Brodski elektricari

Status
Not open for further replies.
Prika,
sto je tu je, odradi taj ugovor najbolje sto mozes da steknes rutinu, najvaznije je prvi put sporkat matrikulu a poslije ce biti lakse.
Vjeruj meni, nitko nije ustedio niti dolara nakon povratka s kadeture tako da se nemoras previse zamarat o placi.
Mirno more

Ja sam ti prijatelju poceo kao asistent struje sa 300 dolara,ali trebalo je i to pregrmit' i kako kazu sporkat matrikulu,bitno je da krenes i da ne ocekujes neku veliku paru od prvog ugovora.Najbitnije je steci iskustvo a onda polako s time dolazi i novac i bolji ugovori...

Svi smo prosli asistenturu/kadeturu miki moj to je nuzno zlo nemoj sad brinit o pari nego skini to sa one stvari i onda lagano pocinje karijera, sritno ti bilo

ljudi hvala na odgovorima i dobrim zeljama. znam da moram odradit asisitenturu a najvaznije mi je da sta naucim i vidim jesan li ja za taj posao.
lova ce valjda doc posli, a kako iman i zenu i dite mislia san da cu bit malo bolje placen ali eto provat cu pa sta bude.

ljudi hvala na odgovorima i dobrim zeljama. znam da moram odradit asisitenturu a najvaznije mi je da sta naucim i vidim jesan li ja za taj posao.
lova ce valjda doc posli, a kako iman i zenu i dite mislia san da cu bit malo bolje placen ali eto provat cu pa sta bude.

Nemoj se opterecivat jesi li za posal...svako moze radit posa ovdi je pitanje jesi li spreman na ipak neko odricanje, po meni jedini jebeni dio ovog posla je sta nisan doma sa zenom i sinom..raste mi i propustan dosta toga, ali opet jeben se ovdi da bi sutra on moga zivi lagodnije nego sta mu je pape zivija..

Samo laganini odradi to stavi sve na papir i nadan se da ces donit ispravnu odluku..za tebe i tvoju familiju

Pozdrav svima,

evo ja se učlanio ima par minuta, dosta sam čitao po vašem forumu i svaka vam čast svima! Ukratko, moja priča je ovakva: nakon dugog razmišljanja donio sam odluku da se upustim u vode pomorstva. Zaposlen sam na kraju, ali nikako ne nazirem neku svjetliju budućnost i perspektivu. Kao što sam i rekao dosta sam vagao elemente za i protiv, ipak sam se odlučio za jer mi se čini da bi to mogao biti put kojim bi, doduše uz puno odricanja, na kraju ipak uspio steći nešto svojoj obitelji i sebi i omogućio svojoj dici pristojno djetinjstvo i školovanje.
Iskustva na brodu nemam nikakva, po struci sam elektrotehničar i logika stvari me navodi da bi se ako bude sreće ukrcao kao asistent električara i počeo graditi karijeru. Imate li koje informacije koje bi mi mogle biti korisne (tko krca asistente, koji su novci, uvjeti....)
Hvala na odgovorima.

POZDRAV!

bez vise ces tesko uletit po onome sto ja znam a krcaju ti sve domace firme asistente letrike jer nas dosta fali a placa ti je cca 700eur asistentura govorim o domacim firmama

javi se split ship menagmentu ili techmar rijeka,mozes lako upast na cma-cgm brodove placa ti je 900 eura (6 mjeseci)pa 2200 jos (6 mjeseci) nakon toga ides za prvog struje za 4200 eura.netriba ti visa,bilo bi dobro da je imas.naravno brz napredovanje ovisi o tebi kao i na svim radnim mjestima.

PUNO SRICE U TRAZENJU

down puno hvala na informacijama. Pretpostavljam da si dosta koraka ispred mene u svemu ovome pa bi te jo?? pitao koji su mi sve brevetipotrebni za 1. ukrcaj?

hvala na odgovoru unaprijed

pozdrav

pozdrav

down puno hvala na informacijama. Pretpostavljam da si dosta koraka ispred mene u svemu ovome pa bi te još pitao koji su mi sve brevetipotrebni za 1. ukrcaj?

hvala na odgovoru unaprijed

nisam puno ispred tebe i ja sam se nedavno ukrca pa ti dosta znam o svemu upravo iz toga razloga,treba ti d2(temeljna sigurnost ili basic traning),onda kad to napravis (to ti traje tjedan dana i kosta oko 1900 kn) napravis ljecnicki(550 kn) pa onda odes napraviti matrikulu(70KN)(moras se cjepiti protiv zute groznice (400kn))i napraviti americku vizu to ti brodar placa oko 700 kn.
nemoj raditi vizu dok ti agent to nekaze, a to ce ti oni srediti jer oni moraju garantirati za tebe u americkoj ambasadi i to ti je to.na tim brodima su ti prva cetri nasa i elektricar sve ostalo filipinci.nebi tribalo bit lose.ovo su ti cijene u splitu,a znaju dosta varirati od grada do grada

