Offshore Industry

Skroz sam ubiven u pojam. Može li jedan hrvat ikako ić radit na offshore, da je siguran za posao i dobru plaću? Ili je bolje ostat doma i radit za 6000 kuna? Moram odlučit dok sam još mlad!?

Skroz sam ubiven u pojam. Mo?že li jedan hrvat ikako ić radit na offshore, da je siguran za posao i dobru plaću? Ili je bolje ostat doma i radit za 6000 kuna? Moram odlučit dok sam jo?? mlad!?

najbolje ti bit doma i ne ??ljakat pa imat 60 000 čuna (čitaj:postani političar ili krimos).

dakle,probaj se ukrcat pa vidi.

krepat ma ne molat!

:uzdravlje

Place su dobre u offshoreu, ako se "uvati" dobra kompanija...jos jedna prednost su i kratki ugovori...

najbolje ti bit doma i ne ??ljakat pa imat 60 000 čuna (čitaj:postani političar ili krimos).

dakle,probaj se ukrcat pa vidi.

krepat ma ne molat!

:uzdravlje

Krivo si me razumija. I??a bi ja na offshore, ali ne mogu dat otkaz u firmi dok neman posao na offshore "zagarantiran". Jer ako ne nađem posao za 2-3 miseca, neću imat od čega ?živit.

JanDeNul

JanDeNul

Nekidan sam posla mail na JanDeNul (u Belgiju),ali nakon tri dana mi se javlja gospođa iz Magazinovića, da donesem papire i da će biti neki test engleskog na kompjuteru.
? ta sad to znači? Da li je JDN zainteresiran za mene ili sve ovisi o gospođi iz Magazinovića? Kakvi bude test, jel ga ko pisa?

NIsu teski testovi,ako znas engleski...JND radi iskljucivo sa Globtikom...dakle, ne mozes direktno kod njih..ali,nista te ne kosta probat

Wilhelmsen Ship Managment d.o.o.
Company address: Simiceva 54
City & p. code: Split 21000
Country: Croatia
Phone No.: +385 21 486438
Advert publish date: 05.02.2009
Department: Engine
Rank: Electrical Eng.
Ship type: MPSV – Multi purpose
Years of experience: More than 5 years experience.
Salary from: upon received a fully completed CV.

Navigation area
w/w

Contract dynamics
5 weeks on/off

Short Job description
Looking for Electricians for MPSV on behalf of our client "Marine Subsea".

Employment will be based on NIS-agreement plus additional allowances with sailing periods of 5 weeks on 1:1 system. We can ofer competitive conditions, good working environment and good career opportunities in one of the worlds leading ship management companies.

Employment type

Other conditions
Qualifications and skills:
• Background as a seafarer in the rank of the position you are applying for
• Professional attitude and a long time perspective working with WSM
• Good spoken and written English
• Good computer skills
• Able to work under pressure
• Flexibility with a positive attitude and good social skills

Send CV to company

postovanje ljudi,danas sam dobio ponudu da se ukrcam na off shore brod,situacija je sljedeca,polozio sam za treceg palube nedavno te nisan odradio ni jedan brod kao treci, i danas me zove jedan prijatelj i nudi mi da odem na nekakav DP brod, i moran dat odgovor do sutra sva mi je to brzo,placa je 3500 dolara za treceg,nisam uspio ni pitat jeli to permanent,ali uglavnom ako hocu idem,a on mi kaze da placa nije neka ali mi otvara vrata za tu bransu i da cu moc polagat taj DP tecaj,pa svaki odgovor bi bio znacajan,tj sve vezano uz to me zanima

ajde....to ti je buducnost...kratki ugovori, dobra lova (pogotovo za one sa iskustvom)....moje misljenje...

a prije sto njega zovnemn,sta mislis jeli ovo permanent placa.

nije meni postavljeno ali mislim da nije permanent jer bi ti agent to naglasio da je...cisto moje misljenje...da san ja agent reka bi ti ako je, a muca bi ako nije pa ako proje proje :kafa

A i to stoji ma on mi je uglavnom reka da su to bili neki holandani pa da se sad vlasnik
prominija,pa sad traze novu posadu tako da smo na razgovoru bili svi od kapa i kapetana do trecih,i receno nam je da je brod na sidru i da postoji mogucnost da na sidru provedemo cili ugovor,ukoliko brod ne pocme s tim DP operacijama,ubiti svasta,nemam pojma sta me ceka tamo,tako da ubiti placa nije neka ali moze mi uvalike to pomoc ako se mislin drzat te vrste broda.

A i to stoji ma on mi je uglavnom reka da su to bili neki holandani pa da se sad vlasnik
prominija,pa sad traze novu posadu tako da smo na razgovoru bili svi od kapa i kapetana do trecih,i receno nam je da je brod na sidru i da postoji mogucnost da na sidru provedemo cili ugovor,ukoliko brod ne pocme s tim DP operacijama,ubiti svasta,nemam pojma sta me ceka tamo,tako da ubiti placa nije neka ali moze mi uvalike to pomoc ako se mislin drzat te vrste broda.

Neki od vas mi stvarno nisu jasni, svi odma znate da placa i nije neka, ali isto tako znate da i nemate apsolutno nikakvo iskustvo u offshore-u. Dignite nogu s gasa. Niko nakon zavrsene skole nije dobio misto senior officera priko noci, a s time i placu. Sve u svoje vrime. Najprije treba nauciti puzati da bi u buducnosti dobro hodao...i ako te zanima offshore industrija, ne gledaj placu koju dobijes za prvi ugovor, garantiram ti da ako si iti malo pametan da ce ti se to sve vratiti kroz sljedecu godinu, na koncu ako ti se ne svidi uvik se mozes doma vratit.....

