SSM - frka

@maaafia

Zar je bitno jel neko časnik ili posada. Činjenica je da se svi vi topite po moru i da ste SVI POMORCI koje dere ova država i hrana za morske pse iz vladajučeg bazena.
Činjenica je da je da familije pate i da uglavnom samuju bija ti mornar ili kapetan. Posadi je još teže jer su plaće nikakve pa samim tim i njihovim familijama i o tome se uvik na sastancima govori i radi se na tome da svima nama bude bolje.
No ako ti misliš da ćeš ti biti pošteđen ove države i nameta i da te država ne tretira kao pomorca nego kao pumpmena pa će te dovatiti nameti ka i ove moje iz kotlovnice i da ćete svrstati u skupinu djelatnika u zdravstvu ili državnih službenika onda zaista nemaš razloga za brigu pa se ni nemoj učlanjivati.
Kad netko ne želi nešto uvik nađe razlog za NE i obrnuto :kafa
Pročitaj još jednom naše zahtjeve pa onda imaš pravo reći da se ne želiš učlaniti jer u vodstvu ne sidi nitko o posade i bori li se udruga samo za časnike ili za sve pomorce.

No to smo već miljun puta ode zaključili :rolleyes:
Vrati moju krpicu i bebe.:udriglavom

@Maaafia,

Zaboravio sam jos nadodat, glede & unatoc virtualnog svijeta, naime kao sto rekoh, svi smo mi jedno u virtuali a drugo u reali, osim naravno........:rolleyes:
Frenkija, on je brate, kakica (da se ne izrazim po seljacku :D ) u stvarnom i virtualnom svijetu. :kafa :uzdravlje

@Maaafia,

Zaboravio sam jos nadodat, glede & unatoc virtualnog svijeta, naime kao sto rekoh, svi smo mi jedno u virtuali a drugo u reali, osim naravno........:rolleyes:
Frenkija, on je brate, kakica (da se ne izrazim po seljacku :D ) u stvarnom i virtualnom svijetu. :kafa :uzdravlje
:D:D da kakica :udriglavom:udriglavom jo?? i gore;):D:D:uzdravlje
Caspere kad si doma????????

Treba bi biti oko 10.08, ako uspijem putovnicu dobiti nazad :udriglavom
I moracu doci u Sibenik, a ti ces mi trebati, ali cujemo se za to telefonom. :uzdravlje

Sta je zapelo na urologiji opet, je li kapa??? A ovi vasi nazivi su mi uzasni grozim ih se. Stvari treba nazvat pravim imenom. Cak bi moga rec da sam u stvarnosti jos vece govno. Eto dosljedan sam do kraja.

Sta je zapelo na urologiji opet, je li kapa??? A ovi vasi nazivi su mi uzasni grozim ih se. Stvari treba nazvat pravim imenom. Cak bi moga rec da sam u stvarnosti jos vece govno. Eto dosljedan sam do kraja.

Kapa kapa :D :D , a sad je jo?? i gluv ka top :udriglavom

evo ja bi moga bit doma i prije 5.8.,joj sta su dobri ovi kratki ugovori,casper,budes li ceka putovnicu do kraja,doces doma 10.8 2011.,nemojte mi se gori svadjat oko pizdarija

ovo je posta teski chat,,, ima li tko friskih info o SSM????? ja mislim da je bozic nece tako lako potonit kako sam mislija i kakve sam info dobija ocito ima jebenu pozadinu... u ministarstvu itd...

Casper
pitaj dalmosa da san ja bija na prvoj veceri kada se biralo po prvi put i niko nije uplatija do tada nista jer se jos dogovaralo koliko bi tribala bit clanarina tako da ja sam pitanje oficira postavija vec tada a to ti moze potvrditi i Kolega i svi koji su bili nazocni tada.Sta se tice promjena koje su nastale u medjuvrimenu smatran da su pozitivne ali isto mislin da se nije odmaklo od pocetka.Posebno sta se odnosi na trazenje pomoci od UPH mogu ti reci da je nikad nisan ni trazija a ako mi bude tribala suzdrzat cu se jer ako ce mi pomagat marineroTK onda san stvarno dotaka dno i mozda je bolje da prominim profesiju a to sta ti marineroTK imas 3000 eura je dobro za tebe i nadan se da ces imat za misec duplo vise jer niti me ti hrans mene ni moju obitelj a pobrini se za svoje stvari jer ja sam zadovoljan kada mogu zaraditi novac posteno.

Vidim da me se opet proziva...

