Molimo vase misljenje

brodova, kadeta, trecih, drugih, prvih, makine, kuverte, sukera ( jeli jos u vlaDI????) KALMETE, eto ima jos ali neman volje pisat, e sada moze me kritizirat ko god oce, puca mi kurac, moje ime je Leo Alajbeg i clan san UPH. Naime selin na Novi Zealand, brevet dobijes bez po muke. Pozdrav kolege i mirno more.Da,:) placat cu i dalje clanarinu.

Nego kolega zasto ti je pun kurac kadeta.trećih,drugih etc...????!!! sta su oni krivi?? :confused::confused: nego kolega jeli stvarno seli?? na N.Zeland?? New Zeland slovi inače ka jedna od najpo?željnjijih zemalja za ?život...

Nego kolega zasto ti je pun kurac kadeta.trećih,drugih etc...????!!! sta su oni krivi?? :confused::confused: nego kolega jeli stvarno seli?? na N.Zeland?? New Zeland slovi inače ka jedna od najpo?željnjijih zemalja za ?život...

metafora dragi, nista ozbiljno, iznerviran san sa svime pa mi ovako malo lakse, ima vec 4 miseca diplin po kompresorima pa san izjeban do daske. naravno nije niko kriv, krivi smo sami sta smo sve ovo dopustili od pocetka, u redu mozda nesto bolje se nadzire,optimista....... Novi zealand, pokrenija san neke stvari ode pa sta bude bude..............ako se desu, iden ca......

Ma nisan ni mislija da si tija ne??to lo??e reć,a moran ti priznat da te u potpunosti razumim,ja san tek na početku pa san isto vi??e nego isfrustriran s svim ovim stvarima,samo iz razloga ??ta ne trpim poni?žavanja,omalova?žavanja,a to trpimo već godinama od strane onih glavonja debelih... Mogu ti reć da N.Zeland nije tako lo??e zna??...i mene već kopka neko vrijeme ali bumo videli oć li se stvari sta popravit,ipak sam optimist veliki i ovo sta je dosad napravljeno je jako puno,trebamo samo nastavit..

Koliko mi je drago da razmislajte o odlasku jer se svima skupilo vec dosta toga uprsi toliko mi je i krivo jer iman dojam da bi pojedinci pali bez isapljenog metka.
Eto zato san u udruzi! Budemo li puvali u ista idra prominit cemo pravac kako nama odgovara a ne bandi lopovskoj!
Sritno sta god odlucili!

Predsjednice otvori jedan post sa B varijanton ako sve propadne a lovu damo dici di cemo kupit prnje.
1) CRNA GORA
2) FILIPINI

Koliko mi je drago da razmislajte o odlasku jer se svima skupilo vec dosta toga uprsi toliko mi je i krivo jer iman dojam da bi pojedinci pali bez isapljenog metka.
Eto zato san u udruzi! Budemo li puvali u ista idra prominit cemo pravac kako nama odgovara a ne bandi lopovskoj!
Sritno sta god odlucili!

Predsjednice otvori jedan post sa B varijanton ako sve propadne a lovu damo dici di cemo kupit prnje.
1) CRNA GORA
2) FILIPINI

A kolega neznan ??ta bi ti reka,jeli mi drago ili ne. Za sebe ću reć da san i prije nego ??ta san krenija navigat razmi??lja o preseljenju...Niko nebi volija ostavit sve doma i ići negdi vanka ?živit ali činjenica je da u ovoj dr?žavi ?život je jako te?žak,ni pomorcima vi??e nije lako stvorit ne??to,izgradit neki pristojan ?život za sebe i obitelj,mislim pogotovo na mlađe...Ne ka?žem da je vanka u drugim zemljama sve super,da je med i mlijeko,svima je valjda poznato da je vanka rad većinom cijenjen a u nas ako radi?? po??teno izgleda da si kreten...Ja jo?? nisam u udruzi ali evo za par dana će se i to promjenit!

