• Skini ovdje https://mega.co.nz/#!i4RBxR6Y!Z9G1ZlwZC3_zIDEqPcfF0fJFhPAsovAHw2kv_HDb32c

Pomorci u sustavu od 1. siječnja 2008. godine !

Dragi Rupotina!
Nazalost to ti je sigurno 100%. Zaj mi je ca ovako to saznajes. Ja san tija pribacit svojih 8 dana ca san visija u hotelu u S. Arabiji (misleci da ih pribacin u iducu godinu), pa mi je sami agent reka da boje da uzmen ona 4 dana puta prije ukrcaj i 4 dana puta posli ukrcaja do kuce, ca ti automatski daju, jer ko ce ti dat racun od hotela. Lipo je to ako neko dobije i lako je nama ca imamo 183 dana i vise, ca ce oni drugi pomorci ca to nemaju?

ma ljudi moji triba ispunit te usrane liste onako kako vam se pari najbolje za vas onda ako vas neko bude sta pita recite da jedino tako ste mogli ispunit jer da vam se firme ne zele to napravit i neka onda oni kontaktiraju te firme, a posto oni ne znaju kako se kaze dobro jutro na enleski nece ih ni zvat ni kontaktirat glavno da je ispunjena forma prema govnima koja donila taj zakon, kako oni prema nama tako mi prema njima. ja cu na dokumente tuc pecat od broda jer cu rec da je to ujedno i firma pa nek se misle, kapetan ce ih odjebat jer ako ga nazovu on ce izmislit neki njegov zakon pa neka se misle ako vec zele istirat pravdu. svi oni zakoni su takvi da moras dat nesto love, a kako to neznaju ni oni

Dragi Rupotina!
Nazalost to ti je sigurno 100%. Zaj mi je ca ovako to saznajes. Ja san tija pribacit svojih 8 dana ca san visija u hotelu u S. Arabiji (misleci da ih pribacin u iducu godinu), pa mi je sami agent reka da boje da uzmen ona 4 dana puta prije ukrcaj i 4 dana puta posli ukrcaja do kuce, ca ti automatski daju, jer ko ce ti dat racun od hotela. Lipo je to ako neko dobije i lako je nama ca imamo 183 dana i vise, ca ce oni drugi pomorci ca to nemaju?

Mislim da sam procitao negdje u pravilniku da ako Pomorac donese putne karte na lucku kappetaniju onda mu se za put moze pridotadi vise od onih 4 dana. Na drugu ruku ovi u LK su debili kojima se nedaju citati ti pravilnici pa samo skinu covjeka da ga se rijese.

Evo citat iz pravilnika:

Pomorac mo?že ukupan broj dana, umjesto dodatnih dana putovanja prethodne točke 3., povećati, prema evidenciji lučke kapetanije, za dane provedene na putu od mjesta prebivali??ta odnosno uobičajenog boravi??ta do mjesta ukrcaja na brod i dane potrebne za povratno putovanje, ako lučkoj kapetaniji dostavi izvorne račune prijevoznika o kupljenim prijevoznim kartama sredstvima javnog domaćeg ili međunarodnog prometa u skladu sa člankom 14. stavkom 1. Pravilnika o porezu na dohodak. Ako je na putu za ukrcaj odnosno na putu nakon iskrcaja do mjesta prebivali??ta ili uobičajenog boravi??ta, član posade broda u međunarodnoj plovidbi koristio privatni automobil, priznaje se jedan (1) dan za put na ukrcaj i jedan (1) dan za put do mjesta njegovog prebivali??ta ili uobičajenog boravi??ta.