@ Maaafia

Od prvog momenta mi je upalo u oko da imas problem na relaciji casnici - posada. Naravno sa naglaskom na ovo "casnici".. E sad posto je to problem osobne prirode, ja u to ne zelim ulaziti. Samo da znas naviga sam sa hrvatskom posadom i takvi kao ti mi nisu nepoznanica. Necu generalizirati, ali mnogi nostromi, p/mani i stari timunjeri nepotrebno potenciraju trzavice izmedju posade i casnika, posebno mladjih casnika i kadeta. Siguran sam da znam koji je uzrok tome, al necu sad potencirati svadju. Svoju placu sam napomenija iskljucivo kao dokaz da se moze dobiti redovna i solidna placa. Sad jel za to potrebna pamet i sposobnost ili puka srica, ja mislim da je ovo prvo. Vidim da ste savladali koristenje kompjutera sto je pohvalno, ali ova vasa zadnja recenica mi je toliko nerazumljiva i toliko je nepovezana, pa neznam da li da ti zahvalim sto mi zelis duplo vecu placu ili da te napadnem sto zelis reci da je mozda neposteno zaradjena. Uglavno da ne duljim, ja bi tija svrsit ovo s tebon jer nigdi ne vodi. Ako smatras da sam je uteg za UPH onda me prijavi sudu casti i oni me mogu lako izbaciti, ah da vjerovatno da bi me prijavija moras biti clan? Jbg vidis uvik se vrtimo u krug oko iste stvari.
Ajde Zivija ti meni!!!

Last edited:
ja mislim da je bozic nece tako lako potonit kako sam mislija i kakve sam info dobija ocito ima jebenu pozadinu......

Koji Bozic????
Di si ti uranija, sto nije Bozic 25.12 :udriglavom
Pa nije ga uspija Tito i KPJ potopiti, pa nece ni Josipovic :rolleyes:
Mi smo uvik slavili Bozic, mater bi nas skupila pod Travesu i onda bi upalili svice i fritule, da nas Komunjare nebi snimile.
Ima, ima jebenu pozadinu taj Bozic, ima Dida Mraza (pardon Djeda Bozicnjaka) :uzdravlje i sve hrvate (pardon, HRVATINE) koji laju na misec, auuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu :hihi :uzdravlje

Koji Bozic????
Di si ti uranija, sto nije Bozic 25.12 :udriglavom
Mi smo uvik slavili Bozic, mater bi nas skupila pod Travesu i onda bi upalili svice i fritule, da nas Komunjare nebi snimile.
Ima, ima jebenu pozadinu taj Bozic, ima Dida Mraza (pardon Djeda Bozicnjaka) :uzdravlje i sve hrvate (pardon, HRVATINE) koji laju na misec, auuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu :hihi :uzdravlje
Biće taj Bo?žić veliki sponzor vladajućih stranaka kada mu se sve pronevjere i dugovi pra??taju.Utajim milijarde a u sponzorstvo ubacim koji milion i svi krivični postupci unaprijed rije??eni odnosno nikada nisu ni postojali.

Casperu,

Neću mu spominjat majku i travešu jer nam ne priliči takav način, a možda nije bila pokvarena kao on! Izija on sve što ima u najtežoj bolesti i mukama..,

Nu, čak su i rusi pisali o ovoj bitangi.., Da li bi bilo oportuno da stavim update o Ratku na ruski forum, tako da više ne može naći posadu nigdje na planeti?! Tribalo bi mu nabaciti travešu na glavu pa ga izbubetat dobro, a da ne vidi tko ga tuče..,

:udriglavom

Last edited:
,,, ima li tko friskih info o SSM????? ja mislim da je bozic nece tako lako potonit kako sam mislija i kakve sam info dobija ocito ima jebenu pozadinu... u ministarstvu itd...

Pa procitaj ovaj svoj post pa ces vidit koliko je paradoksalan i besmislen. U prvom djelu trazis informacije ,a u drugom kazes iste dobivas/imas i unaprijed donosis zakljucke. Ja ti samo mogu rec da su karte podijeljene i s obzirom da zivim od citanja izraza lica mislim da bi ovo moglo jako lose zavrsit po Bozica i po SSM. Osnovno pravilo u pokeru je ne brojat pare dok su karte jos na stolu pa cemo to ostavit za kasnije. I ovo mi nije sapnuo vrabac s krova. Boziceva najjaca pozadina je nekompetentnost ljudi u MMPI i kapetanijama. Traze jadni,a ni ne znaju sto traze. I sto misle da ce nac tako? Sreca da se s njima da upravljat daljinskom kontrolom. Uzroke nekompetentnosti treba trazit u nepotizmu,ali to je ipak za neku drugu raspravu.