Pa zasto ne otic vanka??? Zasto ne ulagat novac negdje drugdje,a ne u Hrvatskoj negdje gdje tvoj novac ima vrijednost??? Koliko ovi nasi politicari imaju viziju i cilja najbolje pokazuje prijedlog poreza na nekretnine.
Odlucila nasa vlada da nase vlasnistvo nije vise samo nase vec da je od sad 2-3 posto godisnje njihovo,ovakav reket ne tuku ni reketari.Ako si stedljiv i poduzetan, imas imalo ambicija u zivotu da steknes i nesto krvavo zaradjenog novca zelis ulozit i stec nesto u zivotu tebe treba opalit po djepu ,ako si pijancina pred ducanom i jebe te se za sutra onda ti jos drzava da socijalnu pomoc jer ti bidan nemas ,totalno su u nas izvrnute vrijednosti zato sto osim poreza na zrak uskoro ideje kako iz ove bezizlazne situacije dalje nema.
Znaci od place ti uzmu porez od tih oporezovanih novaca kupis materijal za vikendicu, na taj materijal platis porez,platis komunalije(prije su govorili da ce porez na nekretnine samo zamjenit komunalnu naknadu) sagradis vikendicu i onda opet porez na nju. Ma super.
Jedino sta ne kuze ako se ovo stvarno dogodi da ce izazvat jednu lancanu reakciju i da ce cijena nekretnina udrit u patos.Do jucera su imali fond kako bi netko mogao posudit pare u drzave da se potakne kupnja,a da cijene ne idu dole.A sad nesto dijametralno suprotno jer pameti u nas nema ide se sistemom pogodak/promasaj bez da se sagledaju posljedice.
I sad ces imat situaciju da ljudi koji su uzimali kredite masovno ce takve kredite prestat placat ne zato sto grcaju nego zato sta znaju da 2500 erla po kvadratu ce sutra bit 500.Banke ce stanove pokusavat prodat na ovrhama,a kupci nece kupovat jer ce cekat jos jeftinije.U medjuvremenu ce nam za relativno mal novac stranci pokupovat sve sta vridi i sto vec nisu kupili.
I onda se pitas da li ima alternative.Pa jasno da ima ulozis novac u zemlje gdje su pravila igre postavljena i ne mjenjaju se preko noci. Ocito cu izgradit jos koji hotel ili kucu jasno ne u Hrvatskoj.

Frankie samo san čeka da se ti javiš...:D:D Samo to ljudi ne svaćaju u nas,a ti ljudi nisu nosom primirisali van ove zemlje pa da vide kako se ustvari rade i onda je najlaške govorit da je tako svugdi,na ovo sam posebno alergičan. Vanka imaš poticaje na gradnju kuće a ovde imaš porez za porezom... Ujac i ujna su mi u Canadi i sami mi kažu da se puno radi ali isto tako kažu da se zna zašto se radi,sređena država...i samo jojedan primjer,jedan isto iseljenik koji živi isto već godinama u Canadi namjerava se vratit u hrvatsku i kad je vidija cijene nekretnina reka je samo,da prodan imanje i sve šta iman u Canadi ovde nemogu kupit nešto pošteno za život...toliko o nama i našoj rvackoj...

A Frankie ja mislim da je ljudima najveći problem ostavit sve ovde,iako nebi bili ni prvi ni zadnji koji bi otišli..

Frankie ali imaš hotel?? hihi

Last edited:
Istina o kojoj se u hrvatskoj ? uti!!!!

Istina o kojoj se u hrvatskoj ? uti!!!!

ISTINA O KOJOJ SE U HRVATSKOJ ? UTI

Vozač kamiona iz Slovenije je negdje na TV-u rekao kako radi dnevno po 16-18 sati za golu plaću, bez plaćenih prekovremenih sati, bez plaćenog toplog obroka. Kad bi se pobunio, ka?že, to njegov gazda jedva čeka, jer bi ga poslao na burzu i uzeo Rumunja koji bi mu vozio u pola cijene, ali gazda istovremeno priča kako je u EU super, jer svaki mjesec kupi novi kamion.

