Osnivanje udruge-stranke pomoraca

Setan popodne sa zenon i malon od znjana put zente,a na svakon stupu
od struje plakat za udrugu nova generacija.
Ide ovako nekako

Nemas stan-neman ni ja
Nemas posal-neman ni ja
Nedaju ti sansu-nedaju ni meni
Nemas love-neman ni ja

Oni bi u gradsko vijece

Sad usporedite takvu udrugu i nasu
Stanove smo kupili
Za posal smo se izborili na najvecin svjetskim firmama
Sansu kad nam se pruzila smo zgrabili i znanjem i radom otvaramo prostor za
nase mlade pomorce
A lovu bi nan sad tili otet
I sve to bez udruge i pomoci drzave
Jedino zajednicko ovin udrugama je da nas je nevolja(drzava)natirala da se organiziramo.Nije svako zlo ni za zlo.

ZAJEDNO SMO JACI

Ajmo mi prvo osnovat udrugu koja ce se borit za sto povoljnije uvjete za nas pomorce kod nase vlasti sto se tice poreza i ove "socijalne" reforme te reforme obrazovanja za pomorce. Kad to pokrenemo onda mozemo vidit sto se moze napravit na podrucju ulaganja u Lijepu Nasu ali to bi trebalo bit iskljucivo individualni izbor svakog clana kada i koliko moze izdvojiti. Udruga moze tek izboriti povoljnije uvjete sa brokerskom kucom ili nekim fondom, eventualno osnovati neki fond koji bi sluzio kao neka vrsta 3. stupa mir. osiguranja po uzoru na one vani kakve imaju Englezi npr. Sto se tice stranke ja mislim da smo mi svi previse razlicito politicki obojeni i da bi nam tu brzo doslo do problema izmedju nas samih: kako bi se pomirili oni koji ne vole HDZ sa onima koji bi htjeli ici u koaliciju sa njima? Ako vec mi pomorci po prirodi svog posla dolazimo u dodir sa jednim od 2 najstarija zanata (onim casnijim po mom misljenju, bar dobijes malo zadovoljstva za ono sto platis) ne trebamo se petljati u ovaj drugi (politiku). Ipak smo mi posteni ljudi koji krvavo rade za svoj kruh (bar velika vecina nas) sto se ne bi moglo reci za one mamlaze sto sjede u (i oko) Hrvatskog Sabora. Ako vec nemamo iste politicke afinitete imamo puno drugih interesa koji nas vezu. Ajmo radje razmislit kako mozemo pomoc clanovima koji upadnu u gabulu s lovom (izgube posao) ili obole pa ne mogu dugo na brod ili ih zajebe brodovlasnik pa ih ne plati i sl.

Ajmo mi prvo osnovat udrugu koja ce se borit za sto povoljnije uvjete za nas pomorce kod nase vlasti sto se tice poreza i ove "socijalne" reforme te reforme obrazovanja za pomorce. Kad to pokrenemo onda mozemo vidit sto se moze napravit na podrucju ulaganja u Lijepu Nasu ali to bi trebalo bit iskljucivo individualni izbor svakog clana kada i koliko moze izdvojiti. Udruga moze tek izboriti povoljnije uvjete sa brokerskom kucom ili nekim fondom, eventualno osnovati neki fond koji bi sluzio kao neka vrsta 3. stupa mir. osiguranja po uzoru na one vani kakve imaju Englezi npr. Sto se tice stranke ja mislim da smo mi svi previse razlicito politicki obojeni i da bi nam tu brzo doslo do problema izmedju nas samih: kako bi se pomirili oni koji ne vole HDZ sa onima koji bi htjeli ici u koaliciju sa njima? Ako vec mi pomorci po prirodi svog posla dolazimo u dodir sa jednim od 2 najstarija zanata (onim casnijim po mom misljenju, bar dobijes malo zadovoljstva za ono sto platis) ne trebamo se petljati u ovaj drugi (politiku). Ipak smo mi posteni ljudi koji krvavo rade za svoj kruh (bar velika vecina nas) sto se ne bi moglo reci za one mamlaze sto sjede u (i oko) Hrvatskog Sabora. Ako vec nemamo iste politicke afinitete imamo puno drugih interesa koji nas vezu. Ajmo radje razmislit kako mozemo pomoc clanovima koji upadnu u gabulu s lovom (izgube posao) ili obole pa ne mogu dugo na brod ili ih zajebe brodovlasnik pa ih ne plati i sl.

