jedno pitanje ,jel zna mozda koliko se racunaju dani ukrcaja iskrcaja tj. put neki govore 2 neki 4 neki 8 dana jel ima netko mozda tocnu informaciju?

Negdi je user Dina kopirala zakonik...mislim da je broj dana odredjen o tome da li luka ukrcaja bila u tuzemnom ili inozemnom portu....4=4 je za inozemni...Dina, correct me if I'm wrong...;-)
Jedno pitanje, tj situacija....sto ako mi je ukrcaj predvidjen za jedan datum i ja otputujem,ali brod kasni ili ceka na sidru i ja se ne mogu ukrcat...kako opravdat te dane???????????????????????????????????? (meni se dogodila, ne bas malo puta, slicna situacija)...
SVI PISEMO U ISTO VRIME...A JE SMO AZURNI...;-)
sea_st
Meni su rekli da ti firma triba poslat potvrdu i racun hotela i pokazat avio karte (ako ih imas sacuvane), ali to je tramak dokazivat, jer ionako se dani od puta nemogu prebacivat u iducu godinu ka visak dana, nego samo dane ciste navigacije.
Iman i ja viska dana od puta i hotela za dokazivat, ali kad drzava vec daje tih 8 dana po ugovoru, onda me bas briga, jer negdi iman samo 1-2 dana puta, a negdi vise od 4 dana, pa kad sve zbrojis, boje je uzest tih 8 dana i nemat puno posla sa njima.

1. Otvorim novi devizni racun u banci.
2. Napisem prijavu u zadnji cas sa novim novisatim racunom na kojemu je polog od 10 Eura
3. Sam napravim platne liste u elektronickon formatu i to na iznose da malo predjem ono sto su mi osobni odbici cca 160000 kuna imam osobnih odbitaka a porezna neka zove u inozemstvo ka sta sam i ja zva kad sam trazija posal.
4. Uredno prijavim tako da gospodin Suki moze od mene dobit 1 kunu poreza (sto i nije malo s time moze i skver kupit u ovoj drzavi) s time da ovu godinu imam priko 183 pa ce tu jednu kunu vidit mozda tek dogodine.
5. Doznake uredno pribacujem u stranu banku.
![]()
Tako je .Inace cuvamo karte od puta ka' i racune za rezije.
Da su oni najavili da ce zadnji tren minjati izmjene,izmjena..e onda bi svi imali te karte.
ZNA SE da bilo sta sta platis u ovoj drzavi,e to cuvaj dok ne izvrnes papke,a i posli
Nikad nemeres znati dis' na Sukija nabasati![]()
Pitaj u L.K.! To ti je njivo objasnjenje. Vec san Vam ja pisa o tome prije par dana, ali ocito niste citali. Kapetaniju nezanimaju dani puta, oni gledaju samo ciste dane navigacije.
Ja san ih pita ca to znaci da nas teleportiraju na brod ili kako to oni mislu?
A u Poreznu Upravu doli na Rivi u sobu 9. sve ovo ca se govori o extra danima od puta koje triba dokazivat, to je samo za one pomorce kojima fali dana do 183.
Pokazala mi je zena Zakon o porezu na dohodak, koji bi triba bit iznad nasega pomorskog i tamo pise u jednom clanku da mi ka i svi ostali gradjani moremo dokazivat avio kartama, racunima hotela sve priko dana koje je zakonodavac propisa (u nasem slucaju to su ovi 4+4 dana) i jos se dobije 1 dan extra ako si vozija autom do aerodroma ili kuce tako nesto (to bi bilo interesantno pomorcima iz Rijeke).
Zasto to niko nezna rec u L.K. to je veliki problem.
Pitaj u L.K.! To ti je njivo objasnjenje. Vec san Vam ja pisa o tome prije par dana, ali ocito niste citali. Kapetaniju nezanimaju dani puta, oni gledaju samo ciste dane navigacije.
Ja san ih pita ca to znaci da nas teleportiraju na brod ili kako to oni mislu?
A u Poreznu Upravu doli na Rivi u sobu 9. sve ovo ca se govori o extra danima od puta koje triba dokazivat, to je samo za one pomorce kojima fali dana do 183.
Pokazala mi je zena Zakon o porezu na dohodak, koji bi triba bit iznad nasega pomorskog i tamo pise u jednom clanku da mi ka i svi ostali gradjani moremo dokazivat avio kartama, racunima hotela sve priko dana koje je zakonodavac propisa (u nasem slucaju to su ovi 4+4 dana) i jos se dobije 1 dan extra ako si vozija autom do aerodroma ili kuce tako nesto (to bi bilo interesantno pomorcima iz Rijeke).
Zasto to niko nezna rec u L.K. to je veliki problem.
Tako je Rupotina, ali upravo to i govorin. Cemu dokazivat taj visak dana od puta, kad ih nemores prebacit u 2009 godinu. Samo bi se sve zakompliciralo, a drzavne sluzbe upravo i traze da im damo ca vise dokumenata (bilo kakovih), jer oni uce u hodu i nemaju pojma ca mi sve ka pomorci imamo.