Evo u attachmentu i pravilnik

Postovanje svima!!
Je moj Rupotina,nazalost kako i Splitski kanal kaze dani od puta se ne mogu prinit u sljedecu godiu,ne znam di sam to vidia,u zadnja 2 tjedna sam otvoria iljadu stranica sa pojmom pomorac ,al mislim negdi iz izjava naseg famoznog sindikata,ne sa foruma vec iz tiska sigurno!!
Uglavnom mislim da bi svi mi koji imaju vise od famoznih 183dana navigacije tribali popunit prijavu skroz povrsno,zadnji dan predvidjenog roka,bez ikakvih doznaka,izlista placa i slicno,samo napisat da nam iste kompanija nije proslijedila ,gospodo evo vam adresa pa zovite!!Vidljivo je da njih najvise interesira naplatit harac nasim kolega koji su bili manje sretni i imaju manje od 183dana.Predobri smo mi za njih,sve uredno se javljas ,a oni te j..bu u mozak a idu sve dalje i dalje dok im se ne odbije o glavu!!
Za ove sta imaju manje od 183 dana ,ne znam sta bi reka,tu stvano covik nije pametan,ja bi osobno ispalia..bacit puste pare u vitar!!
Pare sa nasih banaka (zaboravljam da vise nisu u HR vlasnistu ) povuci u medjusobnom dogovoru svih nas (udruge) na isti dan ,pocet prebacivat na strane racune,u podzemne bunkere i slicno da se i ovi zapitaju (Koji k...c se dogadja,ne zaboravim to bi bila pozamasna svota ,narocito na ovom trzistu gladnom deviza i ogromne zaduzenosti di svaki priljev deviza bi triba bit i vise nego stimuliran!!)
Uglavnom nas tajnik SPH me razocara danas na TV,nista konkretno nije reka ,ni pokusa,al nisam iznenadjen...Uglavnom ne znam kako ce ovo zavrsit,jucer je spominja da idemo sve do gradjanskog neposluha ( to danas nije spomenia na TV)...Solucija nam je..
Osnovat udrugu , za novi sindikat nema vremena,ali paralelno raditi i na tome ili na nekim drugim idejama koje nastanu kao posljedica djelovanja udruge..argumenti su na nasoj strani!!U udrugu ukljuciti pod obavezno neku od supruga pomoraca ,koje imaju svoje glediste na cilu situaciju i znaju vrlo dobro odgovorit na izjave 'zavisnih' i branit interese pomorskih obitelji ,kao sta vidimo veoma su 'zestoke' sto mi je drago, iako ne volim da gube zivce zbog njih samih.
Splitski kanal,slazem se sa idejom, idemo konkretno npr ovu nedilju oni sta gravitiraju Splitu idemo se naci ovdi (prijedlozi),iz Sibenika ovdi,Zadra,Metkovica,Dubrovnika,Rijeke ovdi i tako dalje..di nas god ima..
Konkretno predlozit vrijeme i lokaciju ,ucvrstit ovaj duh,upoznat se,popit kavu,razgovarat ,bit ce nam lakse,,,(valjda.).
U ime udruge angazirat odvijetnika ,izbjegeci da idemo pojedinacno,zajedno smo naci i da tuzba dobije na tezini,eto mozda Edward moze predlozit ,ja osobno nemam poznanika u toj struci,skupimo pare i idemo sa tuzbama i zahtjevima..
Kao sta je to ponavljano ovdi bezbroj puta mi sami nalazimo posao koji je vrlo vrlo trazen na trzistu i sad da me guzicari iz fotelja koji su unistili sve sta se unistit dade u drzavi ,sad traze reket od mene koji sam posa nasa sam,sta mi je zena na birou godinama,sta placam komunalno i ostale pizdarije a auto isprid zgrade nemam di parkirat i milion primjera slicnih..Imamo izbor u krajnjem slucaju,prominit boraviste
Potrudimo se svi da se cuje za www.pomorac.net i buducu udrugu (nadam se..),ja osobno sam posla svim poznanicima pomorcima mail da nam se pridruze,trebamo upoznati i ucenike/studente pomorskih zvanja sa cijelom situacijom, i slicno ,jer ima nas hvala bogu i zajedno cemo uspit zbog onih sta su navigavali,sta navigaju i sta planiraju navigavat!!
Ne zaboravite iako mozda pojedinacno izgledamo bezopasno,zajedno smo vrlo,vrlo jaki i imamo svoje karte od kojih oni trebaju strepit a ne mi!!!!
Izvinjavam se na poduzem postu,al sve u svrhu da krenemo sa idejom stvaranja nove udruge!!

Tako je i onda ce neki pomorac koji je na taj nacin mogao imati bar dan vise od 183,oni ce popusiti i biti obavezni platiti brdo poreza.
Zbog cega i koga???

pip, ja se slazem sa tobom jer ja sam od onih koji su uzeli borsu u ruke i isa vanka i zivia u hotelu dok nisam sam nasa posal, bez agenata i ostalih sranja i onda kad dodjem doma onda bi triba po cile dane ic okolo i raspitivat se za zakone a oni koji tamo rade nemaju pojma, pa sta smo mi tu krivi. mozda bi tribalo uopce ne javljat se kad se ide na brod nego samo drzat onih godinu dana navigacije u matrikuli za obnovit brevet, a ostale godine nista ne prijavljivat. meni je isto zal ljudi koji su manje od tih 183 dana jer su oni totalno u sranju i pogotovo ako im firma vodi papire, ma uzas, a ovo da bi se mogli nac to je prva stvar samo kako nas skupit sve doma

