Prijatelju...evo ti jedan dobronamjeran savjet. Ostavi se nasih firmi i odi ca na stranca,iako je tamo velika vecina nas hrvata.Ovo da ssm krca na CMA-CGM nisam znao jer sam dobro upoznat sa situacijom od Dolinseka i CMA,neka me isporavi netko ako grijesim....I nema ti veze sto prvi put ides pa odmah na stranca,samo budi o.k. i ljudi ce uvijek dat ruke da se naucis poslu i kojekakvim pravilima. Druga stvar,a govorim tiz dugogodisnjeg iskustva kao elektricar,na nasim brodovima ti navigaju ljudi koji nisu bas skloni engleskom jeziku,ne generaliziram ali je u vecini slucajeva sto ih ja znam tako,dakle,neka se netko ne nadje uvrijedjen....Ti kao buduci elektricar si itekako ovisan o engleskom jeziku,a strucnih izraza imas masu,tako da ti ja toplo preporucam poci na CMA jer tamo ce ti struja sigurno znat objasnit kako se sta kaze na engleskom.Uglavnom,nemas se sta bojati,bitno ti je da si u redu decko i to ce ti ljudi cijeniti.Sad s druge strane,imas svakakvih ljudi pa se moze naci i neki koji ce te za*****ati ali to ti je samo zato jer si prvi put,svima nam je tako bilo....Pamet u glavu,razmisli o buducnosti i samo naprijed,dobar elektricar je danas jako trazen u pomorstvu i za posao se ne trebas sekirati,uvijek ga ima......I jos nesto : neka te sad u samom pocetku ne brinu previse place,samo ti odradi posao naucnika a poslije ce pare same doc,vjeruj meni,prosao sam to......ako imas jos kakvih pitanja slobodno salji na P.M.
Sretno !