Brodski elektricari

Status
Not open for further replies.
Evala Električari!!!!!!!!!

Ajme ??ta mi je lipo kad sam otkrija ovaj thread o nama električarima, da mo?žemo podilit iskustva o poslu i popričat malo. Dosad sam gubija vrime na skroz krivim forumima i niko mi nije moga pomoć ka vi ode kad proćitam sve ovo...Ajme kako nisan zna za ovo prije , no ??ta je tu je. Sad mi i netriba toliko pomoć oko zaposlenja jer san se sna??a i ?želija bi ostat na TDW neko vrime jer su stvarno bili fer prema meni kad su me uzeli bez nekog velikog iskustva na moru a pogotovo na offshore.
A vidim po zadnjem postu da se niko ode nije dugo javija, pa bi tija malo ?živnit opet ovaj thread.
Ja sam 10 god. radija na kopnu i počeja sam se osječat kad se ujutro di?žem ka' da idem na streljanje i onda sam reka dosta vi??e....Ukratko da nebi ja sad puno ode zapizdija o sebi, polo?žija sam brevet i upa na Brodospas. Stjecajem okolnosti tu sam osta samo jedan ugovor jer mi je nenadano uletija poziv Za TDW .
O??a u ? kotsku na intervju i uzmu me, ja osta PAFFF...
I eto me sad ode pa ćemo polako vidit jer ka?žem vam, vi spominjete asistente elektr. a ja to nikad nisam bija ; premda bi volija jer bi sigurno vi??e naučija od starijih kolega, ali ??ta je tu je bacilo me odma u vatru pa se ti snalazi. Nadam se da ću ako imam nekih nedoumica vezanih za posal pomoć dobit i od vas iskusnijih.
Po??to nemam nekog iskustva ka' pomorac i ne volim dilit savjete po tom pitanju isto bi' se usudija poručit budučim elektr. da probaju prvo na na??e firme pogotovo na Brodospas , jer oni su očajni za elektr. , za ??porkat matrikulu pa onda tra?žit dalje.

STOJTE MI DOBRO I MIRNO VAM MORE ??ELI STRUJA IZ ? IBENIKA! :D:D:D:uzdravlje

Jos ces ti moj struja naci ode puno lipih stvari smao nesmin kazat. Gust je sam otkrivat zar ne?

Evo bio sam kod Gloptika nekidan i kazu da za assistente električare nema baš mjesta što se njih tiče, koga je još korisno nazvat ili poslat mail, Zorović i koja je još firma onako poštena?

pozdrav svima ma gdje bili!
nezalost, po nasim forumima nema bas puno elektricara s kojima bi mogli razmijeniti informacije o zaposlenju, a ni nasi agenti ne nude nista posebno nego smo okrenuti sami sebi, po sistemu snadji se druze.
Mnogi ce odmah reci da je najbolje na cruiserima, medjutim ja tako ne mislim jer sam bio na RCCL-u i mislim da nisam pogrijesio sto sam se vratio na tankere, ako nista novci su puno bolji, jer ja navigam za lovu a ne za provod.
Posto sam uvijek trazio nesto novo, bolje placeno tako trazim i sad, kopam za poci na DP brodove i uskoro planiram ici u UK zavrsiti DP Maintenance tecaj medjutim sto tada? Gdje? Kome se javiti? Kontaktirao sam dosta i nasih i stranih agencija medjutim nista konkretno.
Jedino mi je nesto ponudio Stiv iz Rijeke ali njega sam svakako zvao samo iz radoznalosti, nema sanse da bih igdje preko njega isao!
Bio bih zahvalan ako netko ima kakve korisne informacije koje bi mogle pomoci ne samo meni nego i ostalima molim da se prikljuci forumu

Hvala

Svim onima elektricarima koji su dobri sa elektronikom, multimedijalnim sistemima , satelitima TV Internet. I jos ako imaju malo iskustva sa makinjom imaju mogucnost nac posal na velikim jahtama.
LOVA JE OK
:uzdravlje:uzdravlje

ko oće radit

ko oće radit

tra?ži se lektričar. brod novogradnja, na?? barba i kapo, plaća 3 700 EUR, ugovor tri ili četiri mjeseca (seaman's option). brod je oko 8000dwt, ne??to preko 100m.
021 358 782, 021 560, brodovi firme se mogu vidjeti na www. feederlines.nl (fleetlist). okrcaj oko 01.08.09.

pozdrav momci!! evo doslo je tesko vrime pa sam se i ja pocea razmisljat da odem navigat, elektro skolu sam zavrsia a praksu imam minimalnu.. osnove su u glavi fala bogu jos uvik.. uspia sam sredit asistenturu 2 ili 3 puta po 4miseca nakon cega dobivam brevet i nadam se posao.. htio sam ako mi iko moze rec u dvi tri rici sto mogu ocekivat od asistenture.. jeli se moze naucit posa u taj period. idem vjerovatno na stenu. svaki savjet prihvacam i unaprid zahvaljujem..

za ljude dobre volje:

ove godine sam zavr??io elektrotehničku ??kolu u rijeci, opći smjer. upisao sam pomorski fakultet u rijeci, tehnologiju prometa jer mi je bilo va?žno da upadnem bez plaćanja, a htio sam odmah brodsku struju al eto. planiram ovu godinu izgurat i onda se prebacit iduću na tu brodsku elektrotehniku kako li se već zove, komponente, polo?žit razliku od 3 predmeta i tako to. ugl. meni u obitelji nitko ne plovi, u skroz su drugim bran??ama. mene zanima sljedeće, pa ako netko ima volje da mi pomogne bit ću zahvalan:

1. kakvo je moje zvanje kad zavr??im pomorski fakultet, tu brodsku struju
2. kad obavim kadeturu, koje mi je zvanje na brodu i na koliku bi početnu plaću mogao računat (okvirno)
3. opis mog posla na brodu, ??ta bi radio, kako, ,koliko
4. do kojeg stupnja mogu napredovat na brodu, kako, i u koliko vremena

evo ako nije problem, bit ću vam zahvalan :uzdravlje

Pozdrav, da Vas pitam, kako stoje informaticari sa pomorstvom? da li ima ikakve sanse dobiti posao na brodu sa diplomom bacc. Informatike? Unaprijed zahvaljujem.

