Pozdrav

Status
Not open for further replies.

Bilich

New member
Ivan , Split , 21 godina.
Student ( ali kriza ne dopu??ta daljnje studiranje pa ga moram zamrznuti )
Elektrotehnička ??kola ( IV.razreda ) - opći program ( I jaka i slaba struja )
Zainteresiran za postajenje pomorcem , tra?žim ??to vi??e informacija kako isto i postati.
Hvala lijepa i nadam se va??em odgvoru. :uzdravlje

Pozdrav, dobrodosao...
Interesira me jedna stvar, kako mislis zamrznut studij i dali je to moguce..imao sam negativnih iskustava s tim pa me zanima.....

A što bi tija, za električara ići ili...? Najbolje ti je pitati u lučkoj kapetaniji koje bravete tribaš položiti a tribati će ti ih barem 5-6, biti spreman izdvojiti min. 10-ak tisuća kuna za te bravete i naći neku dobru vezu da se ukrcaš bez iskustva. Mada u današnje se vrime nezna, fali pomoraca pa ta veza možda i neće biti potribna. Kad to sve uspiješ onda si posta pomorac...

Last edited:
A što bi tija, za električara ići ili...? Najbolje ti je pitati u lučkoj kapetaniji koje bravete tribaš položiti a tribati će ti ih barem 5-6, biti spreman izdvojiti min. 10-ak tisuća kuna za te bravete i naći neku dobru vezu da se ukrcaš bez iskustva. Mada u današnje se vrime nezna, fali pomoraca pa ta veza možda i neće biti potribna. Kad to sve uspiješ onda si posta pomorac...

Uf uf , 10 tak tisuća ... hm.. aj valjda ću se snaći...
Električar , da. To mi je ajmo reći struka iako bez završena faxa mogu tulit bogu i đavlu :D
Znači samo u lučku kapetaniju otići i s njima porazgovarati , jel treba šta posebno napominjati ili je dovoljno samo otići i pozdrav ljudi ja bih bio pomorac , električar :D

Uf, uf... s faxa na brod :rolleyes::D

Aj mi , molim te , napiši ako još šta trebam znati.
Gledam po netu ali nije da je baš pun infa o tome kako postati pomorac :/

btw kako se kreću plaće električara na brodovima ?

Last edited:
A ima toga, prije svega liječnički ti triba za madrikulu, pa onda mora?? neke bravete ispolagati da bi dobija madrikulu, pa onda jo?? sve preostale bravete za na brod. A mo?žda je najbolje da se raspita?? po agencijama jeli uopće ima?? ??anse i jeli ti se uopće isplati sve to raditi ako nema?? kakvu takvu garanciju da će te neko ukrcati. Ima?? tu po forumu brojeva od agencija samo triba pritra?žiti. Ako te je neko voljan ukrcati (a mo?že biti da će se neko naći jer ka ??to san napisa fali ljudi svugdi samo je puno lak??e kad ima?? nekog iskustva) onda zasuče?? rukave i na posa. Samo sve to traje, mo?že ti uzeti i 5 - 6 miseci dok sredi?? sve papire. triba ??oldi, ?živaca i volje (a po??to si mlad triba bi svega toga imati na bacanje). A plaće električara koliko ja znan dosta variraju, ovisno od firme, vrste broda i to. Mo?že biti od 2-3 tisuće do 5-6 i vi??e.:udriglavom

Znači samo u lučku kapetaniju otići i s njima porazgovarati , jel treba ??ta posebno napominjati ili je dovoljno samo otići i pozdrav ljudi ja bih bio pomorac , električar :D

A tako ne mo?že?? ni u spizu, triba reći dobar dan, ja san taj i taj, zanima me to i to pa ako je čovik od volje mo?že ti objasniti ??to ti sve triba, uputiti te na prava mista, dati ti potribne informacije...

Last edited:
prvo risi d2, lijecnicki i napravi madrikulu. Aj po firmama i agencijama, i neka ti oni kazu koji braveti triba, a mozda ti i platu koji. Fali struja

a vidis, ja ga ne bi bas tako sokolija...iako mu zelin sve najbolje i sta brzi ukrcaj. pogledajte momci malo koliko kadeta i asistenata kiseli ovde po forumu, neki cekaju i po godinu...tako da bas ne vidin taj shortage kadra, osin ako me vid nije poceja izdavat. i one place, dvi tri ili pet sest... u to je dodano malo kvasca pa je oteklo. di to asistent ima, i ja cu nazad na brod, sve iz pocetka. na balun, po valju, od noge do noge.

Uf uf , 10 tak tisuća ... hm.. aj valjda ću se snaći...
Električar , da. To mi je ajmo reći struka iako bez zavr??ena faxa mogu tulit bogu i đavlu :D
Znači samo u lučku kapetaniju otići i s njima porazgovarati , jel treba ??ta posebno napominjati ili je dovoljno samo otići i pozdrav ljudi ja bih bio pomorac , električar :D

Uf, uf... s faxa na brod :rolleyes::D

Aj mi , molim te , napi??i ako jo?? ??ta trebam znati.
Gledam po netu ali nije da je ba?? pun infa o tome kako postati pomorac :/

btw kako se kreću plaće električara na brodovima ?