Ovo je prošlo prilično nezamjećeno u medijima, ali kako mi se čini dobro je uzdrmalo gazdu. Mislim da se lavina zakotrljala.
http://www.sph.hr/novosti?kategorija=27&newsId=876

Nera, ma nema ti od toga koristi (link) -

To fikus neupućenima prodaje baze na blogu, ili retoriči sam s sobom. Povirio sam tamo samo kratko, najprije mi je upalo u oko ono njegovo "budale dosljedne sebi", i slična pljucanja... same pogrde pomorcima!

Kada bi toliko žestoko grdio lupeža Ratka i druge lupeže - gdje bi nam bio kraj!

:udriglavom

Pa evo je i Braco konacno krenio u pravcu sa papirima. Je da jos uvijek nije sve skuzio i ne zna koje papire trazit ali na tragu je,mlad je naucit ce buducnost je pred njim. AKo cita ovo znat ce gdje treba gledat ali relevantni cimbenici(jasno ne ovi rvacki koji ne znaju ni sto traze) su vec obavjesteni.
Ali sad se postavlja pitanje i druge strane medalje.Sto ako stvarno zatvore SSM???
Je li to dobro ili nije??? Napisite sto mislite o tome??? Da li upropastit i zbrisat firmu koja je nastala na nepostenju i gramzivosti vlasnika ili je ostavit na zivotu i na neki nacin ozakonit takav nacin poslovanja. Provajte shvatit da na SSMu rade i neki pomorci i primaju placu kakvu takvu i sa zakasnjenjem i da necija djeca zive od tog kruha,kakvog takvog. Da li je bolje da ga nema ili da postoji makar u ovakvom obliku. Uloga drzave kao nekakvog arbitrara za ispravljanje krivih Drina je jednostavno nemoguca znamo li koliko se sporo bilo kakvi procesi u Rvackoj odvijaju. Zato ne ocekujem nikakve brze solucije i prava rjesenja s njihove strane.
Ima li SSM smisla???

Uuuuuu. jako opasno pitanje.
Ali ne nikako nesmijemo biti za to da takvi kao on postoje. Definitivno ga treba zatvoriti. Pa će se i drugi pripasti. Tako bi se mogao podignit standard za jednu stepenicu u svim mutnim agencijama.

Dakako nezaboravljam pritom na pomorce koji tamo rade. Kako bi meni bilo da tamo radim i da ih zatvore. Neznam ,ali ipak mislim da bi mi ipak bili drago. Da sam gladan, napu??ten, familija nije primila nijednu plaću misecima. ? ta mislite?

A te strane firme ionako znaju minjat agente, neka se ostali na??i agenti zainteresiraju za njih pa oni počmu ukrcavat tamo. Neznam kako to ide i mo?žda samo prićam gluposti.

Ja sam bija na ssm i sićan se kad smo se razi??li da mi je bilo muka i panika, kako sad, jer san osta bez posla. Kasnije je ispalo da mi je to bilo najbolje ??to mi se dogodilo. Jer ionako sa dna mo?že?? ići samo prema gore.
Bo?žić je dotakao dno.
No u hrvatskoj se uvijek mo?že otvorit kakva crna rupa vi??e i čisto sumnjan da će ga zatvorit, ali eto sve ovo čisto radi diskusije.

Pa evo je i Braco konacno krenio u pravcu sa papirima. Je da jos uvijek nije sve skuzio i ne zna koje papire trazit ali na tragu je,mlad je naucit ce buducnost je pred njim. AKo cita ovo znat ce gdje treba gledat ali relevantni cimbenici(jasno ne ovi rvacki koji ne znaju ni sto traze) su vec obavjesteni.
Ali sad se postavlja pitanje i druge strane medalje.Sto ako stvarno zatvore SSM???
Je li to dobro ili nije??? Napisite sto mislite o tome??? Da li upropastit i zbrisat firmu koja je nastala na nepostenju i gramzivosti vlasnika ili je ostavit na zivotu i na neki nacin ozakonit takav nacin poslovanja. Provajte shvatit da na SSMu rade i neki pomorci i primaju placu kakvu takvu i sa zakasnjenjem i da necija djeca zive od tog kruha,kakvog takvog. Da li je bolje da ga nema ili da postoji makar u ovakvom obliku. Uloga drzave kao nekakvog arbitrara za ispravljanje krivih Drina je jednostavno nemoguca znamo li koliko se sporo bilo kakvi procesi u Rvackoj odvijaju. Zato ne ocekujem nikakve brze solucije i prava rjesenja s njihove strane.
Ima li SSM smisla???

A da je provat nekako se sastavit i otvorit vlastitu NOV agenciju (recimo UPH Crew Management:mad:).... poanta je: ako je lik ka oti Bo?žić to uspija za??to ne bi moga to neko drugi....PO? TENIJI?

Back