Moj ti je savjet da nigdi ne zuris. Radi svoj posal na brodu posteno i koliko mores kvalitetnije i provaj bit svestran u svom poslu radi sebe, a ne radi drugih, da naucis "sve tajne posla"! Pogotovo ne se nikako zanosit placom i ciftrama koje cujes okolo i nemoj se pritvorit u "pomorca sa racunom u glavi". To obicno ne donosi sricu, ni na brodu, a ni u privatnom zivotu!!
Najvaznije da zelis navigavat, jer puno je judi stalo ili napravilo duge pauze od navigacija, radi nekih svojih "malih privatnih biznisa" koji su propali ili zbog cura ili zena (ono ultimativno u stilu, ako me volis ili ja ili brod!!??), pa su se pod stare dane morali vracat na brod, a onda su imali problema jer su ispali iz "djira".
Bitno je dobro zdravje i zivci i da volis svoj posal i da zelis ca vise naucit u poslu, sve ce doc polako posli!
Ako zelis ic na ti takav brod, nemoj se puno primisljat, vrime leti, a srica je da su ti kratki ugovori, pa ces lako posli vidit jeli to za tebe ili nije. A i nemoj zaboravit (ka i svi ostali koji nemaju stalni posal na istoj firmi!!) da sada triba gledat da uvatis ova cuvena 183 dana za spasit se od poreza, pa nema se puno ca razmisjat.
Boje ic 2-2, nego cekat sredinu godine, pa se morat ikrcat na ugovor od 6 miseci da bi spasija "kucni proracun"

!!