Tako je Belboy a ja od pocetka govorim NEMA POLITIKE U NASU BUTIGU :D

K'o bubreg u loju
Svaki drugi Hrvat živi na grbači države
U siječnju je u Hrvatskoj zabilježeno 260.000 zaposlenih u državnoj i javnim službama, 1,150.000 umirovljenika i 255.000 nezaposlenih. Kada se tome pridodaju i ljudi koji nisu u proračunu, ali čija je egzistencija vezana uz državu dolazimo do procjene da gotovo dva milijuna ovisi o proračunskoj infuziji. Istodobno, u privatnom je sektoru zaposleno 800.000 ljudi, što znači da na jednog zaposlenog u privatnom sektoru dolaze dva i pol građana čija egzistencija - izravno ili neizravno - ovisi o državi. Iscrpnije... Permalink

Treba to napunit

K'o bubreg u loju
Svaki drugi Hrvat ?živi na grbači dr?žave
U siječnju je u Hrvatskoj zabilje?ženo 260.000 zaposlenih u dr?žavnoj i javnim slu?žbama, 1,150.000 umirovljenika i 255.000 nezaposlenih. Kada se tome pridodaju i ljudi koji nisu u proračunu, ali čija je egzistencija vezana uz dr?žavu dolazimo do procjene da gotovo dva milijuna ovisi o proračunskoj infuziji. Istodobno, u privatnom je sektoru zaposleno 800.000 ljudi, ??to znači da na jednog zaposlenog u privatnom sektoru dolaze dva i pol građana čija egzistencija - izravno ili neizravno - ovisi o dr?žavi. Iscrpnije... Permalink

Treba to napunit

Jel sad jasno kako smo i mi dosli na red,triba sve to naranit,ali ovi put ne
na nacin kako su oni to navikli(kurvanjski)
Da bi nesto dobija tribas nesto i dat

ZAJEDNO SMO JACI

recite vi meni ja za proslu god. neman kvotu od 183 dana kolika ce meni doc cestitka od vlade po onom sta san uspija saznat od prije na poreznom cca +++++ toliko je mogucih znamenki na uplatnici sad cemo vidit sta ce biti jer po svemu sudeci BICE BELAJA

Evo malo je i moja malenkost razmi??ljala iako će neki reć da me lamarin odavno uzeja.
Neznam točno koliko nam triba potpisa da bi legitimno mogli osnovat udrugu-stranku ,mislim da bi to mogli sakupit u vrlo kratkom vrimenu.Sljedeći potez bi bio da se kandidiramo na izborima te u ??to većem broju da izađemo na izbore i damo potporu na??oj udrugi da uspijemo ući u sabor.Tek tada mo?žemo ući u borbu za svoja prava. Znajte da nas ima puno ne samo na??ih pomoraca koji imaju pravo glasa nego i njihovih familija kao i bli?že rodbine koji znaju kako nam je i podr?žavaju nas u svakom smislu. E lipi moji to nije vi??e samo 30000 tisuća registriranih Hrvatskim pomoraca koji bi dali glas nego mo?žda i 100 000 tisuća glasova.
Pa neka draga gospoda iz vlade vide da nismo samo ??aka jada nego budućnost koja im vrlo skoro kuca na saborska vrata,samo ??to ćemo onda imati sva legitimna prava da vodimo pravnu borbu protiv birokracije -parazita ljudskog roda.
:hihi

Ne sviđa mi se ideja kako o stranci tako ni o udruzi.Prema Zakonu o radu,za osnivanje sindikata je potrebno svega deset punoljetnih fizičkih osoba.

Ajte lipi moji.
Prvo se vi slozite sta bi tili, pa ce mo vas mi popratit bez ikakvih problema.
Jedan bi udrugu drugi stranku treci nesto trece.
I vi bi da vas neka masa prati. Nece vam to ici.

Dajte jednu ideju lipo prezentiranu i razradjenu sa smislom i svi ce vam se pridruzit.

Jebote koliko vas je tu kapetana i kapa, upotrebite malo i vase profesije u svemu ovome.
Poslusajte tudje ideje ali ih ne komentirajte. To vodi totalnom ludilu svi se gubimo u raspravama kojim je putem najbolje, najbrze oli ti ga najbezbolnije.
Dajte jednu rutu pa kud puklo da puklo.

Ja jos jednom kazem ja sam ZA bilo koju od ovih opcija udrugu,stranku sabor sindikat.
Samo dajte jednu razradjenu ideju i da je svi pratimo.

U svemu ovome neko mora bit i glava a neko i rep.
Tako je uvik bilo i tako ce uvik i bit.

Ajte lipi moji.

Dajte jednu ideju lipo prezentiranu i razradjenu sa smislom i svi ce vam se pridruzit.

Jebote koliko vas je tu kapetana i kapa, upotrebite malo i vase profesije u svemu ovome.
Poslusajte tudje ideje ali ih ne komentirajte. To vodi totalnom ludilu svi se gubimo u raspravama kojim je putem najbolje, najbrze oli ti ga najbezbolnije.