Bugarin (poslovni partner) priča kako je Bugarska ?živjela od izvoza voća i povrća, a sada sve uvoze iz EU, dok se dr?žava sve vi??e zadu?žuje.

Mađari pričaju kako su postali najamni radnici u (do jučer svojim) vinogradima, jer su ih Francuzi najprije uni??tili s niskim (dampin??kim) cijenama, da bi, kada Mađari nisu vi??e mogli vraćati banci kredite, od banaka kupili za sitan novac gotovo sve vinograde. Tako se sada najpoznatiji Mađarski vinogradi (Tokajac) nalaze u vlasni??tvu Engleza.

U Če??koj je EU prisilila vlasnike ??ećerana da zatvore tvornice, dok su radnici zavr??ili na burzi, a sve zato jer EU ima previ??e ??ećera, a previ??e ??ećera ima zato jer ga EU uvozi iz Kube i na njemu je puno veća zarada.

Njemačka je zbog prekoračenja kvote dozvoljenog zagađivanja, prema sporazumu iz Kyota, veliki dio prljave industrije prebacila u Če??ku.

Jedini čovjek koji je zbrojio dva i dva je če??ki predsjednik Klaus koji tvrdi da je ulazak Republike Če??ke u EU čisti proma??aj i u znak protesta ne dozvoljava da se zastava EU izvjesi na njegovu rezidenciju.

Pro??le godine u veljači sam jedne nedjelje u vijestima na radiju u osam sati čuo u ??pici krajnje uznemirujuću vijest - U Mađarskoj građani nezadovoljni s EU izi??li su na ulice i krenuli prema parlamentu, policija napravila barikade, očekuje se ono najgore. Uključio sam radio da čujem vijesti, međutim Mađarska se nije vi??e spominjala. Navečer sam s nestrpljenjem čekao dnevnik na TV, o spomenutom događaju ni riječi.

Znači da je saborska komisija za informiranje već reagirala. Nakon par dana stjecajem okolnosti sreo sam se s nekim Mađarima pa sam upitao ??to je to bilo. Najprije nisu shvaćali na ??to mislim, a kada sam im objasnio ??to je bilo na vijestima, odmahnuli su rukom i rekli "Ma kod nas su stalno neke demonstracije protiv EU".

E pa sada se pitam gdje je demokracija, gdje je sloboda ??tampe, kojom se toliko busamo u prsa.

Tvrdim da je to zato jer bi protiv EU bilo ne 50% građana RH, već 90%da ovakve vijesti prika?žu na na??oj televiziji. Bojim se da na kraju građani neće niti glasovati o ulasku u EU, već će do tog vremena Sabor promijeniti Ustav, pa će Sabor mjesto nas donijeti najbolje rje??enje, a to je ulazak u EU, jer znaju da su im izgledi da narod glasa za EU veoma mali.

Tako je bilo u Nizozemskoj i Sloveniji, kada su kroz ispitivanje javnog mijenja shvatili da će narod biti protiv ulaska u EU.
Kada se puk pobunio ??to se nije izi??lo na referendum, odgovor je bio:" Vi ste glasali za na??u stranku, koja je u svom programu imala ulazak u EU i mi sada samo izvr??avamo ono ??to smo vam u predizbornoj kampanji obećavali".

Nadalje, za??to Ustav EU nije pro??ao u Francuskoj i Nizozemskoj, za??to su pribjegli Lisabonskom sporazumu, za??to Lisabonski sporazum prihvaćaju parlamenti, za??to ga ne daju na referendum?

Zato jer bi pro??li kao u Irskoj, a u Irskoj znamo nisu pro??li.

Da li su na??i političari svjesni toga ??to čine ovom narodu? Da li su svjesni toga da će ulaskom u EU u vrlo kratkom roku sva dobra prijeći u vlasni??tvo bjelosvjetske mafije i da će na?? narod biti najamna radna snaga, bolje rečeno robovi.
Oni nisu svjesni da kada vlasnik plati porez na dobit, ostatak dobiti zavr??ava van granica RH Samo ako je vlasnik Hrvat ta dobit se opet investira u RH.

