Brevet za Platforme ili Offshore???

stvedro

FAC MAN
Alo Ekipa pozdrav svima skupa sa broda....plovi se trenutno oko Maroka za Brazil, Repositioning cruisera...valja ko u prici....

Jedna molba ....Dali je itko upoznat sa brevetom ( nisam siguran za sta je sve !!!) ...Certificate IV in Electrotechnology (Expolsion-Protection)...

Ne mogu nigdje naci u hrvatskoj da negdje ima ovo za polagati ili priblizan ekvivalent....Ima li tko kakve informacije da mi ovo malo priblizi...

Ovo mi je za oca,ja sam inace strojar po struci.

Hvala vam...

Za rad na platformama u Sjevernom moru: UK,NO i NL sektor za sve elektricare i elektronicare je obavezan tzv. CompEX. kurs. Puni naziv kursa je : Training and certification of personel who work on electrical aparatus for use in potentionally explosive atmospheres. Traje 5 dana, pola od toga je teorija a pola praksa. Ja sam svoj napravio u Aberdeenu, Aset Colege. ( www.aset.co.uk ). Cijena kursa je oko 900 GBP. Sluzbeno vazi 5 godina i onda moras na 2 dana "refreshment" ali vecini off shore kompanija to nije uvijet, dovoljno je da ga napravis jednom. Mislim da se u drugim dijelovima svijeta mozes progurati bez tog kursa, i onda trazit kompaniju da te posalje.
To je ono sto ja znam da ti je potrebno za rad na platformi, sorry ali za ekvivalent i da li ga ima u Hrvatskoj ne znam.
Pozzz

Back