Evo dragi kolege dobija san brevet brodskog elektricara ima 2 dana,sad cekan da rijesin pir u 9 misec i onda lagano asistentura(jedva cekan).:)

Radioelektronicar 1. klase, 2. klase? Radio‐operater s općom ovlasti?

Upravitelj stroja i drugi časnik stroja na brodu sa strojem porivne snage od 3000
kW ili jačim â?? C11
STCW III/2?

Časnik stroja odgovoran za stra?žu u strojarnici sa strojem porivne snage od 750
kW ili jačim â?? C10
STCW III/1?

Član posade koji čini dio plovidbene stra?že u strojarnici â?? D7 STCW III/4
Časnik stroja odgovoran za stra?žu u strojarnici sa strojem porivne snage do 1000
kW u nacionalnoj plovidbi â?? D8?

Časnik odgovoran za sigurnosnu za??titu broda â?? D32 STCW VI/5?

Kori??tenje radarskog uređaja â?? D6a?

Motrenje i ucrtavanje radarskim uređajem i kori??tenje ARPA uređaja â?? radna razina â?? D6b?

Motrenje i ucrtavanje radarskim uređajem i kori??tenje ARPA uređaja â??
upravljačka razina â?? D6c?

Radioelektronicar 1. klase, 2. klase? Radio‐operater s općom ovlasti?

Upravitelj stroja i drugi časnik stroja na brodu sa strojem porivne snage od 3000
kW ili jačim – C11
STCW III/2?

Časnik stroja odgovoran za stražu u strojarnici sa strojem porivne snage od 750
kW ili jačim – C10
STCW III/1?

Član posade koji čini dio plovidbene straže u strojarnici – D7 STCW III/4
Časnik stroja odgovoran za stražu u strojarnici sa strojem porivne snage do 1000
kW u nacionalnoj plovidbi – D8?

Časnik odgovoran za sigurnosnu zaštitu broda – D32 STCW VI/5?

Korištenje radarskog uređaja – D6a?

Motrenje i ucrtavanje radarskim uređajem i korištenje ARPA uređaja – radna razina – D6b?

Motrenje i ucrtavanje radarskim uređajem i korištenje ARPA uređaja –
upravljačka razina – D6c?

Zapovjednik broda i prvi časnik palube na brodu od 3000 BT ili većem – C7 STCW II/2

Časnik plovidbene straže na brodu od 500 BT ili većem – C6 STCW II/1?

Zapovjednik broda do 500 BT u maloj obalnoj plovidbi STCW II/3, 2?

Časnik palube odgovoran za plovidbenu stražu na brodu do 500 BT u maloj
obalnoj plovidbi – D5 STCW II/3, 1?

Član posade koji čini dio plovidbene straže – D4 STCW II/4?

Zapovjednik broda do 200 BT u nacionalnoj plovidbi – D3?

Osnovna osposobljenost za rad na tankerima – D13 STCW V/1?

Osposobljenost za rad na tankerima za ulja – D14 STCW V/1?

Osposobljenost za rad na brodovima za ukapljene plinove – D15 STCW V/1?

Osposobljenost za rad na tankerima za kemikalije – D16?

Evo dragi kolege dobija san brevet brodskog elektricara ima 2 dana,sad cekan da rijesin pir u 9 misec i onda lagano asistentura(jedva cekan).:)

A koji je to brevet, koliko su meni objasnili imas samo polozit D2 i ostalo ako sta firma trazi jer su elektricar/elektronicari posebna vrsta animanja

Brodski električar (HR III/28)
Bez vremenskog ograničenja

Uvjeti

* Više od 18 godina starosti
* Završena srednja stručna škola elektro smjera u trajanju od najmanje 3 godine
* Svjedodžba iz Priloga D2 – Poseban program temeljne sigurnosti na brodu
* Najmanje 6 mjeseci plovidbene službe na brodu
* Zdravstveni uvjeti, posebice vid i sluh

Eto te san uvjete ja zadovoljija i dobija brevet!:):)Imas na stranicama Sindikata Pomoraca Hrvatske uvjete za stjecanje svjedozi,tu ti sve pise.Evo ti link http://www.sph.hr/dokumenti

Last edited:
prika, nemam pojima sto zelis i sto pitas:confused:

Nisam u tim vodama pa me interesira sto se sve moze na brodu raditi ako nemas zavrsen pomorski smjer(skola, fax)? Mislim nije lose niti mornar biti ako se mozes usavrsavat kroz te brevete ali ne znam da li moras imati srednju pomorsku ili fax da bi uopce mogao polagati te brevete. Jel ima ikoga da plovi bez pomorske skole ili faxa? I dokle se moze tako dogurati(ako se uopce moze i zaposliti na brodu)? Jbg. isao sam u srednju za teh. crtaca u strojarstvu i brodoradnji, praksu sluzio u 3. Maju tako da mi brodovi nisu strani, problem je sto zavrsavam informatiku, a tome cini mi se nema mjesta u pomorstvu. Radio bih na brodu svim srcem. :(

Last edited:
Status
Not open for further replies.
Back