Znam dobro o čemu pričam, jer sam donedavno radio u stranoj tvrtci i znam koliko novca je svake godine vlasnik odnosio iz RH.

? to je to potaklo sve na??e stranke da u svojim programima gotovo svi (osim nekih malih stranaka) imaju ulazak u EU. Kao jedini logični odgovor nameće mi se misao da su kupljeni, jer bogatoj EU (s velikim osjećajem za pronala?ženje zlatnog rudnika) nije problem podijeliti na??im političarima stotinjak milijuna eura da bi ovi napravili sve ??to se od njih tra?ži. Njima investirati taj novac je kao meni dati prosjaku 5 kuna.

Zar nitko ne vidi da su vodeće članice EU (Engleska, Francuska, Nizozemska, Portugal, ? panjolska i Njemačka), sve od reda bile kolonijalne sile, da su kolonije osvojili ratom, da su u tim ratovima poubijali milijune ljudi i opljačkali sve ??to se opljačkati moglo. Ali sve ??to su oru?žjem dobili, oru?žjem su i izgubili. Sada imaju muzeje pune umjetnina, zlata, bjelokosti i dragulja, ali imaju i izdajnike (one koji su za njih ratovali u vlastitoj domovini protiv vlastitog naroda), koji su im sada problem (U Francuskoj: Marokanci, Tuni?žani, Al?žirci, Mauri i.t.d.).

London ima preko 50% obojenog stanovni??tva, a da ne pričamo o tome na ??to sliči Nizozemska) i izvor su kriminala. Sada imaju i jedno veliko iskustvo, pa su poučeni Aljaskom, koju su SAD kupile od Ruskoga cara do??le do zaključka: ??to se otme oru?žjem, oru?žjem se mo?že vratiti, ali ??to se kupi, mo?že se samo kupnjom vratiti, pa su sada krenuli osvojiti svijet na novi način: globalizacijom.

Pročitajte malu plavu knji?žicu EU-a, koja se zove Ustav EU-a, u kojoj sve pi??e...

I sada su te zemlje lansirale priču o globalizaciji.
? to se to krije iza globalizacije? Globalizacija je kolonizacija bez ispaljenog metka.

I mi nasjedamo tim hoh??taperima, koji nas uče ??to je to demokracija, ??to je dobro, a ??to je zlo, a do jučer su sijali smrt ??irom svijeta.

Istrijebili su cijele civilizacije. Najveći demokrati na ovome svijetu, SAD, donedavno su imali robove, a do jučer se nisu vozili u istim autobusima sa crncima, dok je Dubrovačka republika 1642. Godine donijela zakon o ukidanju ropstva, dakle u vrijeme kada je Sjeverna Amerika jo?? bila engleska kolonija i nije postojala kao dr?žava (SAD su oformljene kao dr?žava 1776. godine).

I sada im je taktika da ?žrtvu najprije bace na koljena (najče??će kroz financijska zadu?ženja), a onda dolaze s kovčezima novca, odvjetnicima i ugovorima, pa sve vrijedno kroz kratko vrijeme promijeni
vlasnika, naravno za sitan novac, jer i kralj u pustinji, kada umire od ?žeđi, daje kraljevstvo za kap vode.

Ja jesam za EU, ali ne EU s ovakvom politikom, politikom koju vode kapitalisti, a ne političari.

Kakva je to politika kada su kapitalisti zbog svoje gramzljivosti, pohlepe i nepresu??ne ?želje za ??to većim bogatstvom svoj kapital radi veće zarade prebacili u Kinu (gdje radnik radi za 1 $ dnevno), a radnike uz čiju pomoć su stekli taj isti kapital ??alju na burzu, da bi robu proizvedenu u njihovim tvornicama u Kini dopremili u EU da je prodaju svojim dojučera??njim radnicima, koji sada ?žive od socijalne pomoći.

