Članarina za SPH

Evo stavljan u attachment, slika nije bog zna kakva, scanner mi je zauzet, kapo ne??to radi pa ću kasnije ponovit...
Inače članci 18 i 20 su jako znakoviti pa ću i to postat...

Ujedno sve isprike cijenjenom kapetanu Predragu B,
V. Svalina i B. Berlan su stavili svoj cijenjeni potpis na ovaj dokument... :udriglavom
Mea culpa, mea maxima culpa... ;)

Stovani Kapetane.
Hvala na lipim ricima, sacekajte uru ipo da izadjen iz gvardije pa cu van skenirat Collective agreement SPH - NSA sa Vasim potpisom na dnu. :kafa
I naravno postat ovdje da svi vide...:o

Ne moram čekati, evo čitam ispred sebe na stranici 3. CBA for craotian Seafarers navedeni su ispred Seafarers' Union of Croatia represented by: Vladimir Svalina
Branko Berlan

toliko o vjerodostojnosti.

Od Girbulka nikada nije uplaćen niti jedan cent u SPH. Tu se članarina plaća norve?žanima, a tu?žbe i ostvarenja prava je i??lo preko mene (uspje??no, na svu sreću).

jasno da čitam pomorac.net, kad me upozore da opet bulazne i la?žu o meni osobno. Ponekad i odgovorim, najče??će nemam vremena za gluposti.

Ispeci pa reci. Na??a stara.
Mirno more,
kap.P.Brazzoduro:o:o;):p

a sta je on frakcija unutar sph pa se ograđiva od kolega zar nisu na istom pijatu......i ako je covjek falio pa sta,a red je i procitat ispriku prije posta.........

Last edited:
Evo ću sad prepisat jer san ljut, nemogu čekat scanner... :mad:
Article 18, Deduction of union fee...
The company shall each month deduct from the wages of all seafarers in positions covered by this collective barganing agreement the folloving union due: For each ratings : USD 20 per month, for each officer USD 35 per month....
Deduction of such fees does not lead to the seafarer automaticly becoming a member of SUC (SPH). Membership in SUC is valid from the date when registration is made. For SUC members the deduction is regarded as deduction of union dues. For non-members the fee is regarded as union fee (molio bih cijenjene da mi objasne ??ta ovo znači!!!)...
The deducted amounts shall be remitted to bank account XXXXXXXXX Bank1, Oslo.... The norwegian unions shall receive the union fee on behalf of SUC, and remit to the SUC bank account in croatia in accordance with the agreement between the Unions...

Ako ne razumite engleski, uvik Vam mo?že neko prevest.. :cool:

A Jadrane lipo ti je covik napisa da nisu dobili lipe.
@mladeno
gosp. Brazzaduro se s pravom ljuti jer ocito oni ne rade u istim OUR-ima ili SOUR-ima.

Ne moram čekati, evo čitam ispred sebe na stranici 3. CBA for craotian Seafarers navedeni su ispred Seafarers' Union of Croatia represented by: Vladimir Svalina
Branko Berlan

toliko o vjerodostojnosti..
? tovani Kapetane...
Va??e me obja??njenje puno podsjeća na na??eg ministra Pomorstva, nisam ja... kako ja mogu znat ??ta rade meni iza leđa... ne mogu ja provjeravat svakog... bla-bla-bla... :udriglavom:udriglavom
Ovo mi pari kad nezna liva ??ta joj radi desna...
Nadam se da me razumijete, hvala... :kafa

? tovani Kapetane...
Va??e me obja??njenje puno podsjeća na na??eg ministra Pomorstva, nisam ja... kako ja mogu znat ??ta rade meni iza leđa... ne mogu ja provjeravat svakog... bla-bla-bla... :udriglavom:udriglavom
Ovo mi pari kad nezna liva ??ta joj radi desna...
Nadam se da me razumijete, hvala... :kafa

Ma Jadrane je li vidis da to nisu isti SOUR-i.Nemojmo misat kruske i jabuke.
Njih placa ITF i uzmimo da je to tocno ,interesira me cemu onda naziv Sindikat pomoraca Hrvatske ako je to u biti ITF.Tko placa najam za prostorije u Marmontovoj u Splitu kao i poslovne prostore u drugim gradovima.Tko je vlasnik tih prostora??Imam blagi osjecaj da je to drzava.Mislim da je ITF prodaje Hrvatskoj muda za bubrige da ne plati najam prostora koliko b i trebao.I onda se pitam tko koga ode drzi za jaja??? Cije interese tada zastupa Sindikat pomoraca Hrvatske ili ITF svejedno???
Takodjer mi je interesantan lik i djelo obitelji Malger(Antona(SPH) i Margarete(STH)).Profesionalni sindikalisti.Sve za dobro radnika.

