Prebacivanje na offshore

:o Dobra vecer kolege Imam podosta iskustva na tankerima kao treci idrugi casnik, htio bih se prebaciti na ofshore.Za pocetak mi nije bitna ni placa vec kratki ugovori. Znam da na netu ima hrpa adresa na koje se mogu obratiti ali zanimaju me vasa osobna iskustva. Pa sto da kazem savjet molim...............

Bija, proba,nikad vise.
Ja sam osa sa putnicki na off shore i zadrza se ravnih jedan ugovor:D
Dopalo me sjeverno more po zimi na brodu od 40 metara .Samo cu ti reci da sam smrsavija 7 kili u 28 dana.Od 28 dana je valjalo 29,tako da ja nemam nista lipo o tome reci.Premda znam dosta ljudi sta su tamo i zadovoljni su.Ako mozes naviknit se na svakodnevno valjanje ali bas valjanje onda samo naprid

Bija, proba,nikad vise.
Dopalo me sjeverno more po zimi na brodu od 40 metara .Samo cu ti reci da sam smrsavija 7 kili u 28 dana.Od 28 dana je valjalo 29,tako da ja nemam nista lipo o tome reci.Premda znam dosta ljudi sta su tamo i zadovoljni su.Ako mozes naviknit se na svakodnevno valjanje ali bas valjanje onda samo naprid

Znači ne bi preporučio jeli hm....................

Bija, proba,nikad vise.

Jel ovo tvoj brod

http://www.pomorac.net/forum/gallery/index.php?n=153

A nemojte sad svi bas tako, nije sve crno u offshoreu. Ima ljudi koji nisu u nord sektoru, ima i mediterana, afrike, netriba sad covika odma utirat u crnjak..:kafa

U offshore je, dapace, sve crno. Nema trunke sivila i svi koji rade u toj bransi su mazohisti i eventualno darkeri. Ja se samo kurcim sa nickom, a inace lopatam sarbun na jednom sarbunjeru iz Krila, ali i to je offshore. Nebi nikome preporucija.

slazem se kolega,grozno da nemore bit groznije,drzin bujol na konopu ispod brade cili ugovor,srica da ne gledaju BMI pa ga iman di naslonit

Ja san se pribacia s tankera u offshore i mogu ti rec da mi je bolje i zadovoljniji sam..
Lova puno bolja,kraci ugovori,manje papirologije,internet,sat.tv-vezan usrid grada...Komod mi je bolji nego na tankerima,ima manje vibracija i bolja je izolacija...
Sta se tice valjanja,to sta san dozivia s kontejnera??en (200m)na Sjevernom Atlantiku i s VLCC-en na Indijskom Oceanu(monsun u bandu)..bolje da se ne spominjen.I nije offshore samo do 40-70 metri..ima tu i puno vecih brodi.
Na brodu san susrea dosta svita sta se pribacilo sa duge u offshore i uglavnom su zadovoljni.
Ko ne riskira ne profitira..a opet ima i ona:jedan je prova pa je izija govno.
Svak ima neke svoje kriterije i negleda s istin očima.
U svakom slucaju mislin da kad radis du?že u pomorstvu promjena dobro dođe,pogotovo s tankera u offshore.

Hvala vam na savjetima al mogu rec da sami ja dobar dio valjanuja u nordu prosao na kemikalcima,Na tankerima navigam vec 6 godina i dobro bi mi dosla promjena bar na jedan ugovor pa kako bude. Probat pa vidit. Naravno uvelike bi mi pomoglo ako netko ima koji kontakt koji radi. Cesljanje po internetu nasao sam podosta adresa od kojih vecinu neaktivnih.

Hvala vam na savjetima al mogu rec da sami ja dobar dio valjanuja u nordu prosao na kemikalcima,Na tankerima navigam vec 6 godina i dobro bi mi dosla promjena bar na jedan ugovor pa kako bude. Probat pa vidit. Naravno uvelike bi mi pomoglo ako netko ima koji kontakt koji radi. Cesljanje po internetu nasao sam podosta adresa od kojih vecinu neaktivnih.

Eto ti na PM 10 tak adresa pa ispunjaj.
Sritno.

Bija, proba,nikad vise.

ja san se pribacija sa tankera na offshore i nikad bolje mi nije bilo na brodu,od kratkog ugovora do dobre place spize di san se udeblja 3kg i potrosija 0 eura poziva i surfa netom svaki dan i bonaca cili ugovor!!:cool:

e sad ti meni kazi jel offshore dobar ili ne?ocemo gledat po iskustvima pojedinaca ili globalno e to neznan!!! kako je vec kolega reka gori nije offshore samo north sea i nisu svi brodovi od 40m!!:D

Ma fala bogu da se netriba gledat po pojedincima.Ali covik je pita sta mislimo pa sam ja da svoje iskustvo,a sta ti kazes tebi bonacalo uvik i udeblja se jos a ja sam juhu gleda samo na slici:D.
U svakom slucaju neka proba moza mu bude dobro a ako mu se ne svidi opet hvala bogu nazad na teretne

da li posao na ofshore dobijaju lakse nauticari i strojari? jel teze strojarima na offshore?