Pa znam da nemamo iskustvo ali to s tim iskustvom mi jede zivce,pa niko se nije rodia na brodu da bi ima iskustvo,a ako ga nemas malo ko ce te ukrcat,a tu di sam ja triba ic bilo bi isto i da imam iskustva,i slazem se s tim da ne treba gledat placu na prvom ugovoru, da to dolazi s vrimenom.

Moj ti je savjet da nigdi ne zuris. Radi svoj posal na brodu posteno i koliko mores kvalitetnije i provaj bit svestran u svom poslu radi sebe, a ne radi drugih, da naucis "sve tajne posla"! Pogotovo ne se nikako zanosit placom i ciftrama koje cujes okolo i nemoj se pritvorit u "pomorca sa racunom u glavi". To obicno ne donosi sricu, ni na brodu, a ni u privatnom zivotu!!
Najvaznije da zelis navigavat, jer puno je judi stalo ili napravilo duge pauze od navigacija, radi nekih svojih "malih privatnih biznisa" koji su propali ili zbog cura ili zena (ono ultimativno u stilu, ako me volis ili ja ili brod!!??), pa su se pod stare dane morali vracat na brod, a onda su imali problema jer su ispali iz "djira".
Bitno je dobro zdravje i zivci i da volis svoj posal i da zelis ca vise naucit u poslu, sve ce doc polako posli!
Ako zelis ic na ti takav brod, nemoj se puno primisljat, vrime leti, a srica je da su ti kratki ugovori, pa ces lako posli vidit jeli to za tebe ili nije. A i nemoj zaboravit (ka i svi ostali koji nemaju stalni posal na istoj firmi!!) da sada triba gledat da uvatis ova cuvena 183 dana za spasit se od poreza, pa nema se puno ca razmisjat.
Boje ic 2-2, nego cekat sredinu godine, pa se morat ikrcat na ugovor od 6 miseci da bi spasija "kucni proracun":)!!

Pa znam da nemamo iskustvo ali to s tim iskustvom mi jede zivce,pa niko se nije rodia na brodu da bi ima iskustvo,a ako ga nemas malo ko ce te ukrcat,a tu di sam ja triba ic bilo bi isto i da imam iskustva,i slazem se s tim da ne treba gledat placu na prvom ugovoru, da to dolazi s vrimenom.

slazem se s tobom...svi zele mladog, iskusnog casnika...ali je veoma tesko doc' do tog iskustva...u svemu ovome ti moras sam odlucit sto zelis...ako zelis u offshore, onda prihvati...ok, mozda i nisu najbolji uvjeti,ali za kasnije ti otvaraju vrata...
moj primjer ti je da sam ja starta od neke "drugorazredne" kompanije (u smislu place, ugovor i sl - sve ostalo je bilo dobro), dok sam gledao okolo ljude sa vezama kako se krcaju na puno bolje kompanije....s godinama sam dosao do ranka (odredjene reputacije) i viruj mi, vrata su sada puno vise otvorena...
i istina je, sta kaze user splitski kanal, ne mozes odmah ocekivat odlicnu placu (ok,neces ic za kikiriki) - osim ako nisi jedan od onih koje ce netko progurat...
i ruku na srce, nije bas najbajnija situacija oko rasutog tereta (jadroplov i sl) i mozda je stvarno vrijeme da se malo pokrenes...:kafa

Pa to je najva?žnije. Aj mogu razumit kadeturu ili asistenturu se jo?? i more najboje obavit na na??in firmama, ka ća je Jadroplov, zbog papira (neke strane agencije i firme nemaju pripravnike i mora?? ić za mornara ili čistaća), pa je cilo vrime problem posli kako administrativno "uvjerit" na??e LK da si pripravnički sta?ž obavija, ako ti niko nije upisa u matrikuli "asistent" ili "kadet".
Ali ako si pro??a dil navigacije na Jadroplova i do??a do nekoga čina, onda se neboj i otiđi dalje. Ima jo?? brodova i kompanija, bitno je da ?želi?? navigavat.
Da se razumimo i ja san asistenturu zavr??ija na Jadroplovu, ali nikad se nisan vratija na njega zbog razno raznih stvari, o kojima nebi odi. Niko od nas nije kriv ća na??e firme "vi??e neznaju" davat dobre plaće i beneficije na??im pomorcima da ih zadr?žu za svoj kadar, pa sad plaču kako niko neće da naviga.
??ele judi navigavat, samo ne ?žele pod Hrvatsku zastavu, a to je tu?žno za dr?žavu sa velikim morem i 5-6 luka:udriglavom!
Zato pamet uglavu i ispravi leđa i čelom naprid i neboj se:D!

Pa bas zato i trazim nesto novo jer oko rasutog tereta i Jadroplova situacija nije bajna,
premda da su im ugovori kraci(neka 3-4 mj) sigurno bi napravija ugovor na njima jer ima i tu nekih lipih cari(gradela,janjcic se vrti na krmi,ekipa,no svu ovu idilu znaju zasrat nasa smeca od kapetana-cast izuzecima),ali svakako traze se promjene na bolje,ma iman sad par kombinacija bit ce nesto.

Prijateji su doma na kopnu, rijetki su na brodu. I velika prijatejstva i kumstva znaju pucat na karampanama od broda di se radi po 25 uri na dan (znan iz iskustav na svojoj ko?ži). Sve je to lipo (mogli bi i o tome razglabat do sutra), ali kako ti je i nadimak "walk alone", počni mislit na sebe:).
Ča manje emocija unosi?? u posal i razglaba?? svoje privatne stvari ili neke teme koje te muče sa kolegama na brodu uz pivu, sigurniji si i mentalno i za svoju poziciju u poslu;).

Back