Postovanje svima!!
Je moj Rupotina,nazalost kako i Splitski kanal kaze dani od puta se ne mogu prinit u sljedecu godiu,ne znam di sam to vidia,u zadnja 2 tjedna sam otvoria iljadu stranica sa pojmom pomorac ,al mislim negdi iz izjava naseg famoznog sindikata,ne sa foruma vec iz tiska sigurno!!
Uglavnom mislim da bi svi mi koji imaju vise od famoznih 183dana navigacije tribali popunit prijavu skroz povrsno,zadnji dan predvidjenog roka,bez ikakvih doznaka,izlista placa i slicno,samo napisat da nam iste kompanija nije proslijedila ,gospodo evo vam adresa pa zovite!!Vidljivo je da njih najvise interesira naplatit harac nasim kolega koji su bili manje sretni i imaju manje od 183dana.Predobri smo mi za njih,sve uredno se javljas ,a oni te j..bu u mozak a idu sve dalje i dalje dok im se ne odbije o glavu!!
Za ove sta imaju manje od 183 dana ,ne znam sta bi reka,tu stvano covik nije pametan,ja bi osobno ispalia..bacit puste pare u vitar!!
Pare sa nasih banaka (zaboravljam da vise nisu u HR vlasnistu ) povuci u medjusobnom dogovoru svih nas (udruge) na isti dan ,pocet prebacivat na strane racune,u podzemne bunkere i slicno da se i ovi zapitaju (Koji k...c se dogadja,ne zaboravim to bi bila pozamasna svota ,narocito na ovom trzistu gladnom deviza i ogromne zaduzenosti di svaki priljev deviza bi triba bit i vise nego stimuliran!!)
Uglavnom nas tajnik SPH me razocara danas na TV,nista konkretno nije reka ,ni pokusa,al nisam iznenadjen...Uglavnom ne znam kako ce ovo zavrsit,jucer je spominja da idemo sve do gradjanskog neposluha ( to danas nije spomenia na TV)...Solucija nam je..
Osnovat udrugu , za novi sindikat nema vremena,ali paralelno raditi i na tome ili na nekim drugim idejama koje nastanu kao posljedica djelovanja udruge..argumenti su na nasoj strani!!U udrugu ukljuciti pod obavezno neku od supruga pomoraca ,koje imaju svoje glediste na cilu situaciju i znaju vrlo dobro odgovorit na izjave 'zavisnih' i branit interese pomorskih obitelji ,kao sta vidimo veoma su 'zestoke' sto mi je drago, iako ne volim da gube zivce zbog njih samih.
Splitski kanal,slazem se sa idejom, idemo konkretno npr ovu nedilju oni sta gravitiraju Splitu idemo se naci ovdi (prijedlozi),iz Sibenika ovdi,Zadra,Metkovica,Dubrovnika,Rijeke ovdi i tako dalje..di nas god ima..
Konkretno predlozit vrijeme i lokaciju ,ucvrstit ovaj duh,upoznat se,popit kavu,razgovarat ,bit ce nam lakse,,,(valjda.).
U ime udruge angazirat odvijetnika ,izbjegeci da idemo pojedinacno,zajedno smo naci i da tuzba dobije na tezini,eto mozda Edward moze predlozit ,ja osobno nemam poznanika u toj struci,skupimo pare i idemo sa tuzbama i zahtjevima..
Kao sta je to ponavljano ovdi bezbroj puta mi sami nalazimo posao koji je vrlo vrlo trazen na trzistu i sad da me guzicari iz fotelja koji su unistili sve sta se unistit dade u drzavi ,sad traze reket od mene koji sam posa nasa sam,sta mi je zena na birou godinama,sta placam komunalno i ostale pizdarije a auto isprid zgrade nemam di parkirat i milion primjera slicnih..Imamo izbor u krajnjem slucaju,prominit boraviste
Potrudimo se svi da se cuje za
www.pomorac.net i buducu udrugu (nadam se..),ja osobno sam posla svim poznanicima pomorcima mail da nam se pridruze,trebamo upoznati i ucenike/studente pomorskih zvanja sa cijelom situacijom, i slicno ,jer ima nas hvala bogu i zajedno cemo uspit zbog onih sta su navigavali,sta navigaju i sta planiraju navigavat!!
Ne zaboravite iako mozda pojedinacno izgledamo bezopasno,zajedno smo vrlo,vrlo jaki i imamo svoje karte od kojih oni trebaju strepit a ne mi!!!!
Izvinjavam se na poduzem postu,al sve u svrhu da krenemo sa idejom stvaranja nove udruge!!