Zovem se BRAZZODURO. u mojoj ekipi su kap. GLAVOČIĆ i KRONJA. na svu sreću plaćeni smo od ITF-a prema Budgetu, koji za va??u informaciju za 2010. iznosi 1.398.348,81 HRK i svaku lipu zaradimo.
Vi se po običaju ne predstavljate pa mo?žete i lagati koliko vas volja. Braco nikada nije i ne potpisuje NIS Collective Agreement.

Mirno more,
kap.P.brazzoduro:uzdravlje

Lik Margelovih ne poznam,a ovo je vjerovatno odgovor o njihovom djelu.

A oni ti imaju poslovni prostor u Marmontovoj 1 tu im je sjediste firme,a gnjezdo su svili u Omiskoj ulici u Splitu.
Anton Malger celnik SPH,predsjednik udruge BIOS iz Splita(isto sjediste u Marmontovoj 1 gle cuda)
Margareta Malger presjednica ogranka Sindikata trgovaca Hrvatske za Dalmaciju(Marmontova 1)

Ovde izgleda svi mi??aju kru??ke i jabuke uključujuči Kap Brazzadura..
Predsjednik SPH je gospodin Svalina a s njim je potpisivao tajnik splitske podru?žnice gospodin Berlan, stoga jo?? jednom isprika Kap. Brazzaduru, očigledno nije bio obavje??ten ??ta njegov Predsjednik potpisuje... :udriglavom
? to kao tajniku SPH mu nije ba?? na ponos.... :hihi
Ali kakve to veze ima sa vama kao povjerenikom ITF-a za Hrvatsku zaboga?... :rolleyes:

Ovde izgleda svi mi??aju kru??ke i jabuke uključujuči Kap Brazzadura..
Predsjednik SPH je gospodin Svalina a s njim je potpisivao tajnik splitske podru?žnice gospodin Berlan, stoga jo?? jednom isprika Kap. Brazzaduru, očigledno nije bio obavje??ten ??ta njegov Predsjednik potpisuje... :udriglavom
? to kao tajniku SPH mu nije ba?? na ponos.... :hihi
Ali kakve to veze ima sa vama kao povjerenikom ITF-a za Hrvatsku zaboga?... :rolleyes:

Pa sto bi predsjednik Svalina svojim sljakerima treba objasnjavat sto potpisuje i zasto.Ja mislim da vojnici podnose raport generalima,a ne obrnuto.
Quod licet Iovi,non licet Bovi.

Zurim u Sloveniju nocas pa evo malo za raspravu sutra dok me ne bude da imate sto glođat i da nije dosadno,a nadam se da ce i gosp. Brazzaduro dati svoj komentar na ovo.

http://www.nsppbh.hr/cms_view.asp?articleID=69

Posebno mi je Jadrane jabuko moja interesantan ovaj dio jer pokazuje da SPH ima problem sa svakom Udrugom/Sindikatom sastavljenom od pomoraca a ne knjiskih moljaca.Toliko o borbi SPH za one koje bi trebali predstavljat.Dapace ja o SPH nemam nikakvo misljenje nego samo zelim prenijeti misljenje kolega sa Jadrolinije i razloge zasto su uskratili svoje povjerenje SPH-e te se odlucili sami organizirati.

Nezavisni sindikat, od samog svog osnivanja, nije sebi stavio u program bilo kakvo prepucavanje bilo s kim, ali je izgleda gđa. Njegovan stavila sebi u zadatak da po svaku cijenu poku??a diskreditirati Nezavisni sindikat, samim tim i pravo na drukčije mi??ljenje i pravo na sindikalno organiziranje.

Ako je gđa. Marica Njegovan nekada i bila perspektivan pomorac, pa nakon toga i kvalitetan sindikalac, danas nam izgleda da je i jedno i drugo to odavno prestala biti.

U svom zadnjem dopisu upućenom pomorcima i zaposlenicima Jadrolinije, gđa. Njegovan, o Nezavisnom sindikatu i njegovim članovima, iznosi niz neistina i izmi??ljotina, ali ćemo se dotaknuti samo jedne koja se odnosi na sve zaposlenike kojima se mjesečno uste?že 10 kn od plaće za Fond solidarnosti.

Fond je osnovan prije desetak godina, inicijativu je podr?žala tada većina pomoraca, te gđa. Njegovan slovi kao osnivač Fonda.

