Istina o kojoj se u hrvatskoj ? uti!!!!
Istina o kojoj se u hrvatskoj ? uti!!!!
ISTINA O KOJOJ SE U HRVATSKOJ ? UTI
Vozač kamiona iz Slovenije je negdje na TV-u rekao kako radi dnevno po 16-18 sati za golu plaću, bez plaćenih prekovremenih sati, bez plaćenog toplog obroka. Kad bi se pobunio, ka?že, to njegov gazda jedva čeka, jer bi ga poslao na burzu i uzeo Rumunja koji bi mu vozio u pola cijene, ali gazda istovremeno priča kako je u EU super, jer svaki mjesec kupi novi kamion.
Bugarin (poslovni partner) priča kako je Bugarska ?živjela od izvoza voća i povrća, a sada sve uvoze iz EU, dok se dr?žava sve vi??e zadu?žuje.
Mađari pričaju kako su postali najamni radnici u (do jučer svojim) vinogradima, jer su ih Francuzi najprije uni??tili s niskim (dampin??kim) cijenama, da bi, kada Mađari nisu vi??e mogli vraćati banci kredite, od banaka kupili za sitan novac gotovo sve vinograde. Tako se sada najpoznatiji Mađarski vinogradi (Tokajac) nalaze u vlasni??tvu Engleza.
U Če??koj je EU prisilila vlasnike ??ećerana da zatvore tvornice, dok su radnici zavr??ili na burzi, a sve zato jer EU ima previ??e ??ećera, a previ??e ??ećera ima zato jer ga EU uvozi iz Kube i na njemu je puno veća zarada.
Njemačka je zbog prekoračenja kvote dozvoljenog zagađivanja, prema sporazumu iz Kyota, veliki dio prljave industrije prebacila u Če??ku.
Jedini čovjek koji je zbrojio dva i dva je če??ki predsjednik Klaus koji tvrdi da je ulazak Republike Če??ke u EU čisti proma??aj i u znak protesta ne dozvoljava da se zastava EU izvjesi na njegovu rezidenciju.
Pro??le godine u veljači sam jedne nedjelje u vijestima na radiju u osam sati čuo u ??pici krajnje uznemirujuću vijest - U Mađarskoj građani nezadovoljni s EU izi??li su na ulice i krenuli prema parlamentu, policija napravila barikade, očekuje se ono najgore. Uključio sam radio da čujem vijesti, međutim Mađarska se nije vi??e spominjala. Navečer sam s nestrpljenjem čekao dnevnik na TV, o spomenutom događaju ni riječi.
Znači da je saborska komisija za informiranje već reagirala. Nakon par dana stjecajem okolnosti sreo sam se s nekim Mađarima pa sam upitao ??to je to bilo. Najprije nisu shvaćali na ??to mislim, a kada sam im objasnio ??to je bilo na vijestima, odmahnuli su rukom i rekli "Ma kod nas su stalno neke demonstracije protiv EU".
E pa sada se pitam gdje je demokracija, gdje je sloboda ??tampe, kojom se toliko busamo u prsa.
Tvrdim da je to zato jer bi protiv EU bilo ne 50% građana RH, već 90%da ovakve vijesti prika?žu na na??oj televiziji. Bojim se da na kraju građani neće niti glasovati o ulasku u EU, već će do tog vremena Sabor promijeniti Ustav, pa će Sabor mjesto nas donijeti najbolje rje??enje, a to je ulazak u EU, jer znaju da su im izgledi da narod glasa za EU veoma mali.
Tako je bilo u Nizozemskoj i Sloveniji, kada su kroz ispitivanje javnog mijenja shvatili da će narod biti protiv ulaska u EU.
Kada se puk pobunio ??to se nije izi??lo na referendum, odgovor je bio:" Vi ste glasali za na??u stranku, koja je u svom programu imala ulazak u EU i mi sada samo izvr??avamo ono ??to smo vam u predizbornoj kampanji obećavali".
Nadalje, za??to Ustav EU nije pro??ao u Francuskoj i Nizozemskoj, za??to su pribjegli Lisabonskom sporazumu, za??to Lisabonski sporazum prihvaćaju parlamenti, za??to ga ne daju na referendum?
Zato jer bi pro??li kao u Irskoj, a u Irskoj znamo nisu pro??li.
Da li su na??i političari svjesni toga ??to čine ovom narodu? Da li su svjesni toga da će ulaskom u EU u vrlo kratkom roku sva dobra prijeći u vlasni??tvo bjelosvjetske mafije i da će na?? narod biti najamna radna snaga, bolje rečeno robovi.
Oni nisu svjesni da kada vlasnik plati porez na dobit, ostatak dobiti zavr??ava van granica RH Samo ako je vlasnik Hrvat ta dobit se opet investira u RH.
