Kadetura - Atlantska Plovidba

Je slazem se s tobom normalno da onaj ko sastavlja ugovor sastavi ga da njemu odgovara al poanta je svega ovoga da je situacija takva da nema biranja ako ces birat cekat ces oho ho a do tada si moga odradit 3 4 broda, ko zna mozda i vise. Tankerska u odnosu na atlansku i jadroplov (ako to postoji uopce) ima tankere i kad teb pise da si ti bia na tankeru ka 2. ces naci bilo di posa ako to bude u ovih 5 god, ma eto vama 80k kn jeb.. se vi. Neki dan sam prica s jednim deckom iz St i govori mi da je odbia ugovor s tankerskom da on ide na jadroplov priko veze?! To stvarno moras glup biti. A ako neko oce traziti stranu kompaniju priko aplikacije ili zvanja ja cu mu nabaviti pun k. kontakta neka zove salje, ja odma mogu rec da ce samo vrime izgubit, nazalost....

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Nažalost, sve Å¡to si naveo je istina, danas nema biranja, za neke pozicije na brodu plaća možda nije u rangu sa nekim drugim poznatijim firmama, ali danas je takva situacija da nema biranja, treba steći kakvo takvo iskustvo. A za ovog sto je odbio tankersku zbog jadroplova ni meni nije jasno, ali Å¡ta ćeÅ¡, nismo svi isti, netko voli bulk, netko naftu, netko kruzer, tako ti je to.

Ljudi moji dragi..

Ne radi se o 10god vjernosti nego 5god. Plus, nitko nije primoran pristat na te uvjete, oces, neces.
Na zalost, danas je kriza i oni koji biraju, masturbiraju (u vecini slucajeva). A vecina asistenata i kadeta bi nakon ucinjenje prakse na Atlantskoj odma pokupila prnje i posla dalje. Sa strane Atlantske u cemu je svrha i korist firmi od takvih ljudi? Skoluje ih za druge firme. Htijeli su se i jesu se osigurali navedenim ugovorom. Opet ponavljam, svi mi imamo izbor, hvala dragom Bogu.
Ne ulazim u to jel ovo posteno ili ne, to ovisi s koje strane gledas..:uzdravlje

jesi siguran da ti godina kadeture ne uključuju u 5god obaveznih na Atlantskoj?
Odvagni dobro.....jeli to 5god ili 5god čiste navigacije? ja mislim da je 5god.....
ImaÅ¡ viÅ¡u Å¡kolu atlantska će te brzo avancat jer treći očito bježe sa nje.....dug ugovor i vječiti terco bez viÅ¡e!!!
Ako si mlad bolje ti je da si na brodu,piÅ¡e ti se u matrikulu,stječeÅ¡ iskustvo,zaradit ćeÅ¡ neÅ¡to,a i atlantska je stabilna kompanija.sad grade joÅ¡ par brodova.Moji prijatelji koji imaju viÅ¡u na atlantskoj već su odavno kapetani ili kapo makinje.
Trebaju im ljudi sa višom.
Tih 5god brzo proleti.ako si mlad uspjet ćeÅ¡ i sa Atlantske poć mlad....

I u jednom i u drugom slucaju radi se o 5 godina ciste navigacije. Znaci 10 godina zivota.
100% potvrđeno

Je slazem se s tobom normalno da onaj ko sastavlja ugovor sastavi ga da njemu odgovara al poanta je svega ovoga da je situacija takva da nema biranja ako ces birat cekat ces oho ho a do tada si moga odradit 3 4 broda, ko zna mozda i vise. Tankerska u odnosu na atlansku i jadroplov (ako to postoji uopce) ima tankere i kad teb pise da si ti bia na tankeru ka 2. ces naci bilo di posa ako to bude u ovih 5 god, ma eto vama 80k kn jeb.. se vi. Neki dan sam prica s jednim deckom iz St i govori mi da je odbia ugovor s tankerskom da on ide na jadroplov priko veze?! To stvarno moras glup biti. A ako neko oce traziti stranu kompaniju priko aplikacije ili zvanja ja cu mu nabaviti pun k. kontakta neka zove salje, ja odma mogu rec da ce samo vrime izgubit, nazalost....

Docholliday bio bih ti zahvalan ako mi mozes poslati te kontakte u PM ili ih objaviti javno ovdje.:)

Hvala unprijed

Nisan cita do kraja al ucini kadeturu i onda ih skartaj.eventualno ucini jedan ugovor ko treci.a ta njihova sranja sa 5 godina neka oni obise o mac onom liku na stradunu.to ti nije pravna shema.koji su to preseri postali ti likovi iz jadne atlantske....da potpises na trista godina kod njih i skartas ih za 2 miseca nemogu ti oni nista!iskoristi tu gubu!