Tako su do sada uni??tili tekstilnu industriju u EU, obućarsku industriju, načeli drvno- prerađivačku industriju, automobilsku industriju i.t.d.

Tvrdim da ovakva politika EU nije dobra, da se bazira samo na kapitalu, a za čovjeka vi??e nitko ne brine. Sada vi??e nije dovoljno raditi radnim danom ??to bi rekli Zagorci od ve do ve, već je potrebno raditi i subotom i nedjeljom, ali to samo kod nas, dok ti isti centri u svojim matičnim dr?žavama nedjeljom ne rade (Austrija i Njemačka).

No, ta politika je politika rezanje grane na kojoj se sjedi, jer kada 50% radnika u EU zavr??i na burzi, a druga polovica vi??e ne bude mogla plaćati socijalu radnicima na burzi, ponovo će poteći krv potocima. Da li će se to krvoproliće zvati Oktobarska ili Francuska revolucija nije bitno, ali to je s ovakvom politikom EU neminovno.

nastavak

nastavak

Bogata??e u EU kod nas najvi??e zanima Slavonska ravnica, izvori pitke vode i na??a obala zajedno s otocima. Industrija ih ne zanima, to imaju kod sebe u Koreji, Kini, Vijetnamu, Turskoj i Indiji.

Njih na??a industrija koja im konkurira smeta. Nju treba uni??titi. Pogledajte samo kakav pritisak rade na na??u vladu u vezi brodogradili??ta. Na??a brodogradili??ta im smetaju jer konkuriraju Korejskima, koja su u njihovom vlasni??tvu. To opravdavaju slobodnim tr?ži??tem i za??titom tr?ži??nog natjecanja.

Kad smo već kod slobodnog tr?ži??ta, da ka?žem i to da je njihova teorija da sve ??to nije profitabilno, dakle ??to ne mo?že na tr?ži??tu opstati, treba propasti.

Ali to pravilo va?ži samo za neke, iako tvrde da smo svi jednaki (sve svinje su jednake, samo su neke jednakije, Orwell), pa pitam se za??to onda sada u ovoj krizi nisu pustili da propadnu sve banke u EU i
SAD-u, jer su po toj logici trebale propasti, za??to su automobilskoj industriji dali financijsku injekciju, za??to je samo Amerika, da spasi svoje gospodarstvo, ?žrtvovala preko tisuću petsto milijardi USD?

Zar mi dotacijama ne spa??avamo svoje gospodarstvo? Zar nije bolje da im pomognemo sa dva tri milijuna USD, nego da ti radnici zavr??e na burzi, gdje će ko??tati proračun desetak puta vi??e?

Dakle mi sve slijepo vjerujemo tim bjelosvjetskim la?žovima. Mo?žda ćete reći da sam pregrub u izno??enju svojih ocjena. Ne nisam pregrub, ja sam očajan, mogu ovo pismo poslati i u novine ali one ga neće objaviti.

Goebbels, Hitlerov ??ef propagande je za ove dana??nje managere propagande bio dječji vrtić. Ovi danas su učenici Američkog agresivnog marketinga rođenog u potro??ačkom dru??tvu (Marketing, ??to je to ustvari?

Jedna definicija ka?že da je potro??ačko dru??tvo izgradilo marketing, koji je sposoban čovjeka uvjeriti da kupi ne??to ??to mu ne treba, za novac koji nema-karticu). To pak znači da čovjeka treba nagovoriti da
se ??to vi??e zadu?ži, jer je onda s njime lak??e vladati.

Ako čovjek nikome ni??ta ne duguje, tada si mo?že puno toga dopustiti, ali ako duguje, za auto, za kuću ili stan, dovoljno mu je priprijetiti otkazom i čovjek ??uti, jer ako ostane bez posla, ostat će bez svega, a nitko ne ?želi ostati bez egzistencije i dobara koja je stjecao mukotrpnim radom, pogotovo kada iza sebe ima obitelj, koja je svakom radniku svetinja.