Znam dobro o čemu pričam, jer sam donedavno radio u stranoj tvrtci i znam koliko novca je svake godine vlasnik odnosio iz RH.
? to je to potaklo sve na??e stranke da u svojim programima gotovo svi (osim nekih malih stranaka) imaju ulazak u EU. Kao jedini logični odgovor nameće mi se misao da su kupljeni, jer bogatoj EU (s velikim osjećajem za pronala?ženje zlatnog rudnika) nije problem podijeliti na??im političarima stotinjak milijuna eura da bi ovi napravili sve ??to se od njih tra?ži. Njima investirati taj novac je kao meni dati prosjaku 5 kuna.
Zar nitko ne vidi da su vodeće članice EU (Engleska, Francuska, Nizozemska, Portugal, ? panjolska i Njemačka), sve od reda bile kolonijalne sile, da su kolonije osvojili ratom, da su u tim ratovima poubijali milijune ljudi i opljačkali sve ??to se opljačkati moglo. Ali sve ??to su oru?žjem dobili, oru?žjem su i izgubili. Sada imaju muzeje pune umjetnina, zlata, bjelokosti i dragulja, ali imaju i izdajnike (one koji su za njih ratovali u vlastitoj domovini protiv vlastitog naroda), koji su im sada problem (U Francuskoj: Marokanci, Tuni?žani, Al?žirci, Mauri i.t.d.).
London ima preko 50% obojenog stanovni??tva, a da ne pričamo o tome na ??to sliči Nizozemska) i izvor su kriminala. Sada imaju i jedno veliko iskustvo, pa su poučeni Aljaskom, koju su SAD kupile od Ruskoga cara do??le do zaključka: ??to se otme oru?žjem, oru?žjem se mo?že vratiti, ali ??to se kupi, mo?že se samo kupnjom vratiti, pa su sada krenuli osvojiti svijet na novi način: globalizacijom.
Pročitajte malu plavu knji?žicu EU-a, koja se zove Ustav EU-a, u kojoj sve pi??e...
I sada su te zemlje lansirale priču o globalizaciji.
? to se to krije iza globalizacije? Globalizacija je kolonizacija bez ispaljenog metka.
I mi nasjedamo tim hoh??taperima, koji nas uče ??to je to demokracija, ??to je dobro, a ??to je zlo, a do jučer su sijali smrt ??irom svijeta.
Istrijebili su cijele civilizacije. Najveći demokrati na ovome svijetu, SAD, donedavno su imali robove, a do jučer se nisu vozili u istim autobusima sa crncima, dok je Dubrovačka republika 1642. Godine donijela zakon o ukidanju ropstva, dakle u vrijeme kada je Sjeverna Amerika jo?? bila engleska kolonija i nije postojala kao dr?žava (SAD su oformljene kao dr?žava 1776. godine).
I sada im je taktika da ?žrtvu najprije bace na koljena (najče??će kroz financijska zadu?ženja), a onda dolaze s kovčezima novca, odvjetnicima i ugovorima, pa sve vrijedno kroz kratko vrijeme promijeni
vlasnika, naravno za sitan novac, jer i kralj u pustinji, kada umire od ?žeđi, daje kraljevstvo za kap vode.
Ja jesam za EU, ali ne EU s ovakvom politikom, politikom koju vode kapitalisti, a ne političari.
Kakva je to politika kada su kapitalisti zbog svoje gramzljivosti, pohlepe i nepresu??ne ?želje za ??to većim bogatstvom svoj kapital radi veće zarade prebacili u Kinu (gdje radnik radi za 1 $ dnevno), a radnike uz čiju pomoć su stekli taj isti kapital ??alju na burzu, da bi robu proizvedenu u njihovim tvornicama u Kini dopremili u EU da je prodaju svojim dojučera??njim radnicima, koji sada ?žive od socijalne pomoći.
Tako su do sada uni??tili tekstilnu industriju u EU, obućarsku industriju, načeli drvno- prerađivačku industriju, automobilsku industriju i.t.d.
Tvrdim da ovakva politika EU nije dobra, da se bazira samo na kapitalu, a za čovjeka vi??e nitko ne brine. Sada vi??e nije dovoljno raditi radnim danom ??to bi rekli Zagorci od ve do ve, već je potrebno raditi i subotom i nedjeljom, ali to samo kod nas, dok ti isti centri u svojim matičnim dr?žavama nedjeljom ne rade (Austrija i Njemačka).
No, ta politika je politika rezanje grane na kojoj se sjedi, jer kada 50% radnika u EU zavr??i na burzi, a druga polovica vi??e ne bude mogla plaćati socijalu radnicima na burzi, ponovo će poteći krv potocima. Da li će se to krvoproliće zvati Oktobarska ili Francuska revolucija nije bitno, ali to je s ovakvom politikom EU neminovno.