Cujem od mojih kadeta da im je Tankerska dala opciju da ako ih nakon kadeture i porucnickog ne ukrcaju u roku od 6mj da mogu slobodno potraziti drugu firmu (bez penala). Napominjem da je ovo samo rekla-kazala, nisam vidija ugovor pa neznam sto tocno pise...Ja sam svima koji su me pitali reka da NE potpisuju ovaj ugovor ako nisu prisiljeni, bolje otici bilo di vanka i za manju placu, ali ako nemas di onda je i ovo dobro... Pa ako treba i na sud posli...

Cujem od mojih kadeta da im je Tankerska dala opciju da ako ih nakon kadeture i porucnickog ne ukrcaju u roku od 6mj da mogu slobodno potraziti drugu firmu (bez penala). Napominjem da je ovo samo rekla-kazala, nisam vidija ugovor pa neznam sto tocno pise...Ja sam svima koji su me pitali reka da NE potpisuju ovaj ugovor ako nisu prisiljeni, bolje otici bilo di vanka i za manju placu, ali ako nemas di onda je i ovo dobro... Pa ako treba i na sud posli...

Ma to su gluposti, naravno da ce te ukrcati pa njima je u interesu. Platili ti svu kadeturu i sada da te ne ukrcaju za treceg :D
Neces cekat nit mjesec dana vec ces dobit poziv..

Ma to su gluposti, naravno da ce te ukrcati pa njima je u interesu. Platili ti svu kadeturu i sada da te ne ukrcaju za treceg :D
Neces cekat nit mjesec dana vec ces dobit poziv..

Nemora biti. Nedavno su ukinuli 4. Timunjera koliko ja znan a on ih kosta vise nego dva kadeta. Ionako kadet tamo vecinu vrimena provodi na kuverti koliko ja znan.lipo iskoriste te da in tuces ruzinu godinu a kasnije sto bude.

Ja mislim da bi taj ugovor moga osporit bilo koji odvjetnik. Npr kako je ode ugovor napisan na hrvatski
tako pretpostavljan da onda sklapas ugovor sa Atlantskom plovidbom dd. Kako vecina firmi isplacuje
place priko nekih offshore firmi cisto sumnjam da bi ti mogli trazit povrat troskova ako ti te troskove
nije isplatila bas direktno atlantska plovidba. Ovi ugovor je u najmanju ruku lihvarski i cisto sumnjam
da bi moga proc na nekom sudu.

To je moje laicko misljenje ali isto me zanime neko pravno misljenje o tome.

Ziviija :uzdravlje

Slažem se, nedavno je sud oborio sve mamićeve lihvarske ugovore, a ovaj to definitivno jest, i ne vidim razloga zasto kadeti nebi to potpisali, odradili i nasli nesto bolje. Ove ugovore mogu objesit mačku o rep. Psi laju, a karavane prolaze, to je moja definicija ovog ugovora. A Tankerska i Atlantska? Traze Å¡kolovane i pouzdane časnike, a daju najbjednije i najmizernije plaće na tržiÅ¡tu, onda se čude zasto im bježe ljudi, zasto im nitko ne zeli ostati, odrade kadeturu i eventualno jedan ugovo i onda ćao-bao. Prijatelj mi je bio na Atlantskoj i nema ni jednu pozitivnu riječ o toj kompaniji. Moje osobno miÅ¡ljenje; sve naÅ¡e kompanije (Atlantska, Tankerska, Korkyra shipping, Uljanik), to su smećarske firme koje maksimalno iskoriÅ¡tavaju i izrabljuju ljude za najmizerniju lovu, a posljedica toga je masovni odlazak mladih i Å¡kolovanih pomoraca.

Ocu ako ih ikad dobijem.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ne samo kontakte ako ih dobijete, vec bi trebalo i ovaj ugovor javno staviti u medije, tipa index.hr, RTL, Nova TV, a HRT (točan naziv bio bi JRT) jer ovo vise nije hrvatska televizija mozes zaboravit jer ova udbaÅ¡ko-orjunaÅ¡ka gamad na čelu sa milanovićem Å¡tite kriminal. Ako bi ovaj ugovor ugledao svjetlo dana mozda dođe DORH i u naÅ¡e brodarske firme pa istraže kriminal i razloge zasto su skoro sve propale, i onda da se pokrene cijela priča, a moglo bi se malo pročeÅ¡ljat i SPH tek toliko da ono đ.... nemože mirno spavat, a tko zna mozda se onda i zauzme za nas pomorce.

Tocno to! Ako nemas nikakvog izbora,nego doma gubit godine da bi skupija kakvo iskustvo,onda se i najbolje sotavit tog posla i ici u nesto drugo,a pitanje je u sto?
Iskreno,odradija bi nakon ovoga i jedan ugovor mukte na nekoj drugoj kompaniji samo da ih skinem sa kurca
Ili ovo sa odvjetnikom!