Međutim, do nedavno nitko nije znao da se prikupljena sredstva za Fond uplaćuju na privatni račun gđe. Njegovan. Njeno pismeno obrazlo?ženje je, da se na taj način poku??alo izbjeći plaćanje poreza kako bi zaposlenicima koji trebaju pomoć ostalo vi??e, je u najmanju ruku, neozbiljno i uvredljivo. Očito je da gđa. Njegovan smatra zaposlenike, u prvom redu pomorce Jadrolinije, primitivnom, neinteligentnom i polupismenom populacijom. Radničko Vijeće je na 3. sjednici zatra?žilo na uvid poslovanje Fonda te ukoliko izvje??taj gđe. Njegovan ne bude transparentan, Nezavisni sindikat će sugerirati svojem članstvu kao i svim zaposlenicima da prestanu uplaćivati sredstva u Fond.

? to tek reći o učestalim primjerima, da platni ured Jadrolinije ne ?želi prestati s obustavljanjem članarine zaposlenicima prema podru?žnici SPH, iako dobivaju pismene zahtjeve od zaposlenika.Ni??ta to ne vrijedi dok gđa. Njegovan ne izda nalog. Očito ne gospodarimo s vlastitim osobnim dohodcima.

Koristimo ovu priliku da obavijestimo sve one kojima se i nakon pismenog zahtjeva obustavlja članarina preko platnog ureda, da kopiju zahtjeva upute na adresu RV u Splitu.Članstvo u bilo kojoj udruzi ili sindikatu je dobrovoljno

Jadrane ovo posljednje boldano se odnosi na tebe Jabuko moja(clanstvo u bilo kojoj udruzi ili sindikatu je dobrovoljno)

Vidin i ja da nas neko vuče za nos, hvala ti ??ta si uspija ovo iskopat, uvik san govorija da nakon pok. Toze ti postaje?? moj duhovni guru i idol... :hihi
Sad preostaje da sve ovo potvdim u praksi, za misec dana kad dođem doma...:mad:
Nesmin ni promislit koliko san pelena i mlika moga kupit od ovih novaca, jadna mi majka... :udriglavom:udriglavom

a oni če ti opet reči da je sve la?ž i zbog toga i sto smo frustrirani ili iz nekog drugog razloga,sasvim svejedno,jer su lijepo uhljebljeni i boli ih prangija tko ??ta priča ili pi??e oni guraju svoju a kako vidim tamo su svi sijedi a brzo če i penzija.....

rekli, ne rekli, isto in se vata... :(
Ne mogu sebi doć da su ovako indiferentni, nezainteresirani i tvrdoglavi...
Kad ih se podbode, onda se uspiju malo mrdnit, napi??u par demantija i bi?ž natrag u brlog, a ti stoko navigaji i plaćaj... :udriglavom:udriglavom

Je i meni su nesto spominjali da mi se odbija od placde za SPH al moran to provjerit.
Mislin da mi to niti nepise u ugovoru ako je istina.
prokopacu ovo pa iznit podatke.

Mirno more onima sta navigaju, a uhljebima zelin potres ka i na Haitiju!

Je i meni su nesto spominjali da mi se odbija od placde za SPH al moran to provjerit.
Mislin da mi to niti nepise u ugovoru ako je istina.
prokopacu ovo pa iznit podatke.

Mirno more onima sta navigaju, a uhljebima zelin potres ka i na Haitiju!
Ne znan na koju si bandiru, meni u ugovoru pise da stoji agreement izmedju NSU i SPH, naravno isti nemozes dobit na uvid, u agenciji izvrdavaju neke price, nemamo trenutno, a na brodu se barba cudi da kako vam ga to nisu dali? :udriglavom:udriglavom:udriglavom
Ovo su sve nase lakovjernosti i neopreznosti prilikom donosenja vaznih zivotnih odluka, ali na greskama se uci... :hihi
A sad imam i kopiju za osobnu upotrebu, cisto za svaki slucaj... :cool:

Pa kako nece sad kad znaju da si njihov clan (27 erla misecno) ako je tome tako.Zasto ne bi diskutirali sa svojim clanstvom pa makar i ovim putem.Ja mislim da je osnova svega dijalog,a nadam se da se i gosp. Brazzoduro s time slaze

Za diskusiju uvijek.
No postoji razlika između UPH i pomorac.net-a (tako mi ka?že ? u??a i ja mu, barem to vjerujem).
Tako da moje javljanje ne znači i uva?žavanje rada UPH. Na?žalost, jo?? treba puno toga napraviti za uva?žavanje, a ne prvom mjestu je prestati LAGATI i na la?ži poku??ati skupljati poene. Kratko traje, a posljedice su negativne za sve nas.
Kad će isprika onog ??to je tvrdio da sam ja potpisao NIS ugovor?
Mirno more,
kap.P.Brazzoduro
razgovaram i diskutiram i sa ne članovima, pa ??to ne bi sa članstvom!:uzdravlje

