Jahte ili Kruzerri?

MilosGak

New member
Pozdrav svim pomorcima :))
Imam jedno pitanje za vas...
Da li se vise isplati ici na jahtu ili na kruzer da bi konacna primanja bila sto veca kada se sve sabere, u razdoblju od 5 godina... Znaci za 5 godina jeli vise (kao konobar) mogu zaraditi na kruzeru ili na jahti?

I jos samo pitanje, gde se ostvare bolji kontakti sa elitom?
Na kruzeru ili jahti? Ovo pitam zato sto posle broda planiram da uzmem neke dve mini jahte (motorni brod) i iznajmljujem... A dobri kontakti, zlata su vredni ;))

Ps. recimo da portugalski i engleski znam savrseno...
Veliki pozdrav svima :))

EDIT:
Ako neko iskusan moze da mi napise koje su pocetne plate konobara na kruzeru, koja je mogucnost napredovanja kroz ugovore i koje su plate na tim visim pozicijama...

I isto tako neko iskusan ako ima za jahtu... :))

Last edited:
Ajoj, ne da si se padobranom spustio nego se taj isti nije ni otvorio izgleda.

EDIT: Sorry tek sad vidio da si se predstavio nakon podsjetnika.

Nema veze, ionako ja nemam nis pametnog ti rec u vezi pitanja, al javit ce se pokoji sa kojom informacijom.

Poz

Last edited:
Cudno ali se tu ne pominje ni b od broda...a kamoli kakve su pllate tamo i mogucnost napredovanja...
Tako da ako bi neko ko je iskusan mogao odgovoriti na moja pitanja bio bi vrlo zahvalan...

A moj boze,dobrooo :hihi:hihi:hihi:hihi
Mi ti na nasoj stranici imamo naviku predstaviti se,
pa bih te zamolio da prvi korak savladas u potpunosti :hihi:hihi

Ma predstavio se vec :) ...

Sto se tvojeg pitanja tice, ne znam place za bijelo osoblje, iako znam da konobari na nekim firmama imaju samo par stotina USD mjesecnu placu, a ostalo ovisi od napojnica.

Uglavnom, s obzirom na ovo sta tebe zapravo zanima, ocito je da je za tebe mjesto na jahtama, a ne na putnickim brodovima. Koju to "elitu" mislis upoznati na npr. jednom brodu sa 2000+ putnika koji su uglavnom na nekoj akciji uplatiti povoljan aranzman?

Elita ide na jahte, a tamo ces ih i naci ;) ...

Pozdrav svim pomorcima :))
Imam jedno pitanje za vas...
Da li se vise isplati ici na jahtu ili na kruzer da bi konacna primanja bila sto veca kada se sve sabere, u razdoblju od 5 godina... Znaci za 5 godina jeli vise (kao konobar) mogu zaraditi na kruzeru ili na jahti?

Na kruzeru ili jahti? Ovo pitam zato sto posle broda planiram da uzmem neke dve mini jahte (motorni brod) i iznajmljujem... A dobri kontakti, zlata su vredni ;))

Ps. recimo da portugalski i engleski znam savrseno...
Veliki pozdrav svima :))

EDIT:
Ako neko iskusan moze da mi napise koje su pocetne plate konobara na kruzeru, koja je mogucnost napredovanja kroz ugovore i koje su plate na tim visim pozicijama...

I isto tako neko iskusan ako ima za jahtu... :))
oprosti zar ti stvarno mislis od place konobara na kruzeru uzeti dvije jahte???????????????
svaka cast a ako ti uspije sjeti se kako si poceo karijeru pa napisi i nama na ovome forumu da se i mi snadjemo :uzdravlje

a racunaj za jahtu max 6 mjeseci x cca 2000e x 5g to ti je 60000e a kad odbijes troskove zivota nece ti ostati ni za mudante

a racunaj za jahtu max 6 mjeseci x cca 2000e x 5g to ti je 60000e a kad odbijes troskove zivota nece ti ostati ni za mudante

Pa zar nije da tamo radis 5 meseci pa imas mesec slobodno pa onda produzavas ugovor jos 5 meseci pa imas mesec slobodno i tako sve u krug 5 godina...
to bi onda bilo 100.000 :))

@padobranac

nismo se razumeli ocito, ne jahte... mada neki to zovu male jahtice...

mislio sam na ona motorna plovila koja mozes naci od 25k pa sve do 200k evra :))

Ovo stvarno vridi podebljati....

Na kruzeru ili jahti? Ovo pitam zato sto posle broda planiram da uzmem neke dve mini jahte (motorni brod) i iznajmljujem... A dobri kontakti, zlata su vredni )

danas jesi - a sutra sto bude, to ti je pomorski zivot, i to od onih s najvisim titulama pa nadoli. A kamoli ka posada, pa jos izracunati sve 5 godina unaprid, a svasta, oladi malo jer bi se moga debelo razocarati.

Pa zar nije da tamo radis 5 meseci pa imas mesec slobodno pa onda produzavas ugovor jos 5 meseci pa imas mesec slobodno i tako sve u krug 5 godina...
to bi onda bilo 100.00

a jesi li ukalkulira i to da samo tebe cekaju tamo, i tako iducih 5 godina

Ej legenda si i gotovo!

