto me zanima jeli osta FAHM200 (bridge control). Inace to su bile dvi najkriticnije stvari naravno neracunajuci velike vibracije.

Pozdrav

Cisto sumnjam da u toj crnackoj cetvrti kako je ti zoves spavaju stocari jer sumjam da bi se to poklapalo s AUstralskim regulativama. Koliko vidim ovde napird ima isto neka akomodacija valjda smjestaj za veterinara i supercarga.. doli u underdeckovima su valjda tankovi za vodu i evaporatori.

Vise mene zanima kako je rijesen automatski sustava napajanja i hranjenja nego makinja , makinja svaka ista al ovo je unikat svaka stala :hihi

Izlgeda ko 9000 glra nosivosti cca , znaci samo za pit triba oko 300 tona vode dnevno + pranje stale.. ludilo.

Valjalo bi otic na Zrina sada bolji je ovako nego prije..

Bio sam na Pride-u, koji nije imao dizalice kao tad Zrin. Jednom vezani skupa u Felixstowe-u.

bio i na jednom i drugom....dogra stara vremena, sa prideom stalno u south america, doli u svakom portu su svi znali taj brod...

navodno je zavrsio isto ka i Zrin...

...Inace to su bile dvi najkriticnije stvari naravno neracunajuci velike vibracije...

Vibracije su bile grozne, pogotovo kad bi bili prazni... Navodno je zato Delmas i odusta od broda? Inace prvo ime mu je bilo Antoine de Padova ako se dobro sican.

Odradija san kadeturu na Zrina 2003/04, linija SAR - USA.
Sican se da je ekipa bila ok, osim onoga zmaja od nostroma Brace Klarica koji nas je ubija :)

Back