Ja jos jednom kazem ja sam ZA bilo koju od ovih opcija udrugu,stranku sabor sindikat.

Po tvom postu mislim da sam nesto propustio, ili ti nisi upoznat o cemu se radi!
Mi udrugu imamo, 13 izrazenih zahtjeva imamo, znamo sto hocemo i kurs je odabran. Svaki dobar prijedlog, ideju prihvacamo ali kaKo nesto iskristalizirat i odredit se o necemu ako ne diskutiras ili komentiras!

Ajte lipi moji.

Gonzo ja ovi tvoj post uope ne razumim,. Dali ti znas da postoji UPH i da je sve vec pokrenuto ili san ja sve nesto pobrka. Prijatelju otidi na home page i uci u Udruga i sve ce ti biti jasno. Mi mo ovo odavna rijesili ili kod vas na yahte stizu postovi kasnije par miseci. ( mala sala ne ljutiti se ) :D:D

Lipi moji
Bio ja na home page i procita statut, procita vase zahtjeve, sa kojima se u potpunosti slazem. Da nije tako nebi ni bija odi.
Ali me jos buni, zasto onda pricate o saboru stranci, politici kad vec imate nesto sta nikada do sada nije postojalo.
I ima sve potencijale da bude veliko.

E to ti meni nije jasno.

Lipi moji
Bio ja na home page i procita statut, procita vase zahtjeve, sa kojima se u potpunosti slazem. Da nije tako nebi ni bija odi.
Ali me jos buni, zasto onda pricate o saboru stranci, politici kad vec imate nesto sta nikada do sada nije postojalo.
I ima sve potencijale da bude veliko.

E to ti meni nije jasno.

Gonzo prika kao sta si i sam napisa triba svakome dati odgovor s argumentom. Tj triba svacije misljenje saslusati pa mu reci dali se slazes ili ne. Ja san od prvog sastanka tj osnivacke skupstine koja je bila u Starog Mornara izjavia kad su me izabrali za predsjednika da dok sam ja na celu POLITIKA NECE U NASU BUTIGU> dakle to sta drugi pisu ja im nemogu zabranit i ne zelim eto zato se rasprava povela ali stav UPH prema tome se zna i bice nepromjenjen. Samo da znas da smo vec imali poziv iz jedne stranke ( gradonacelnik jednog grada) ali smo lagano odbili jer to nije u nasem statutu i to je kraj.

Eto prika i drago mi je da si toliko pozitivan i da siris glas o prvom pravom skupu pomoraca i onih koji zive s njima.

E Sad sam te sve lipo razumija.
I normalno, imam jos jedno vazno pitanje.
Posto ce uskoro bit sastanak udruge u Splitu, ako sam ja dobro razumija oko 26.05
Da li ce se negdi iznit bar u kratkim crtama sto se dobroga dogovorilo o daljnjem radu udruge.
Malo mi se razduzija ovi ugovor a i sezona mi je pocela tako da mi nema bizanije doma ni na kratko.

Fala lipa

Živija Gonzo!

Dalmoš ti je gori sve objasnia šta se tiče ovih shema Udruga, stranka i ostalo... Ako malo pogledaš cili ovaj thread je već poprilično star i nije aktualan, UPH postoji i radi - kakve stranke i izbori, to je za ove naše redikule šta vole bit po TV-u, te ništa ne radit, a živit na račun poreznih obveznika...

Pošto je sad starta portal, pod Udruga-obavijesti, će se pisat sve o aktivnostima i radu Udruge. Sad se koncentriramo na prosvjed i nadamo se da će on zaživit kako treba i zapravo bit pokazatelj da smo na dobrom putu. U medijima smo pomalo prisutni, portal je zaživia, ovisno o lovi, malo ćemo se i izreklamirat ako bude išlo...

I još bitno šta se radi, sastavlja se mail, tj. pismo prema Vladi RH, da se Udruzi dozvoli sudjelovanje na radnim sastancima Ministarstva na kojem sudjeluje i SPH, Mare Nostrum, CROSMA i slične nama srodne Udruge.... Pismo će bit spremno ovi tjedan, a o odgovoru i rezultatima toga bit će svi obaviješteni...

Nadam se da si zadovoljan sada. Inaće za sav latest info moš pitat Pancha, on je vrlo upućen, a znam da si s njim prika, jer sam bija prisutan dok ste pričali na telefon...

Stoj dobro i guštaj u Monte Carlu...

Dalmos jel moguce prijavnicu i kopiju uplatnice poslati mailom tlaka mi je slati pisma a sutra cu do grada pa da uplatim clanarinu na posti

Back