pozdrav novom kolegi,
da se nadovezem na prijasnji post; nakon prvog ugovora preporucujem ti da ispolazes prvu pomoc i advanced fire fighting buduci da vecina ozbiljnih kompanija uvjetuje spomenute brevete. Nadalje, ukoliko mislis preci na tankere ili plinase, trebalo bi polozit i osnovne brevete za tu vrstu broda (sreca je da nama elektricrima netrebaju advanced breveti) i to je to.
SSM, ili neki lik koji je donedavno kod njih radio, vrse ukrcaj na putnicke brodove. Jedan poznanik je preko njih (njega) prvi put isao na brod ali kao 2-gi elektricar koji je zaduzen samo za kuzine. Neznam koliki su novci ali se isplati zazvat i pitat.
Sretno

Hvala svima na odgovorima,
svakako ću poslu??ati va??e savjete i raspitati se.
Recite mi da li da se javim agentima nakon ??to polo?žim potrebne brevete ili mogu usporedno i jedno i drugo? (ne znam da li ispada neozbiljno da ne??to tra?žim/pitam ako nisam available).

Hvala svima na odgovorima,
svakako ću poslu??ati va??e savjete i raspitati se.
Recite mi da li da se javim agentima nakon ??to polo?žim potrebne brevete ili mogu usporedno i jedno i drugo? (ne znam da li ispada neozbiljno da ne??to tra?žim/pitam ako nisam available).

Ako mislis navigati uvik ce ti tribati braveti osnovni pa je dobro da krenes odma s njima a i javi se i reci njima u kojem su stadiju, Isto tako sta se tice Tokica i West winda dobro je za pocetak i probaj i tamo :uzdravlje

ekipa, pozdrav svima,

evo ja počeo postupati po va??im inputima: u srijedu (za 7 dana) idem na tečaj temeljne sigurnosti. Nakon ??to polo?žim taj brevet idem napraviti liječnički i izvadit matrikulu. Poslao sam par mailova (Ta-Na, Zorovic...), čekam odgovore, vidit ćemo ??ta će biti.

Down22 - di si se ti ukrca ako nije tajna?

Evo da se i ja ubacim ovdje posto plovim kao brodski elektricar vec vise od 12 godina. Poceo sam na Sibenskoj Slobodnoj Plovidbi 2 godine, nastavio jos nekoliko godina na brodovima bivse Sibenske,zatim sam bio na Great White Fleet (banane Chiquita) i onda presao na putnicke brodove. Prvi putnicki sam bio preko Bozica iz Zagreba, pa onda na Princess Cruises 2 godine. Zadnje 3 godine sam na NCL-u, danas na poziciji Chief Electrical Engineera na jednom od najnovijih brodova sa elektricnim ABB Azipodima.
Kolege sa NCL-a me nakon ovoga sigurno prepoznavaju (High Voltage, bivsi kolega Dalmos itd).
Vidio sam da su neki ovdje spominjali Technip, tamo imam jednog kolegu Skota po nacionalnosti koji je bio sa mnom na Princessu 2 godine a sad je tamo Electrical Superintedent i nudio mi je nelos ugovor da idem tamo, ali mi se nekako vise ostaje na putnickima pa nisam prihvatio.
Eto toliko za prvo javljanje na ovom forumu...

Dobro nam dosao prijatelju !!!!
E veceras cu ti poslat mail jer imam ja pitanja za tebe,he,he.....znas da imam.
Nego,drago nam je da si nam se prikljucio jer nama uvijek treba ovakve ekipe,pune iskustva i tako to....sjecam se ja jos dok si tu bio da si mi pokazao taj mail za Technip....A cuj,prica se,prica da nam je vrijeme polako da trazimo poslove drugdje....vidit cemo !

Bok Svima,
Vec neko vrijeme pratim forum i sad se po prvi put ukljucujem u "raspravu"!
Nisam mogao ne reagirati na izjavu o lovi za kadeturi!
Mislim da uopce nije bitno koliko zaradjujes dok si na kadeturi, bitno je nauciti posao, a lova dolazi sama sa iskustvom! Mnogi se mozda nece sloziti s tim iako su sami prosli kroz to....ajde zivi bili i dugo trajali....SRETNO...

opći elektrotehničar

opći elektrotehničar

Zanima me ??to se tiče posla na brodu kao električar dali se mo?že sa općom srednjom elektrotehničkom dali se jo?? kakvi ispiti trebaju polagati

Mo?že?? se ukrcati kao električar, trebao bi najprije odraditi asistenturu 6 mjeseci. Općenito za ukrcaj na bilo koji brod ti treba brevet D2, pomorska knji?žica i cijepivo protiv ?žute groznice. Ostalo sve ovisi na koju vrstu broda ide??. Pogledaj malo po forumu, dosta se pisalo o ovome prije pa će?? naći sve ??ta te zanima.

Pozdrav

Status
Not open for further replies.
Back