Last edited:
Na jahti se puno vise zaradi kao steward ali problem je u tome sto se vecinom uzimaju cure .Placa zavisi od velicine jahte,zatim jeli charter ili private .Neki prosjek na jahti od 30+ je od 2500 eura ali to varira svugdi negdi je placa malo visa negdi malo manja zavisi o puno okolnosti,vlasnika,kapetana tvog znanja,dali si chief steward,second steward ....

A i na kruzeru su sigurno dobre place zavisi od klijentele ovo je moje subjektivno misljenje

to bi onda bilo 100.000 :))

@padobranac

nismo se razumeli ocito, ne jahte... mada neki to zovu male jahtice...

mislio sam na ona motorna plovila koja mozes naci od 25k pa sve do 200k evra :))

posao stewarda na jahti je uglavnom sezonski i to max 6 mjeseci, jedino ako se uspijes uvaliti za mornara pa da te gazda ostavi cijelu zimu paziti na jahtu i odrzavati je do sljedece sezone...

Na jahti se puno vise zaradi kao steward ali problem je u tome sto se vecinom uzimaju cure .Placa zavisi od velicine jahte,zatim jeli charter ili private .Neki prosjek na jahti od 30+ je od 2500 eura ali to varira svugdi negdi je placa malo visa negdi malo manja zavisi o puno okolnosti,vlasnika,kapetana tvog znanja,dali si chief steward,second steward ....

A i na kruzeru su sigurno dobre place zavisi od klijentele ovo je moje subjektivno misljenje
da na cruiseru su place super: pocinjes jedno 2-3 godine kao pomocni konobar tako sto sluzis indijce, indonezane, filipince i slicne u crew messu za approx. 900 dol, pa onda dobijes "promociju" u room service za 100ak dolara vise ali zato teglis u komadu 12 sati. Onda tek nakon 2-3 ugovora ides u dinning room za jos 100 dol vise pa dok dodes do glavnog konobara za 3000 dolara za kojih 5-6 god prode ti zivot a jahte pokupovali mamini sinovi a tebi 30-35 god i jos uvijek nemas nista. eto tako ti to funkcionira prijatelju.
jos nesto sto se tice place: ja sam na cruiserima vec 4 god i to kao oficir i za mjesec dana zaradim vise nego jedan pomocni konobar u cijelom ugovoru i nemam nikakvu jahtu i vjerovatno je necu nikada ni imati.
tamo mozes raditi kao konobar i zaraditi za neki prosjecan novi auto tipa Polo ili Punto i nista vise od toga.

posao stewarda na jahti je uglavnom sezonski i to max 6 mjeseci, jedino ako se uspijes uvaliti za mornara pa da te gazda ostavi cijelu zimu paziti na jahtu i odrzavati je do sljedece sezone...

Zar jahte zimi nisu na karibima, ili tako tim toplijim krajevima...?

Par puta sam vec napomenuo da nisam mislio na jahte kao
http://www.admin.bol-brac.eu/charter-fotoalbum/jahte/v001.jpg

vec na nesto kao
Royal Boats - Yacht Broker / najbolja i najkvalitetnija ponuda plovila od 5 do 8 metara

Ali nema problema, naglasicu to jos koji put ako treba...

Koje su pocetne plate konobara na jahtama, u najgorem slucaju?

Last edited:
Cekaj, daj malo razjasni jer nisi bas jasan.
Ti mislis kupiti ove brodice od 8-10m nakon sto zaradis za njih na brodu ili pitas da budes konobar na takvim brodicama? Ovaj tvoj zadnji post je poprilicno nejasan.

Takodjer, iako nisam u poslu sa jahtama, ne rade ti sve jahte 356 dana u godini. Kad zimuju, bez obzira gdje se nalaze, onda nema posla, samo odrzavanje ...

da na cruiseru su place super: pocinjes jedno 2-3 godine kao pomocni konobar tako sto sluzis indijce, indonezane, filipince i slicne u crew messu za approx. 900 dol, pa onda dobijes "promociju" u room service za 100ak dolara vise ali zato teglis u komadu 12 sati. Onda tek nakon 2-3 ugovora ides u dinning room za jos 100 dol vise pa dok dodes do glavnog konobara za 3000 dolara za kojih 5-6 god prode ti zivot a jahte pokupovali mamini sinovi a tebi 30-35 god i jos uvijek nemas nista. eto tako ti to funkcionira prijatelju.
jos nesto sto se tice place: ja sam na cruiserima vec 4 god i to kao oficir i za mjesec dana zaradim vise nego jedan pomocni konobar u cijelom ugovoru i nemam nikakvu jahtu i vjerovatno je necu nikada ni imati.
tamo mozes raditi kao konobar i zaraditi za neki prosjecan novi auto tipa Polo ili Punto i nista vise od toga.

zaa 4 god.mozda neces imati ali za 8 g i vise od toga mozes imati ..jedino ako nisi rastrosan..ili imas rastrosnu bolju polovicu ....

Back