pozdrav

pozdrav

Prebacivanje na offshore???

odgovor je jednostavan DA

radimo zbog pinez a na offshore ih ima dosta
bilo koji ahts je lipa skala za nekakav sezmic ili rov brod
pa i polagac nekakvih cijevi i slicno(iako i ahts bude dobar)

o drillu da ne govorimo:confused:

posal nije lagan ali placa se poveca i po tri puta ;)

ako si zbog novaca i kratkog ugovora na moru onda ajde na offshore
i trazi svoju srecu(pocet ces s malo ali ces otvorit vrata ali tako je svugdi)

tamo ima svega ali sve zavisi di uletis i sta
a puno ovisi o tebi samom

pogledaj malo prijasnje postove:uzdravlje

sad ako je neko zbog ljepih velikih brodova na moru i da mu se govori Vi:rolleyes:
to je drugi par postola za te je odgovor NE

ljudino ako si sekondo na dobrome tankeru i na dobroj firmi,moj savjet ti je da se kanes toga offshora.
čisto ljudski savjet,jer tebi je vjerojatno trenutno dosadilo na tankeru jer si 6g,a meni je prvi makine dok sam bio asistent dosao sa offshora na tankera i samo mi je reka di je ?život potro??ija i da je bar ranije uletio na tankera.
probaj ti nema?? ??to izgubiti,ako se mo?že?? vratiti na taj tanker,ako ti offshore nebude dobar.
a to tv,internet itd,bez toga se moze,a ja sam ima internet na zadnjem brodu,ali svakih par dana u portu,pa dok je internet u kabini,lose sam se spusta u makinu.
srica sto je kapo bio kao i ja pa nije moga prigovarati.

pozdrav

Evala,
ja sam na offshore-u 10ak godina i necu se zalit. Ima dobrih i losih stvari, ali ja se drzin one bolje probat pa makar i govno izst, nego se cili zivot pitat ...a stabi bilo da san onda.....;)
Offshore je specifican zato sta ima puno razlicitih poslova koje mozes obavljat u istome ranku, dok je na svakom tankeru posal skoro isti, samo su uvijeti i porti razliciti....
Kad imas iskustva na razlicitim brodovima otvara ti se puno vise izbora..
Sritno:)

a to tv,internet itd,bez toga se moze,a ja sam ima internet na zadnjem brodu,ali svakih par dana u portu,pa dok je internet u kabini,lose sam se spusta u makinu.
srica sto je kapo bio kao i ja pa nije moga prigovarati.

pozdrav[/QUOTE]

poznata mi je ta sema dok san bija na tankerima pa dodjes u porat kupis usb modem i odjebes sve i buljis u net uzivis se jer ti fali komunikacije al sad fala to boze iman net od 0 do 24 u portu ili na srid mora i skoro pa mukte pozivi sta meni puno znaci ka osobi nego 230m lamarina i vise mi je posal zanimljiv u offshoru nego na tankerima jednostavno ja san takav tip,vise mi odgovara radit 6-6 2miseca nego 4-8 i bit 4 miseca na brodu i da te izjebu za smijenu...tamo me ubila navigacija duga svaki dan isti,vamo stalno manovra akcija oko platforme,sidra,tegli se..a danas sutra bit na nekom dive suportu ili construction brodu di ima po 50 ljudi posal 200puta zanimljiviji nego tanker..vamo atmosfera na mostu lezerna sve opusteno...a o pinezima necemo pisat:cool:
da san slusa price tipa nemoj na offshore tamo je sranje posla ka u prici bizi od toga sta san ima i cut onda bi spusija i dan danas bi tuka glavom o muradu i sidija na neudobnoj drvenoj stolici na srid atlantika,sta meni nikako ne odgovara! 100 ljudi 100cudi 100 zena 200sisa...nemoze ti niko rec sta da radis i di tribas ic to sam moras znat za sta si i sta ti pa??e..neko vozi citroena neko mercedesa nekome su plavuse dobre neko crne neko je peder neko straight e sad prijo moj di se osicas srirnim i zadovoljnim tu ti je misto..a ove price da si sekondo na tankerima ostani meni je prvi reka da je bija tamo i bilo u kurcu i td...smatram da je neozbiljno donosit odluke po tim pricama i savjetima!!
zivili:uzdravlje

Ja sam oduvek zelio da budem kapetan na bela ladja, a ono qc, zajeb, dopala me neka kaseta piturana u kricavo crvenu. :udriglavom Ali sam zato tamo upozna Mr. Kongsberga koji mi je dosad najbolji prijatelj.

s broda na offshore

s broda na offshore

pozdrav svima imam jedno pitanje radio sam na brodu kao timunjer i sad me zanima za koja se radna mjesta mogu prijaviti na platformi,unaprijed hvala

Back