LNG brodovi

Ako je neki od kolega upoznat, moze li koja informacija vezana za ugovore na K-Line LNG-u? - uvjeti za 3/O i 2/O (ako ima nasih juniora), duljina ugovora itd. ...

:uzdravlje

da pitam cijenjene kolege...

da li postoji mogućnost ukrcavanja asistenata električara na ove tipove brodova? ukoliko postoji kome se najbolje obratiti?

LP

Wilhelmsen Ship Management (Golar)

Vships - Split office

Globtik

Zorovic Maritime Services

Google je tvoj prijatelj ;) ... pisalo se o tome dosta po forumu, pronjuskaj....

LNG Carrier GasLog Santiago Delivered
March 26, 2013 By MI News Network Comments

GasLog Ltd. is pleased to announce the delivery of the fully owned LNG carrier GasLog Santiago, from Samsung Heavy Industries. The vessel was delivered on budget and ahead of schedule.

Immediately on delivery she commenced a medium-term charter to Methane Services Ltd. (BG Group).

Gaslog Santiago

The vessel is a 155,000 cubic meter tri-fuel Diesel Electric LNG carrier that sets new standards for efficient performance and environmental protection. The vessel is classified to the ABS ENVIRO+ notation, signifying the highest level of environmental protection and energy conservation. Furthermore the vessel is equipped with a new type of cargo compressors that will reduce the release of greenhouse gasses and offer enhanced cargo and heel management.

The vessel will be operated by GasLog LNG Services Ltd. in accordance with their Marine Health, Safety, Quality, Environmental & Energy Management system which in December was certified by ABS to be in compliance with ISO50001.

GasLog has a further three LNG carrier newbuildings due for delivery this year, as well as two in 2014 one in 2015 and two in 2016.

Lng

Lng

Vidim da je tema zamrla, a posao sa plinom u punom zamahu .

Imam koje pitanje pa ako ima netko kompetentan za odgovoriti bio bi zahvalan.
C/O sam na crude oil vec duze vrimena i otvara mi se mogucnost prelaska na LNG u svojstvu 2. palube (nakon 3 miseca kao training).
iskreno, dodijalo mi vise na crude a i placa je bolja na plinu. o plinu nemam pojma a i procitao sam svih 23 stranica ove teme i nisam nista pametniji.
e sad, koliko traje priprema za ukrcaj / iskrcaj tereta, a koliko sama operacija ukrcaja/iskrrcaja? koliko je to komplicirano u odnosu na crude/product/kemija? dali je C/O u gvardiji ili u dnevnici? balast je skoro pa permanent? vidim da je gaz uvik isti ballast/laden.
sto treba raditi oko tereta za vrijeme navigacije? sto je posao za C/O, a sto gasiste? razlike crude / gas?

tnx

Evo malo vijesti sa Teekay LNG:

Place isle gore od 1.6. za sve rankove po 7% osim za ECO-a kojem je placa porasla na Gas Engineer scale, tj. povecanje place od nekih 30tak %.

Imaju 4 potvrđene novogradnje u DSME-u za 2016tu plus opcije za jos 5 brodova.

Danas potvrđeno da kupuju od Awilco LNG 1 DFDE novogradnju nakon sto Awilco preuzme iz DSME-a brod i daju ga natrag Awilcu na 5 godina. Također opcija da na isti način kupa i drugu Awilcowu novogradnju koja izlazi pred kraj godine.

Vidim da je tema zamrla, a posao sa plinom u punom zamahu .

C/O sam na crude oil vec duze vrimena i otvara mi se mogucnost prelaska na LNG u svojstvu 2. palube (nakon 3 miseca kao training).
iskreno, dodijalo mi vise na crude a i placa je bolja na plinu. o plinu nemam pojma a i procitao sam svih 23 stranica ove teme i nisam nista pametniji.
e sad, koliko traje priprema za ukrcaj / iskrcaj tereta, a koliko sama operacija ukrcaja/iskrrcaja? koliko je to komplicirano u odnosu na crude/product/kemija? dali je C/O u gvardiji ili u dnevnici? balast je skoro pa permanent? vidim da je gaz uvik isti ballast/laden.
sto treba raditi oko tereta za vrijeme navigacije? sto je posao za C/O, a sto gasiste? razlike crude / gas?

tnx

Nitko nista? :(

Nitko nista? :(

Zivija kolega!

Pokusat cu ti ukratko odgovorit na tvoja pitanja, a opsirnije kad uvatim vremena na PM...

