Danas sam prlistao knjigu o 15 godina SSM-a. Ako koga zanima mogu je skenirati i postaviti u download
za mladje, koji ne mogu bas nigdi nego kod ratka - a ja bi se malo zamislija nad sudbon kleton i ostavija se corava posla.
Ne znam tko se to od mlađih uspio ukrcati kod SSM-a jer je zadnji i jedini info da uzimaju Burmance i ostalu ekipu ( čak su im i Filipinci preskupi )
ako za mene navigat nije, onda nije - sta drugo trazit, taman nosit gajbe u keruma. jebi ga, istina je surova ponekad i boli...ali ne mos glavon kroz zid.
A tko bi to šjor Maninjorgo nama mlađim trebao dokazati da za nekoga navigavati nije dok to sami ne probamo. To što me odbije SSM , BSM , Ante , Mate ovi oni ne znači da neću ( ako sam već odlučio navigati ) obratiti se i Muhamedu Abdulahu u Siriji.. Najlakše je reć nije za mene i ostavit se ćorava posla.. Kad bih se ja osobno vodio tom nije za mene i išao linjom manjeg otpora onda bih još davno ili oženio Norvežanku , zakačio se na njihovu socijalnu i ladio jaja negdje u fjordu dan noć ili glumio heroja ulice po splitu i ne radio ništa po cili dan
evo jos malo...koliko puta dodju momci na forum...ja bi za mornara / cistaca / konobara... a zna se da vrlo malo kompanija uzima nase za te pozicije. i opet...glavon kroz zid, misle rijesit egzistenciju jednin ugovoron. a to se jednostavno ne trazi...pa nema vise ni postolara, tako ni mornara.
Vjerovali ili ne šjor Maninjorgo više sam u zadnja 2 mjeseca upoznao čistača i konobara nego li ( pretpostavljam ) u Splitu ima oficira. Pričao sam i s likom kojega stari ''goni'' na brod jer se valjda i on vidi da mu je mali glupan teški pa mu je bolje da nije doma. Većina konobara i čistača ne čeka ukrcaj jer vjerovali ili ne svi već imaju sređen ukrcaj. Kako ? Preko svih mogućih kanala , veza i vezica. Možda sam ja idiot ali mi nije jasno kako konobar na kruzera može za sobom povući još 5 prijatelja. Nije mi jasno kako konobar na bulka se može iskrcati nakon 5 dana ( uz plaćen put doma ) jer mu je bulk težak zbog valjanja. Nije mi jasno kako jedan čistač može zaposliti pola svoje familije kao konobare i čistačice..
Vjerujte meni šjor Maninjorgo , iako Vam mogu biti sin i 2 puta

da se konobari krcaju. Evo primjer. Stojim ispred lučke kapetanije i čekam da im završi marenda. Dolazi lik po matrikulu , nije mu gotova. Pitam ga jel traži šta a on meni da je sve već riješeno , da ide na kruzer samo mu matrikula nije gotova i ne zna kako da mu je neko pošalje na kruzer

Najveći upitnik u tome je kako je li lik prošao psihotest na lječničkom jer mi je od prije poznata budala..
Ovi momci koji dođu na forum dolaze tu iz razloga da vide jel ima što za njih. Možda i odustanu , možda i ne. Ja sam zadnjih 2 mjeseca na kruhu i vodi jer trošim previše love na telefon , kopiranje knjiga , skupljanje literature , putuj tamo putuj samo.. ovo ono.. jer ako sam odlučio navigati onda ću ja sam, svojom mladom glavom odlučiti jeli to posao za mene ili ne isto kao što sam odlučio sve do sada i ostao živ ali tek nakon što probam i vidim jel' to za mene. Tko zna možda se ne iskrcam s broda 8 godina a možda na kraju završim u Mongoliji uzgajajući konje..
A ove situacije u kojima ljudi oće od jednoga ugovora zraditi kuću , auto i ako može još koji stan neću ni komentirati. Takovi i jesu najveći problem kad je u pitanju ukrcaj. Takvi se i krcaju preko veza , odrade jedan ugovor , vide da to nije kako su mislili i ostanu doma. A još veći je problem što takovih ima beskonačno i nikako da ljudi kojima je do toga da nuče znanje , dobiju posal koji žele , usavrše se na poziciji koja ih zanima ne razmišljajući o novcu, dobiju priliku. Da nije ovih s pustim snovima o kućama i autima ne bi ja sad u 4ipo ure zvao ljude po Americi tražeći ukrcaj