Za kruzere ne znam, da sam moga možda prije 6-7 godina upast iša bi sigurno, a sad nema šanse iz puno razloga... Ipak mogu kazat da ode di sad navigan(Exmar LNG-RV) guštan i u poslu i u okruženju i u uvjetima... Al san jaha konja crnoga i divljega dok nisan doša tu, da ne bi ispalo da mi je od kadeture sve bila bajka...Doduše od svakog ugovora ja pamtim samo pozitivne stvari, tako da ne bi ni zna nabrojat puno negativnih...
Ipak, s obzirom da ideš na brod za asistenta, a pogotovo u današnje vrime kad se opet nije baš lako ukrcat(a kad je bilo?), nisi u poziciji puno birat... Uzmi šta ti se ponudi, napravi asistenturu, položi klasu, šporkaj matrikulu za oficira šta prije, a onda lagano odlučuj di,šta i kako... Ja san moga birat između kontejnera(ER na SSM-a) za 800 dolara i stare ramine od product tankera(CST na Globtika) za 600 dolara kad sam iša na kadeturu i izabra sam tanker i Globtik i nisan falia... O kruzerima nisan moga razmišljat tada(2001.) ni pod razno... I za timunjera sam iša nakon kadeture na prvi LNG 3 miseca iako san popizdia kad su mi to ponudili, al na kraju je ispalo super i taj ugovor mi je u posebnom sjećanju(7 miseci u totalu)... Dakle nije sve crno-bilo i najvažnije je krenit... Možda nakon 2 miseca na brodu skužiš da ti taj život ne paše i odeš doma...Ja ih znam dosta takvih.
Eto želin ti sriću i dobar ukrcaj i na kraju uspješnu karijeru.