Saipem???

swenko

New member
Dragi moji buduci kolege.

Po??to mi je ovo prvi ukrcaj na offshore interesiraju me neke informacije. GPS preko Cosulicha mi je ponudio uvjete da se ukrcam za Asistenta elektronike na SAIPEM 3000 dizalicu. Zadovoljam sam sa uvjetima i pristao sam. Obavio sam sve potrebno sto su od mene trazili(ljecnicki, cjepljenje). Brod je trenutno u Nigeriju i tamo koliko sam razumio ostaje do zadnjeg kvartala 2011. Ono ste me interesira je:

Da li netko ima iskustva s brodom?
Kakva je posada?
Nigerija?

Uskoro me salju na trening u Paviu na BOSIET OPITO.

Evo i par informacija o meni. Dosta dobro se snalazim sa elektornikom u opcem smislu. Na faxu sam struku dosta dobro shvacao i bio demonstrator iz par kolegija. Sto se tice jezika dobro se sluzim engleskim a tecno pricam talianski (ali samo pricam, ne pisem). Ima li to kakve prednosti? I imam nesto iskustva na moru ako se to moze nazvat iskustvom. Plovio sam na jednoj jahti 6 mjeseci kao mornar i mali od svega i svacega. Veselim se ovome poslu ali ipak bi volio dobit koju informaciju pa evo svima koji ce mi odgovorit unaprijed zahvaljujem.

Pozdrav svima

Swenko, evo i mene su uzeli za 2nd deck officer-a na semi sub rig Scarabeo. To mi je prvo iskustvo na offshore, a do sad sam bio na tankerima. Od svega sto sam cuo i procitao po forumima, Saipem je dobra ulaznica za offshore. A talijanski je skoro pa obavezan, posto talijani to najvise cijene. Mene salju u Rotterdam na BOSIET i HUET slijedeci tjedan.

Sretno ti bilo!!

Ajde super... A ja sam cuo sve i svasta ali imam osjecaja dok ne probas nemas pojma sto te ocekuje ili barem dok ne dobijes pouzdanu informaciju sa covjeka koji je na tom brodu. Zato i pitam.

Meni je kurs od 16 do 18 ovog mjeseca.

I kao stvari stoje brod 23 ili 30 isto ovog mjeseca...

davno prije kad sam krenia ic na offshore zvali sume iz
geneve za saipen 7000 ugovor 2on 1off

inace tu dizalicu su uzeli od holandeza
ogromno postrojenje
firma nije bas sretno rijesenje ali dobra ulaznica za offshore
sad ovi gore je bia na tankeru pa ce na scarabeo nac svoj put uz dosta truda

a ti si bia na jahti ajme majko, 6 miseci,,,, au
spremi se na puno truda puno truda znoja muke i nakon toga bi triba doc i nekakav uspjeh

ako to pregrmite i opstanete puno drugi stvari se otvori s vremenom
ali treba bit uporan i oznojit se koju godinu

sritno za oboje

Back