Jan De Nul

POSEIDON

deck officer
Pozdrav!Evo mene opet!
Znači! Plovio sam kao kadet na balka i pre??ao na supply domaću firmu otukao jedan ugovor ka sekondo palube ali zbog malih plaća odlucio sam se maknit na drugu firmu, ?želim probat na tankere ili plina??e! No zvao me je globtik da bi me krcao za terca na tankera ali kad sam do??ao tamo ponudili su mi za skipera na JAN DE NUL-a!
Od ostalih pomoraca znam da taj posa nema veze sa pomorstvom, radi?? 12h spajas cijevi na 50stupnjeva doli u Dubai-u.:udriglavom
Pa ako znate vi??e o tome pi??ite i jo?? bih vas zamolio da ostavite brojeve firmi preko kojih bi mogao upasti na tankere,LPG,LNG 3 ili ??ta pametnije, zorović zasada nema mista jer normalno treba iskustva:mad:

Ajmo pi??imo:kafa

??ivili:uzdravlje

ovo me najvi??e ?živcira TRA??IMO ISKUSTVO.

Pa znači da mladi čovjek tu nema ??anse ?žalosno, svi bi htijeli gotov kadar nitko neče ulagat u mlade ma sramota.

SVE OVE DOLI NAVEDENE AGENCIJE KRCAJU NA TANKERE...PROBAJ,NAZOVI JEDNU PO JEDNU,PA VIDI....INACE,SVI BI TILI ISKUSNOG OFICIRA, ALI NERIJETKO SE ISTO TAKO UKRCAJU I 3/O BEZ ISKUSTVA NA TANKERE...SAMO TRIBA POGODIT MOMENAT...

CB Maritime - Office Location
Untitled Document
Seatrans Adriatic
Euros shipping agency, Crew management - Rijeka, Croatia
IMA HR > FrontPage
osm - (o21) 483-693
Azalea Zadar (023) 324 298
COLUMBIA SHIPMANAGMENT (051) 214-701

EVO JEDNA GRCKA FIRMA..
Eastern Mediterranean Maritime Ltd
na njih krca lik iz CG...dobra lova,ali dugi ugovori (6miseci, placa za c/o 9200 eura)
Applicants from Montenegro and other states of ex Yugoslav Replubic to contact Capt. Goran Macic, Manager at:
B.C.M.- Kotor

Tel: +382 82 30 46 96 / +382 82 30 46 97

E-Mail: Bcmkotor@Cg.Yu

Website: BCM-KOTOR, Crewing Management

Last edited:
ovo me najvi??e ?živcira TRA??IMO ISKUSTVO.

Pa znači da mladi čovjek tu nema ??anse ?žalosno, svi bi htijeli gotov kadar nitko neče ulagat u mlade ma sramota.

Daj Jegger,znas i sam da to nije istina...ja san bez veze i iskustva upa na kemikalca a da ne trazim koliko me drugih njih trazilo...jedino nisan moga na plinase i kruzere bez iskustva,sve ostalo ok..

Daj Jegger,znas i sam da to nije istina...ja san bez veze i iskustva upa na kemikalca a da ne trazim koliko me drugih njih trazilo...jedino nisan moga na plinase i kruzere bez iskustva,sve ostalo ok..

evo da se i ja ubacim ja sam upao na kruzera bez iskustva,ali bez iskustva na brodu,ali odi mi je trebalo 10 dana da se prilagodim i sad sam medju boljima u mom odjelu,sa samo 2 mjeseca naviganja.jednostavno treba imat srece kad prifali u tom se trenutku javit i sve primaju tako i jednoga su primili sto zarulju nezna promjeniti.:udriglavom

PROBAJTE,TRIBA IM LJUDI:
Merchant Navy Resources Ltd
Position: Junior Officer
Job Category: Deck
Description: 2/O or 3/O for crude oil tanker positions
Other Employment Benefits:
Minimum Qualifications and Experience: OOW Certificate with Oil DCE
Ship Type: Crude Oil Tanker
Start Date: Available on request
Salary: Salary Available on Request
Trip Length: 4 months

Imam nekoliko prijtelja koji su na JDN-a u Dubaiu. Radi se, nema šta, ali je lip i ugovor (6-6 tjedana) i novci. Ne znam koliko veze može imati jedno s drugim JDN u Hrvatskoj koji radi ove neke projekte (Kastelanski zaljev, Jakusevac...) i ''navigavanje'' na ovih njihovim dredgerima.

znam da nema neke navigacije zato san i stavia navodnike u prijašnjem postu. Kako bili bilo, virrujen da, kao što ste i vi napisali, puno bolja lova kad se vani radi za njih, šta je i razumljivo.

Evo i ja sam dobio poziv za JDN kao sekondo. Moze li me netko savjetovat i uputit malo o tome dredgingu, na sta treba pripaziti, da li i mi sa kuverte upravljamo tim uredjajima i ostalom. Cujem da se radi 12 sati u komadu, pretpostavljam da nema gvardije.

Evo i ja sam dobio poziv za JDN kao sekondo. Moze li me netko savjetovat i uputit malo o tome dredgingu, na sta treba pripaziti, da li i mi sa kuverte upravljamo tim uredjajima i ostalom. Cujem da se radi 12 sati u komadu, pretpostavljam da nema gvardije.

na koji tip dredgera ides?
da, radi se 12 sati u komadu (ok, naravno da imas pauzu za dorucak rucak i cofee time) i onda si 12 sati slobodan...nema klasicnih gvardija,nitko te ne zove za manovru, bunker, provistu, alarm ili sta ti ja znam...
nauticari mogu ocekivati nesto sasvim drugaciji posao nego na koji su naucili na ostalim brodovima.
makinisti vise manje isto...makina je makina.
i ne spava se uvijek u hotelu,...postoje dredgeri sa nadgradjem kao i na svakom drugom brodu.
pozdrav.

Hvala na odgovoru! Kakvo je stanje sa DP-ovcima, ima li nasih ili samo belgijanci? Ja sam polagao basic u Londonu pred par godina kad jos nije bilo toga kod nas, ali nikako naci ukrcaj za junior DP-a. Nemam iskustva sa belgijancima, kakvi su?

Hvala na odgovoru! Kakvo je stanje sa DP-ovcima, ima li nasih ili samo belgijanci? Ja sam polagao basic u Londonu pred par godina kad jos nije bilo toga kod nas, ali nikako naci ukrcaj za junior DP-a. Nemam iskustva sa belgijancima, kakvi su?

Neznam kakvo jestanje sa DPovcima jer sam ja na Cutter Suction Dreggeru, a taj tipu dreggera nema DP...a Belgijanci, ovo malo sto imam iskustva sa njima, ne mogu ih bas okarakterizirat, bas svakakvih ima tako da mozes svasta ocekivat...ali uglavnom, svi su obavezno tetovirani, hehe.
Koliko sam skuzio po pricama,sve ti ovisi na koji brod ces doci (tj. kakva se ekipa poslozila tamo) i kamo je taj brod.
Zao mi je sto ti nisam u stanju dati konkretnije odgovore, jer i ja sam nov na JDN, a razumijem kako ti je jer i meni je to bilo nesto novo kada sam krenuo.

Last edited:
to je novogradnja. ja idem kao training officer prvi ugovor na JDN. Rekli su da ne mogu odmah za sekonda, nego kao training dok ne skuzim o cemu se radi.

Back