Kuwait Oil Tankers

...naznaceno mi je da nakon 6m/navigac kao 5/e imam pravo traziti za 4/e ali uz potvrdu upravitelja...
sto kakva su vasa saznanja po pitanju vancamenta ??
jer placa je smijesna za 5/e...imo sam vise na cruiseru kao app/e..;);)
ali firma je dobra odskocna daska i ode bi se dalo zaista dobro naucit i zato je gleda bez ozbijera sto imam boljih ponuda... !!!

evo maila :)....

The salary for 5/E with Polish Nationality is 14128 USD.

If your evaluation report is good ( you have at least one recommendation for promotion to 4/E)and you have 6 month as 5th Eng. in our company your contract will be changed to permanent and you will have additionally the following options:

takva ti je politika s kuvacamaa.... :D

5/e sta je ovo imaju nogometnu momcad u makinji, kod nas kapo drugi i struja sta ce ti vise u 5 kljuc u bravu i idemo dalje

evo maila :)....

The salary for 5/E with Polish Nationality is 14128 USD.

If your evaluation report is good ( you have at least one recommendation for promotion to 4/E)and you have 6 month as 5th Eng. in our company your contract will be changed to permanent and you will have additionally the following options:

takva ti je politika s kuvacamaa.... :D

Sto je ovo godisnja placa ili sto:udriglavom

da to ti je godisnja placa za 5/E !!!

Pa to je LUDILO placa.:uzdravlje :udriglavom :o
za sto nekih 8 mjeseci seatimea godisnje?
Prosao sam svasta i cuo puno toga ali ovo je vrhunac. Koji k.... ne kazu uzimamo asistente i gotovo. doduse ovako ces prije skupiti 12 mjeseci za polaganje za prvoga. Nije svako zlo za zlo.
Znam ja neke u gradu koji su bili 4/O i onda polagali kapetanski.
Pa ti sad reci sto je lose a sto dobro

Last edited:
Istina....:)
slazem se s tobom 100% .
Ja opet kazem nitko ti ne garantira da ces dobit vancamenat za 4/e u roku 6m ili 2 ugovora!!!
A znades i sam da je upravitelj i captn siguro 100% Kuwaitcanin ;);)

Ali ovaj agent s kojim sam u kontaktu je strasno uporan i obecava brda i doline,
Sve me vise podsjeca na jednu narodnu!!
'"tresla se brda i doline rodio se mali mis"

Kako je tebi na Chevron??
Pozdrav.

Upravitelj i capt ne mora bit Kuvajcanin, posto ih jako malo ima na firmi., Prije ce ti bit egipcanin indijac ili paki,

Lipi pozz:uzdravlje

Koliko ja znam, imaju i asistente.

Na kraju krajeva, ja bi odma sad za prvog volio poc, al situacija je drukcija, i treba "guslat" do vrha, a znamo svi okle se krece, sa dna ;)

i ja sam bio 2 ugovora 5th eng, , jebe te se radis a plata ide, samo sto je taj 5th eng tamo 93. imo platu 1700 dolara

i ja sam bio 2 ugovora 5th eng, , jebe te se radis a plata ide, samo sto je taj 5th eng tamo 93. imo platu 1700 dolara

Tako je kolega.

Plus skupljas iskustvo ko casnik, plus skupljas iskustvo na tankeru. Ako te odje avancaju u 4th eng, super, a ako ne, trazis dalje. Svudje dje sam kuco na vrata za ovu vrstu brodova traze iskustvo na tankerima a ja ga nemam.;)

a ne znam sto da kazem. ajde ti prika za 6/e kad hoces pa ces se nakon godine dvije pitati koji kurac radis tamo. Gore ti je ljepo napisao. Neces ti viditi kuvajcanina vec su ti sanse 50% - 50% indijac ili paki. Koeficijent ti je 2.5 na prvog smrdljivka.
Pa ga ti trazi za avancamenat. A ljudi moji trebate malo oprobati international fleet, cisto da vidite kako u kurcu moze biti, a doneses doma kao blagajnica u keruma. ona barem ima socijalno i mirovinsko placeno. Sretno:udriglavom

ako si plovio igdje reci 4/e ili hvala jer ti to iovako znaci nista u makini bez prvoga pri iskrcaju.
To shvati kao prijateljski savjet

a Chevron ti nije sto je bio prije godine i pol, sto se tice kese. Otpustili su 80tak oficira sto su bili kao extra i nazalost vecina juniora gore i dole su bili nasi, placa je opala i presla u dolare.Mozda se dolar sad refa i pode na 7.6 hehehe

Last edited:
Neznam oko cega se sad raspravlja ,dobra placa losa placa avancamenat ili ne. Losa su vremena i nema se sto previ??e birat. I ja sam bio medju tih 80-ak oficira koji su otpali sa Chevrona. Boze moj KOTC nije Chevron ali ja sa svim brevetimima i iskustvom od produkata ,kemije klasa 1 i 2 te cruda??a nemam previ??e opcija za birat pogotova sada kad situacija za juniore hrvate nije bajna, pogotovo na tankerima. Mi smo trideset do 50 posto skuplji od indijaca i filipinaca a jesmo li toliko i bolji? To je vi??e puta upitno. Mislim da treba prihvatit svaku priliku dok ne naidje bolja.Znaci treba zasukat rukave i radit a ne govorit o poslu

Pa da.

Medjutim, ja sam i naveo da su me svudje otpratili sa sljedecim rijecima "trebate bar jedan ili dva ugovora kao casnik pa cemo vas uzet u obzir", govorim za plinase i tankere. A ja to nemam.... Tako da mi se i izbor suzio.

Evo sutra opet partenca,ovoga puta na produkt od 70000 tona,Al Soor. Kako su mi rekli trenutno pod zapovjednistvom Cap. Grifitth-a. Ima li tko iskustava sa doticnim brodom i kapetanom?

Back