Green-go
na rvacki Gringo
![]()
a di .... baci par savjeta...
A bi da znan!Jednoga momka san uputija na SSM ali nisan čuja je li i??a ili nije!Provat ću doznat!
![]()
a di .... baci par savjeta...
nisam ja ni očekiva da će sve biti ko ??to sam ja i zamislija(idealiziranje naravno), samo da se ne razočaram... ??to bude bit će!
a na ćakule me je i stari upozorija, potruditi ću se svakako.
općenito ??to se tiče pona??anja siguran sam da neće biti problema jer sam tako odgojen i imam ne??to radnog iskustva u nimalo lakim uvjetima. fala u svakom slučaju!
Pozdrav ekipa!
Evo san stiga sa asistenture ima nekih 10 dana. Bija san na Atlanshipu brod Orange Sun star 3 godine. Radija san posa čistaća/asistenta i nemogu se po?žalit, dobra ekipa, dobra plača, prvi makinje veliki znalac koji se trudio pokazati... Mogu se vratit početkom 12-tog mjeseca al firma nije za gradit tamo karijeru. Pa bih vas molio ako tko zna za kakvu firmu koja prima asistente, vidim da nije ba?? situacija dobra ??to se tiće ukrcavanja Hrvata na strane firme. Svaki savjet mi je dobrodo??ao.
Pozdrav!
u biti vrime će pokazat jesam li se z... a nisan ti ovo moga stavit , pa nekom e ventualno pomoć jer je to priko agencije Friend&Friend. Par kolega s faksa suE moj prika,budes li tako razmislja moje misljenje i sigurno drugih kolega je da neces daleko..prodji malo po forumu i pogledaj koliko je asistenata sta bi dali ne znam sta za tih par miseci,a ti mislis da je to neozbiljno..svaka cast,imas muda u ovakvim vrimenima to napravit..!!!
S jednu stranu pohvalno je sta zelis odradit asistenturu u komadu jer danas je malo takvih,a sa drugu ako su te zvali i rekli ako se pokazes da mozes produzit ugovor je dobra stvar jer zapamti da ti kako u ovom,tako i u svakom poslu sam sebe reklamiras i ako ne znas posal,za njih si proslost..nece niko drzat lincine i neradnike, a pogotovo drzat te na lipe oci,valjda si svjestan toga..?
Ako ti nisi tio poci,zasto onda nisi stavio na forum tu poziciju pa bi mozda nekom i pomoga sa tim..??
Po meni si se zajeba..
Da malo ozivim jedan meni jako drag ali dosta zaboravljen thread
Prije svega vidim da na nasim stranicama iz dana u dan ima sve vise upita koje upucuju buduci pomorci tj ljudi koji traze zaposlenje kao kadeti ili asistenti a kod pokretanja ovog site-a meni i Sonny-u je i bila ideja da se ovo pokrene zbog pomoci mladim pomorcima u ovom teskom svitu a posli sve sta se razvilo je i vise nego dobro za sve pomorce osim za one koji sebe nazivaju pomorcima a zive na grbacama pomoraca a nisu mora vidili DESETLJECIMA.
Posto je danas jako tesko bez veze,placanja tj podmazivanja,rodbine i slicno evo zelim saopciti jednu veselu vijest svim buducim kadetima i asistentima
U lito 2010 tj ovo sta je prid nama mislim da ce jedna Norveska firma uzimati samo kadete i asistente s tim da potpisu ugovor da ce tu ostati odreden broj godina, a oni ce im osiguravati posao na svojoj firmi i izuciti ih da od pocetnika u tom poslu postanu upravitelji tj kapetani.
Posto sam prije nekih 2 tjedna bio s tom firmom na razgovoru face to face oni ce se javiti meni i sve podrobnije informacije kad budem znao cu vam ode objaviti a isto tako cu vam dati adresu na koju ce se slati CV.
Misljenja sam da ce to biti i vise nego dobar posao ne samo za te ljude koji ce tu poceti nego i kad steknu iskustvo da ce im biti dobro jer ja evo vec godinama plovim na ''Norveskoj '' firmi i mogu reci samo pozitivne stvari o njima a ono sta sam cuja iz usta ljudi koji to palniraju je JAKO JAKO dobro i ja bi bio sritan da je to meni neko imao ponuditi kad sam bio na pocetku svog pomorskog zivota.
Stoga ne donosite rane odluke ili iznenadne jer nikad se nezna kad ce ''vama puska opaliti'' i osmjeh na lice doniti ili kako neki kazu tracak sunca u ovoj tami recesije oko nas.
Lip pozdrav