Priprema ukrcaja na konvencionalnom LNG brodu zavisi od toga da li imas heel (dio tereta ostavljen u iskrcajnom portu za pogon, te hladenja tankova do na velikoj vecini LNG brodova -130 deg C tank average). Dakle laganini hladis tankove tokom vijada ili zadnjih nakoliko dana, te kada obavis pre-arrival testove spreman si za ukrcaj.
Sta se iskrcaja tice, nista posebno, osim sta vecina LNG porata traze da arivas na odredenoj temperaturi i tlaku, npr. -159 deg C, te 10 KPA (100 mb). Nista posebno za nastelit, a pogotovo ako si ukrca hladan teret u ukrcajnom portu.

Operacije ukrcaja/iskrcaja na konvencionalnom LNG brodu traju u prosjeku 12-20 sati, zavisno od kapaciteta tankova, odnosno velicine broda, capaciteta cargo pumpi, itd...
Nemam iskustva sa cruda, ali konvenionalni LNG brod smatram jednostavnijim od LPG, te chemical brodova. Sama cinjenica da uvik vozis isti teret sve govori, dakle nema pranja tankova ka na kemikalca, nema change overa tereta ka na LPG, itd...

C/O je na vecini LNG kompanija van gvardije. Koliko sam upoznat C/O drzi gvardiju samo na Shellu, prije na Chevronu, a mozda i na Steni.

Gustoca LNG-ja ti je samo 0.45 pa je stoga toliko mala razlika kada je brod nakrcan od praznog (u prosjeku samo 2m razlike). Dakle, balast nije premanent.

Posal C/O i gasiste ti zavisi od jedne do druge LNG firme, ali u globalu C/O drzi safety/security/deck cosmetic maintenance, a gasista se brine o deck machinery, te na vecini LNG firmi pomaze C/O kod operacija ukrcaja/iskrcaja, hladenja tankova, itd...

Posebo sam ti naglasava da pisem o konvencionalnom LNG brodu kakvih je vecina u svjetskoj LNG floti, dok su FSRU, LNGRV, itd totalno druga nesto kompliciranija prica...

• Like
Reactions: Ico
Kolega ti je to dosta dobro objasnio, evo jos nekih stvari koje su razlika izmedju cruda i LNG jer sam bio na oba... Gledano iz pozicije cifa po meni jako bitno. Nemas natezanja sa surveyorima oko konacne cifre za bill of loading. Ovdje brodovi imaju CTS -Custody transfer system koji startas na pocetku i zatvoris na kraju iskrcaja i to shto on pokazhe to ti je cifra za bill of loading koji sve strane prihvataju bez racunanja, dali je ships stop, shore stop itd. Na Shell-a C/O ne drzi gvardiju ali bi po pravili trebao bar par puta nedeljno drzati jednu... Neko se toga pridrzava neko ne ddrzi nijednu u svakom slucaju nije obavezan stalno da drzi gvardiju... Po meni, neuporedivo laksi posao sto se tice tereta. Pozdrav! :)

lng

lng

tnx decki. i meni se cini da je to dosta lakse nego crude. malo mi je cudno bilo zasto je placa dosta veca ali mi je jasno da plin zaradjuje a crude su u gubicima. pozz

port state kad dođe prvo ode u teretanu i ako orbitrek ne radi, zaustavljaju brod. ako internet ne radi dobije se 14 dana za riješit defišensi. to je port state.
a šta ti napraviš ako nema i-neta? odbiješ brod??? pronav, hoghe, shell.... posli tih firmi da ideš navigat na prosječno dobru kompaniju- ima bi osjećaj da volontiraš, da navigaš besplatno. hebeno je kad krila nose više nego šta se može letit.

:uzdravlje :uzdravlje :uzdravlje ma ja ne kuzim ekipu koja NE ZELI ici na brod ako nema neta??? ili nedao dragi Bog teretana?? ma mislim stvarno.....
stvarno ova neka nova generacija "pomoraca" je mrvu prerazmazena...
slazem se da svatko ima pravo iskoristiti svoje slobodno vrijeme na nacin kako god zeli, pa sad to bila teretana ili piva(ja sam od ove druge sorte :D ) ali u sve ove godine sto sam po razno raznim brodima, rijetko kad sam vidio timunjera, mornara, mazaca, mehu... i tako dalje da ne nabrajam..(svi oni koji nose trlise) da vise po teretanama...pa cak i oficali makine su rijetki gosti u teretani..a ovi s kuverte... :rolleyes:
PS. ovi work out enthusiast vjerojatno ne znaju da nije dobro vjezbati kad brod valja,pa cak i skroz malo...dodatno opterecje na sve zglobove i tako to....

Back