offshore adriatic

alkaid

New member
je li moguće da niko nije na portalu popratija dolazak Alfe u splitski porat? onaj brod je zaslu?žija da ga se spomene,a ekipi u Brodospasa svaka čast.

je li moguće da niko nije na portalu popratija dolazak Alfe u splitski porat? onaj brod je zaslu?žija da ga se spomene,a ekipi u Brodospasa svaka čast.

He, he priteka si me jer san se i ja isto zapita ;) danas san ga na pauzi predavanja i??a pogledat i samo san sta na Gatu sv. Petra i bleja u brod, malo sa prove malo sa krme... čak san tija pitat da me pustu na njega da se popnen jer san vidija da pu??taju ljude, ali san reka sebi "Ne budi redikul, ako se jednom i ukrca?? bit će ti ih i priko glave!" Čudi me ??ta je brod rumunjske gradnje, ali ??ta ja znan o njihovoj brodogradnji. 35 milijuna $. Dobra prinova, ba?? me zanima oće li ga uposlit na Jadranu ili će ić za Afriku...

Jučer san slu??a na radio dalmaciji da će ga sad u početku provat anga?žirat na području mediterana dok se ne uhoda sve,a kasnije da planiraju pičit dalje,mada je kap.Brodarić reka da već imaju neke ponude za posao u Maleziji.Brod je super!Zanima me koliko će jo?? bit u luci iman namjeru ovih dana otić i pogledat ga.:)

Ovako mene je frend zva radi u Brodospasa i reka mi je da dođem do Splita da idemo malo na brod i da ga razgledamo jer jednog dana to možda i bude moje radno misto jer ču na brodospasa za asistenta.Nisam moga radi faxa.Brod je napravljen na najvišoj razini opremljenosti i stvarno je za svaku pohvalu.Mislim da će brod stati do petka odnosno do sutra.Kroz par miseci bi trebala doći i duga novogradnja Beta.Također rađena u Rumunjskoj mislim da je sister ship od ovog broda!

ovo je veliki uspjeh Brodospasa,sad se mogu bez srama vratit među žestoku konkurenciju offshorea.impozantno,nema šta.

Teško će dobiti posao u Maleziji, jer država štiti domaće brodovlasnike i strane brodove zapošljavaju jedino u nedostatku domaćih - istih karakteristika.

Ja sam bija na brod, obisa san ga od makinje do mosta. Brod je stravrno kvaliteten i dobre gradnje. Dobro je sto je makinja u sredinu broda, jer na vecini novih AHTS brodova je skoro pa u provi i onda se osovine prote?žu priko cilog broda a i u ECR valja za popizdit. Motori nisu najsretnije rje??enje - Caterpillar - velika potro??nja i te??ko odr?žavanje. Raspored u makinji bi mogta biti bolji, jer se od pustih pumpi i drugig uređaja nemo?že?? okrenuti.
Most je impozantan, sa najnovijom tehnikom, ali nisan siguran kako ce postojeća posada upravljati sa tom svom silnom tehnikom. Brod ima DP2 system i to RR, koji nije ba?? čest a koliko ja znam Brodospas nema oficira kuverte se DP iskustvom i neće ga niti imati, jer da se dobije unlimited DPO certificate netko sa takvim certifikatom mora potisati DP knji?žicu novim DP oficirima. Jedino mogu fabrikati potpise i pečate, ??to nebi bilo novo za Brodospas.

Odakle Vam pravo da ne??to iznosite u javnost ako niste sigurni, pa koji ste to Vi stručnjak da mo?žete ocijeniti posadu da neće moći upravljati a silnom tehnikom i za??to mislite da neče moći imati iskustvo sa DP, pa to je samo komjuter.

Pohvalno!

Pohvalno!

Bez obzira sta neki mislili o Brodospasu (ima tu materijala za pricat) lipo je vidit da jedina HR offshore firma gradi nove AHTS. RR je jednostavan i jos vise "user friendly" od drugih sistema. Volia bi da im bude jos novogradnji i da ih vidjamo vise po svitu i po Nordu.

Sritno im bilo!

Back