pip, ja se slazem sa tobom jer ja sam od onih koji su uzeli borsu u ruke i isa vanka i zivia u hotelu dok nisam sam nasa posal, bez agenata i ostalih sranja i onda kad dodjem doma onda bi triba po cile dane ic okolo i raspitivat se za zakone a oni koji tamo rade nemaju pojma, pa sta smo mi tu krivi. mozda bi tribalo uopce ne javljat se kad se ide na brod nego samo drzat onih godinu dana navigacije u matrikuli za obnovit brevet, a ostale godine nista ne prijavljivat. meni je isto zal ljudi koji su manje od tih 183 dana jer su oni totalno u sranju i pogotovo ako im firma vodi papire, ma uzas, a ovo da bi se mogli nac to je prva stvar samo kako nas skupit sve doma
Zap,ja osobno bih najradije zelia da svi skupa (na sluzbeni poziv sindikata na gradjansku neposlusnost jer u protivnom posto nemamo udrugu sve ce ispast samoinicijativno..)bojkotiramo ovo podnosenje porezne prijave bili mi vise ili manje 183 dana ,i ako neko izadje sa tom idejom podrzat cu je iz solidarnosti jer je nepravedna i jer se mi isto mozemo naci dogodine u istoj situaciji i jer je porezna donila odluke na isteku godine sta nema veze sa zdravim razumom..
Sad vidim da su moje neke kolege koji se nisu uopce prijavili na LK imali pravo,jer ovdi vridi ono posten-jeban!!
Pozdrav svima!!

Dobro mi je caca reka danas slusajuci ovog iz porezne danas na hrt,'Najbolje da vam place salju na njihov racun,pa da onda oni salju vama koliko misle da vam je potrebno za zivot,sta kompliciraju.....'
Mislim da bi smecu tako najbolje odgovaralo...

to koliko ko dana naviga godisnje to nema veze jer smo svi u govnima, jer neko sta ima ovu godinu vise od 183 moze sljedecu imat manje zbog nekih okolnosti sta se poklope itd. to triba zaboravit i isto tako ima tu nekih sta gledaju ko je stariji ko mladji, ma kakve su to gluposti sta to ima veze je li neko tek pocea navigavat ili vec navigava 30 godina, stvar je da smo svi sjebani i da bi bilo dobro nesto napravit ali sta, kako, odakle pocet jos je tu dosta stvari za poslagat na misto

Ljudi, već san par put rekla, za svađu i prepucavanje nima vrimena.I točka.Pa da van mi ?ženske moramo čitat takve lekcije.:p
Ja san isto rekla da ste svi krenuli od dna, da nije bitna ??kola.
I nema da će vami neko brojit dane, kad je čovik zdrav je kako tako, a onaj koji je nakon dva meseca naviganja va letu obolel? Njemu je za vlasi počupat.:udriglavom
Zato ča nas je vi??e to bolje, da će se lahko neč promenit neće.Ali ajmo provat!

AKo bude svade ide baniranje i closed thread. PA za 7 dana ko se ne razbistri ide trajno na ladenje. Ima nas sve vise i pocelo je i pomalo cudno pripucavanje. stoga pripazite na tekstove jer ce se i kriteriji smanjiti. MOderatori imaju puno pravo da vas brisu i baniraju bez upozorenja. Fala na razumjevanju jer jedino tako cemo odrzati forum na visokoj razini kulture.

Evo,cula san se s muzem i on se potpuno slaze da da' novce za odvjetnika.Nadan se da cete ubrzo pronaci nekoga i da ce se kreniti konkretno.

Dajte ljudi prestanite pricat pizdarije. Postavite broj racuna, idemo uzet advokata i nek nan on kaze kako cemo dalje. Ja osobno neman ni vrimena ni znanja za izbjegavat placanje. Dobar advokat ce nan valjda znat rec stagod.

Ljudi otislo se presiroko. To neide tako. Slusajte netriba nikakvu zbrku radit i mislit da ce se to rijesit u 1 dan. Ja san reka i ponavljam. triba pametno napisati sta zelimo i onda to sve poslati na doticne adrese i opet po novinama. NEMOZEMO ponavljam NEMOZEMO mi y tren oka sve to prominiti. Stoga malo strpljenja jer ovo sta su nam uzimali i uzimaju mi i tako nemozemo dobit nazad. Stoga mare.Dina i svi ostali strpite se nemoze se u jednom danu doniti sve odluke a ujedno nas i nece niko smatrati ozbiljnim. Stoga prijedlog je da sad napisem to pismo i da se po njemu vadimo sta ocemo i kako cemo a ne svak trazi svoje i stvara se ode neki forum za plakanje.. Od toga nema nista i virujte mi samo polako sve cemo napravit. Eto to je moje misljenje a vi kako ocete.

? tovani kolege

Vidim dosta korisnih savjeta u vezi poreza i slicno pobacanih po forumu. I ja sam stavio nesto mozda na krivo mjesto. Mozda bi moderator ovog foruma mogao probrati korisne postove i izvadke iz zakona i staviti ih na jedno mjesto, samo za citanje bez mogucnosti ubacivanje komentara. Koristilo bi to mnogima!!

Back