Koliko su la?žljivi, sjetit ćete se i sami, kada Vas podsjetim na obećanja stranih banaka. Dok nisu imali pristup u RH, onda su nas uvjeravali da ako im otvorimo vrata, da ćemo imati kamatu istu kao i u
njihovim matičnim dr?žavama (kod njih je sada kamata 3%, a kod nas 13%).

Kada su u??li obećavali su tvrtkama, koje pređu k njima iz tada??njeg SDK, da će im platni promet raditi besplatno. No na??e tvrtke na to nisu nasjedale, pa su onda dr. ? o??ić i dr. Đodan javno popljuvali SDK, nazvav??i SDK komunističkim mastodontom, koji treba ukinuti (jer takvo ??to ne postoji nigdje u svijetu), a poslovne subjekte prebaciti u poslovne banke. Napokon su donijeli zakon koji je tvrtke prisilio da račune i novac prebace u poslovne banke, ali tog časa vi??e nijednoj banci nije palo na pamet odr?žati obećanje o besplatnom platnom prometu, ??tovi??e cijena platnog prometa je poskupjela otprilike pet puta.

U tim istim bankama danas mo?žete dobiti kredit za auto, kamion ili bilo ??to drugo proizvedeno na zapadu u roku par sati do par dana, dok za recimo farmu krava kredit će na?? seljak ganjati par godina.

Na??a vlast je po meni učinila najveći propust 1992. godine, kada je u pretpristupnim ugovorima s EU potpisala da će otvoriti na??e tr?ži??te europskim proizvodima i da će prodati banke. Tim potezom smo uni??tili domaću industriju, poljoprivredu i tr?ži??te novca - ili rečeno ??ahovskom terminologijom, poklonili smo protivniku kraljicu i topove.

Da nastavim sa ??ahovskom terminologijom: na??a vlada igra ??ah s EU, a ima znanje početnika, koji zna samo kako se vuku figure, dok protivnik zna desetak poteza unaprijed i unaprijed zna gdje će nas navući na tanki led i matirati, odnosno postići sve ono ??to su naumili.

Za ulazak u EU najprije su nam uvjetovali suradnju s Ha??kim sudom. Zatim smo morali izručiti generala Gotovinu, pa smo morali prihvatiti ZERP, sada ćemo morati dati Slovencima 90% onoga ??to tra?že i tako malo po malo, najednom ćemo se naći na koljenima bez hlača.

Ako se samo malo suprotstavimo, izvući će asa iz rukava, a to je da će preko noći zatra?žiti povrat svih dugova, ??to je ovoga časa oko 50 milijardi USD.

I ??to mislite ??to nas onda čeka?

Čeka nas jedino moguće, a to je uvođenje maksimalnih poreza na sve moguće i nemoguće, od poreza na rogatu stoku za seljake, porez na vi??ak stambenog prostora, porez na vikendice, aute (neke od tih poreza već imamo, ali će sada biti nekoliko puta veći), porez na porez - i do čega će to dovesti?

Dovest će do drastičnog pada cijena nekretnina i do općeg kolapsa u zdravstvu, ??kolstvu i trgovini.

I sada je jasno za??to EU inzistira na brzom sređivanju gruntovnice i zemlji??nih knjiga.

Pro??le godine, na?? biv??i premijer je rekao da je Hrvatska jedna velika obitelj, s čime se ja u potpunosti sla?žem, samo se pitam da li je u njegovu malu obitelj dolazila policija i centar za socijalni rad raditi
reda ili je taj red radio sam, pa se pitam za??to mu u velikoj obitelji EU treba raditi reda?

Nadalje, mnogi besplatni programi EU su izmi??ljeni za to da pripreme teren za dan D. Npr. program po kojem emisari EU uče na??e lumene kako gospodariti dru??tvenom imovinom, a za to im trebamo dati popis dru??tvene imovine s procjenom vrijednosti. Da li Vam to ??to govori?

