PA di san ja napisa da san bija 10 godina. JA san napisa da su ljudi koji su bili tamo 10 godina iÅ¡li ća a ne ja. Ako ti ja moram objaÅ¡njavat Å¡to je napisano nema svrhe s tobom polemizirat. Nije slićno na shell- jer su hrvati tamo bili puno prije indijaca na samoj firmi te Hrv imaju puno bolje uvjete od indijaca. Kako je na Golaru i MOLU naznam pa nebi htio u to ulazit.
Uz duzno postovanje Exmar trenutno nudi znatno bolje uvjete od Shella.
Na Exmaru su takoder Hrvati bili znatno prije od Indijaca....Isto kao sta ti tvrdis za Exmar, javit ce se dosta ljudi koji su otisli sa Shella radi slicnih razloga koje si ti navea. Ali da se vratimo na temu, neko je pita kakvi su uvjeti na Exmaru za juniore, a ja sam mu odgovorija...
Iako nemam nikakvog razloga, kako nisam Exmarov crewing manager ili sl. uopce nisam ima namjeru promovirat Exmar Hrvatima, dapace, s obzirom na neka negativna iskuvstva sa Hrvatima iz proslosti, draze mi je da nas je sto manje...
Ipak, s obzirom na dolje navedene uvjete, te uz odlicnu mjesecnu placu bilo bi jako cinicno pisati po forumu mladim momcima da dobro promisle prije dolaska na Exmar zbog nekakvih losih iskuvstava pojedinaca iz proslosti...
Ponavljam, svi mi imamo losih iskustava sa Belgijancima, Hrvatima, Norvezinima, Indijcima, Britancima, Talijanima, ali nekad triba i prec preko nekih stvari, ako te neke druge i te kako usrecuju.
Predpostvaljam da neko sa Losinjske, Atlanske i drugih nasih, a i stranih firmi ima takoder jako losa iskuvstva sa odredenim ljudima na tim firmama, a kolege na navedenim firmama navigavaju za znatno losije uvjete nego sta ih imaju Hrvati na Exmaru.
Na Exmaru Hrvati koji su u Belgijskom poolu imaju sljedece beneficije:
- Punu Belgijsku penziju od cca 2000 Eura nekon napunjenih 14 godina sea servisa, koja se pocinje isplacivati sa napunjenih 62 godine starosti. Ako imate npr. samo 2 ili 5 god sea servisa, isto ostvarujete pravo na umanjenu penziju sa napunjenih 62 god starosti.
- Zdravstveno osiguranje koje vam garantira mjesecnu naknadu, bilo da se radi o ozljedi ili bolesti stecenoj na brodu ili doma, pokrivene troskove lijecenja, te bolnicke troskove. Prakticki, ukoliko se doma ozljedite ili razbolite firma se brine o vama do kraja zivota, a niste prepusteni sami sebi kao na vecini ostalih firmi.
- Oslobodeni ste placanja poreza u Hrvatskoj, dakle ne morate niti mislit o famozna 183 dana
- Ima toga jos...