Ne znan na koju si bandiru, meni u ugovoru pise da stoji agreement izmedju NSU i SPH, naravno isti nemozes dobit na uvid, u agenciji izvrdavaju neke price, nemamo trenutno, a na brodu se barba cudi da kako vam ga to nisu dali? :udriglavom:udriglavom:udriglavom
Ovo su sve nase lakovjernosti i neopreznosti prilikom donosenja vaznih zivotnih odluka, ali na greskama se uci... :hihi
A sad imam i kopiju za osobnu upotrebu, cisto za svaki slucaj... :cool:

Gdje da vam po??aljem kopiju ugovora??????????
Svi drugi prije odlaska neka mi se obrate i poslati ću im Ugovor.
Mirno more,
Kap. P.Brazzoduro:uzdravlje

Evo ću sad prepisat jer san ljut, nemogu čekat scanner... :mad:
Article 18, Deduction of union fee...
The company shall each month deduct from the wages of all seafarers in positions covered by this collective barganing agreement the folloving union due: For each ratings : USD 20 per month, for each officer USD 35 per month....
Deduction of such fees does not lead to the seafarer automaticly becoming a member of SUC (SPH). Membership in SUC is valid from the date when registration is made. For SUC members the deduction is regarded as deduction of union dues. For non-members the fee is regarded as union fee (molio bih cijenjene da mi objasne ??ta ovo znači!!!)...
The deducted amounts shall be remitted to bank account XXXXXXXXX Bank1, Oslo.... The norwegian unions shall receive the union fee on behalf of SUC, and remit to the SUC bank account in croatia in accordance with the agreement between the Unions...

Ako ne razumite engleski, uvik Vam mo?že neko prevest.. :cool:

Po??tovani,
1. Jeste li konačno prona??li moj potpis na ugovoru?

2. Ako je ovo Va??e dokazivanje da je Girbulk platio za Vas članarinu SUC-u moram vas razveseliti.
POD PUNOM MORALNOM I MATERIJALNOM ODGOVORNO? ĆU TVRDIM DA OD GIRBULKA NISMO DOBILI UPLAĆENU ČLANARINU, KAO ? TO TVRDIM DA SMO OD DRUGIH (4) NORVE? KE KOMPANIJE DOBILI DIO ČLANARINE UPLAĆENE KOLEGAMA U NORVE? KOJ
kome nije dosta neka provjeri s kap. Bo?žićem, s kojim su se vodili razgovori oko ispravljanja toga i uplate.

3. ? to se pak tiče razumjevanja Engleskog, naravno da imam i profesore engeskog i hrvatskog koji mi poma?žu u razumjevanju.

Mirno more,
kap.P.Brazzoduro:uzdravlje

znaci,zakljucak je nisu vridni spomena,treba ih tuc i razbit uzivo kad ih se vidi,bas prikosutra letin priko rike,pa ako brazo**** nastrada setajuci po korzu nece bit moja greska,drag mi je i casper,5 dana u st i nije se moga javit,vise ne mora,sve se vidi,sve se placa,ovako ili onako

nemam vremena za ??etnju Korzom. Ali ako mi se i dogodi stradanje u nekoj ??etnji, pa ga kojim slučajem pre?živim, ti si moj i bo?žji

Last edited:
E pa dragi Kapetane, da se i ja ukljucim malo. Niti sam sindikalista, niti sam pomorac trenutno (iako imam otucenih 17 godina u matrikuli). Evo sam se "uhljebio" na poziciji Tech Direktora jedne od najjacih firmi, gdje zacudo do mojeg dolaska nije bilo Hrvata. Sad nas je troje a bit ce i vise. Na tom famoznom Gearbulku (nije GIRBALK, potrazite savjet ucitelja engleskog jezika, big self confidence is mother of all fuck ups) sam proveo 4 godine kao Fleet Manager i poznavajuci firmu, siguran sam da postoji dobar razlog zasto ugovor nije potpisan. Losi ste Kapetane, losi do zla Boga, ne samo Vi (veliko V je iz pristojnosti samo) nego i sva svita koja se sjatila u taj famozni sindikat.
Vratimo se desetljece unazad, pa i malo vise.... koliko je pomoraca ostalo kratko sa stecajem Dalmaplova, Slobodne..... Sta su dobili osim praznih obecanja? U isto vrijeme, jedan od Vasih kompanjona prica za sankom da nece kupit Jaguara jer da "ne bi bilo lipo da ga se vidi...", pa ce poc na Alfu.
Sad nazovite i mene LAZOVOM. i kazite da sam Vas i Bozji. Na raspolaganju!
Susa je mlad, neiskusan, ponekad eksplozivan.. ali POSTEN. A Vi, Toma Miletic (velik covik, mala persona i jad od Kapetana), Babic... i svi drugi, pogledajte se ujutro u ogledalo i zapitajte se:ZASTO PRIMAM PLACU?
Pozdrav iz dalekog Singapura

Back