(tekst hrvatskog stručnjaka za gospodarstvo N.N. odbijen u hrvatskim medijima)

POTPISUJEM I PROSLJEĐUJEM DOBRONAMJERNIM PRIJATELJIMA I LJUDIMA KOJI MISLE.

? ALJITE DALJE!

Bilo ih je 50( od toga 10-tak ) iz vrha sindikata :hihi a sicam se da je nama bilo po coviku koji je brojia ljude 500. Pa jer vide da oni nisu predstavnici pomoraca da njih pomorci mrze oni su losa kost. Mi svi zelimo da nam bude bolje ali da bi nam bilo bolje triba njih makniti pa ce nam biti bolje i ''bezglavima'' nego s ovima :cool:

braco i berlan te Svalina svi u Pm a dajte mista drugima jer niste nezamjenjivi

@dalmos
Moj covik, netribamo trosit rici na njih.
Mi smo nas prosvjed reklamirali di smo god stigli sa limitiranim proracunom.
Oni (SPH) za to nisu potrosili ni centa (ili su mozda izili i popili, pa ce to pokazat ka trosak za marketing!), a nisu dobili niti 1 minut komentara (nije niti bila reportaza ka nama prosle godine!!) u nedilju u emisiji More iz splitskog studija od Nade Surjak. Samo im je porucila da neprave skandale i kazine ka pomorci u Grckoj, u ovoj turistickoj sezoni, jer su drzavi i privatnicima potribne kakve takve pare od turista.

@dalmos
Moj covik, netribamo trosit rici na njih.
Mi smo nas prosvjed reklamirali di smo god stigli sa limitiranim proracunom.
Oni (SPH) za to nisu potrosili ni centa (ili su mozda izili i popili, pa ce to pokazat ka trosak za marketing!), a nisu dobili niti 1 minut komentara (nije niti bila reportaza ka nama prosle godine!!) u nedilju u emisiji More iz splitskog studija od Nade Surjak. Samo im je porucila da neprave skandale i kazine ka pomorci u Grckoj, u ovoj turistickoj sezoni, jer su drzavi i privatnicima potribne kakve takve pare od turista.

Oni vide da cemo mi nakon Sukera skinuti i njihove ''glave'' s pozicije pa ce shvatiti da ih ne zelimo. Jer nemoze sindikat pomoraca predstavljati oni koje pomorci ne zele da predstavljaju. Oni zele do peznije doci jos malo ali nastojacemo da je zarade krvavo kao i mi nase pare ili neka idu svojim putem u 3PM

Ja se njima ne bih previse bavio jer je odziv tom prosvjedu rekao sve sto nasi kolege pomorci misle. Oni ce se sami ugasiti od sebe bez da ih bilo tko rusi. Da im nije financiranja ITF-a i da pomorci ne moraju placati clanarine po sili kolektivnih ugovora davno bi se pokazala prava istina.

Po cemu SPH funkcionira, tko ga placa, mozda bi trebalo poceti s peticijama po gradovima da se ukine SPH jer nicemu ne sluzi. Evo ja cu organizirati peticiju u Trogiru, ili jednostavno jedna vrsta peticije di ce pomorci moci izraziti svoje misljenje i naravo di bi se kao udruga mogli prezentirati gradanima. Mozda seren pizdarije ali mozda i ne bi bila losa ideja da svako od nas u svom gradu organizira nesto, stol, stolica, plakat i format A4 i 5 olovaka!!!!!!!!:mad:

nemojte se ljudi zavaravat. u sve te tzv "el dorado" zemlje nije bas lako dobit stalni boravak. osim toga, 2 -3 iljade ojra misecno nije bas svemirski prihod da ce se jagmit za vas. npr, ovde u singapuru, taman za te pare mos unajmit normalan stan. na filipine...zena filipinka plus minimum 100K ZELENIH U CASHU na racunu. bez toga...odjebaus. indonezija..jos teze, tajland..ka stranac ne mozes bit vlasnik nekretnine. ostaje crna gora,a oni postenjacineeee

Back