Tocno to! Ako nemas nikakvog izbora,nego doma gubit godine da bi skupija kakvo iskustvo,onda se i najbolje sotavit tog posla i ici u nesto drugo,a pitanje je u sto?
Iskreno,odradija bi nakon ovoga i jedan ugovor mukte na nekoj drugoj kompaniji samo da ih skinem sa kurca
Ili ovo sa odvjetnikom!

Ma nemas straha, uzmi to, odradi kadeturu, a onda im se zahvali ako nađeÅ¡ bolju firmu, a budu li ti prijetili samo im reci da su to protuzakoniti lihvarski ugovori i da te mogu pogladiti po j....a. Taj ugovor ne bi bio loÅ¡, ali pod uvjetom da ti sve snose, cijenu breveta, daju ti placu i kad si kuci, placaju mirovinsko i zdravstveno, to bi onda bilo ok, prvi bi potpisao, ali ovako nemoze, znaci, nista ti nedaju, a traze lojalnost. Savjet kolegama; potpisite te ugovore, odradite kadeturu i onda ako nađete bolje, ćao-bao.:uzdravlje

Ma nemas straha, uzmi to, odradi kadeturu, a onda im se zahvali ako nađeÅ¡ bolju firmu, a budu li ti prijetili samo im reci da su to protuzakoniti lihvarski ugovori i da te mogu pogladiti po j....a. Taj ugovor ne bi bio loÅ¡, ali pod uvjetom da ti sve snose, cijenu breveta, daju ti placu i kad si kuci, placaju mirovinsko i zdravstveno, to bi onda bilo ok, prvi bi potpisao, ali ovako nemoze, znaci, nista ti nedaju, a traze lojalnost. Savjet kolegama; potpisite te ugovore, odradite kadeturu i onda ako nađete bolje, ćao-bao.:uzdravlje

Ma halo ljudi sta vam je. Potpisivanjem ugovora obvezujete se da čete nakon kadeture polozit sve ispite koje vas spadaju na prvom roku, znaci nema padanja, ponavljanja mile lale. KrÅ¡enjem bilo koje od smjernica ugovora dužni ste im isplatiti cifru od 80.000 kn. Govorim iz prve ruke imam ugovor pred sobom. Jednom rjecju robovlasnicki ugovor, slazem se...

Ma halo ljudi sta vam je. Potpisivanjem ugovora obvezujete se da čete nakon kadeture polozit sve ispite koje vas spadaju na prvom roku, znaci nema padanja, ponavljanja mile lale. KrÅ¡enjem bilo koje od smjernica ugovora dužni ste im isplatiti cifru od 80.000 kn. Govorim iz prve ruke imam ugovor pred sobom. Jednom rjecju robovlasnicki ugovor, slazem se...

Nemoj se prosipat, to je robovlasnički ugovor, a jedan takav je poniÅ¡ten neki dan na Ustavnom sudu, mogu oni stavit i 300000 kuna nitko im ne brani, ali ugovor je niÅ¡tavan, nemogu oni tebi uzet 80000, a dali ti 20000 sa 6 mjeseci, a tih 20000 kuna si zaradio radeći na njihovom brodu, tako da nemas straha, potpisi to, a kasnije poslije kadeture ako nađes bolju firmu, mozes im *********. I ti njih mozes tuzit za dusevne boli koje doživis tamo od nize posade i časnika, a uvijek ce bit situacija kad ce te neko nagazit, tako da nemas straha:hihi.

Vjerujem da ako nađeÅ¡ drugu firmu, neće te tužit jer bi na sudu izgubili i jos potrosili love, taj ugovor je cisto zastrasivanje kadeta koji idu prvi put na brod i nisu niusta upuceni.

Last edited by a moderator:
Nemoj se prosipat, to je robovlasnički ugovor, a jedan takav je poniÅ¡ten neki dan na Ustavnom sudu, mogu oni stavit i 300000 kuna nitko im ne brani, ali ugovor je niÅ¡tavan, nemogu oni tebi uzet 80000, a dali ti 20000 sa 6 mjeseci, a tih 20000 kuna si zaradio radeći na njihovom brodu, tako da nemas straha, potpisi to, a kasnije poslije kadeture ako nađes bolju firmu, mozes im *********. I ti njih mozes tuzit za dusevne boli koje doživis tamo od nize posade i časnika, a uvijek ce bit situacija kad ce te neko nagazit, tako da nemas straha:hihi.

Vjerujem da ako nađeÅ¡ drugu firmu, neće te tužit jer bi na sudu izgubili i jos potrosili love, taj ugovor je cisto zastrasivanje kadeta koji idu prvi put na brod i nisu niusta upuceni.

A vidiš sad kad ti tako kažeš izgleda puno bezbolnije :D

Back