Da ti za početak treba 10-tak tisuća kuna za brevete i matrikulu mislim da je malo pretjerano. Za biti električar na brodu,najprije treba?? proći asistenturu a za asistenta ti je potreban D2 iliti temeljna sigurnost i matrikula. Kad odradi?? asistenturu i postane?? električar,nakon odrađenih minimum 6 mjeseci navigacije u tom svojstvu ima?? pravo da ti se u lučkoj kapetaniji izda brevet za brodskog električara.Neke firme zahtijevaju vi??u ??kolu ili fax a nekima to ne treba zato ne mora?? kretati sa onakvim stavom da si bez faxa izgubljen....nisi, ali da će ti biti te?že pronaći posao bez faxa to sigurno hoće. Ovisi gdje će?? uletiti na asistenturu,vjerovatno te tamo i prime kasnije za električara,najbitnije u cijeloj priči ti je da nađe?? gdje će?? odraditi kvalitetnu asistenturu,da bi naučio posao kako treba,jer po cargo bodovima si u 99% slučajeva jedan jedini električar a to zna biti jako gadno,vjeruj mi..... Unaprijed te savjetujem iako je nezahvalno davati savjete, ne razbijaj glavu previ??e sa plaćama,ne sad kad si na početku....I na kraju,ako ima?? imalo ??anse nastaviti ??kolu,radije se odluči na to.......;)

Da ti za početak treba 10-tak tisuća kuna za brevete i matrikulu mislim da je malo pretjerano. Za biti električar na brodu,najprije treba?? proći asistenturu a za asistenta ti je potreban D2 iliti temeljna sigurnost i matrikula. Kad odradi?? asistenturu i postane?? električar,nakon odrađenih minimum 6 mjeseci navigacije u tom svojstvu ima?? pravo da ti se u lučkoj kapetaniji izda brevet za brodskog električara.Neke firme zahtijevaju vi??u ??kolu ili fax a nekima to ne treba zato ne mora?? kretati sa onakvim stavom da si bez faxa izgubljen....nisi, ali da će ti biti te?že pronaći posao bez faxa to sigurno hoće. Ovisi gdje će?? uletiti na asistenturu,vjerovatno te tamo i prime kasnije za električara,najbitnije u cijeloj priči ti je da nađe?? gdje će?? odraditi kvalitetnu asistenturu,da bi naučio posao kako treba,jer po cargo bodovima si u 99% slučajeva jedan jedini električar a to zna biti jako gadno,vjeruj mi..... Unaprijed te savjetujem iako je nezahvalno davati savjete, ne razbijaj glavu previ??e sa plaćama,ne sad kad si na početku....I na kraju,ako ima?? imalo ??anse nastaviti ??kolu,radije se odluči na to.......;)

Shvati ovo kao sveto pismo jer ti je covik sve lipo reka :uzdravlje

Pozdrav ljudi.

Hvala svima na svajetima najprije :uzdravlje

Bio sam danas u Diversija u Splitu i dobio cijenu za D2 uz koji prema njima treba ići i D-19. ( pru?žanje prve medicinske pomoći ). To ću polo?žiti i ako treba i ako ne treba jer bolje znat tako ne??to nego ne znat. :)

Jel' mi mo?žete, ako nije problem, postati nekakve stranice agnecija , job finder sitteove i slično da vidim gdje bih se mogao uvaliti kao električar. Znam da moram proći asistenturu ( btw kolika je plaća asistenca električara cca ).

Eto , hvala jo?? jednom , postajte sve ??ta mislite da bi trebalo valjati a ja ću sljedeći tjedan se dati u polaganje D-ova :D

pa po ovom tvom postu zakljucujem da si veliki gotovan tj. ocekivas da ce ti se sve servirat!
to ti tako ne ide u nasim vodama, malo prosurfaj netom i ovim fantasticnim forumom i sve ces naci!
btw placa asistenta elektrike ti je na atlantskoj bila 700 e

Ivan , Split , 21 godina.
Student ( ali kriza ne dopu??ta daljnje studiranje pa ga moram zamrznuti )
Elektrotehnička ??kola ( IV.razreda ) - opći program ( I jaka i slaba struja )
Zainteresiran za postajenje pomorcem , tra?žim ??to vi??e informacija kako isto i postati.
Hvala lijepa i nadam se va??em odgvoru. :uzdravlje

Vrlo jednostavno kao asistent struje ugovor i ako se pokaze?? kao dobar slijedeči ugovor si električar na dobroj plači pa zavr??i faks i sve najbolje.
Svaka njemačka kompanija uzima asistente i brzo napreduje??

pa po ovom tvom postu zakljucujem da si veliki gotovan tj. ocekivas da ce ti se sve servirat!
to ti tako ne ide u nasim vodama, malo prosurfaj netom i ovim fantasticnim forumom i sve ces naci!
btw placa asistenta elektrike ti je na atlantskoj bila 700 e

:uzdravlje:uzdravlje:uzdravlje:uzdravlje:uzdravlje:uzdravlje:uzdravlje

Sve mi se čini da je to tako....:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Pozdrav ljudi.

Jel' mi mo?žete, ako nije problem, postati nekakve stranice agnecija , job finder sitteove i slično da vidim gdje bih se mogao uvaliti kao električar. Znam da moram proći asistenturu ( btw kolika je plaća asistenca električara cca ).

Nemogu virovati da si napisa ovo na ovom forumu pa triba se malo i potruditi za brod inace stari neces se ukrcat budes li cekao da te drugi guraju na nevideno :cool: Ovo ti pisem dobronamjerno kao bratu i nemoj drugacije shvatiti

Nisam gotovan ljudi ali po??tujem i tra?žim savjet jer mi je bolje pitati nego skitati. :D A i jedan sam od onih koji ne vole gubiti vrijeme nego kad ne??to odluče onda su 0.24 u tome :)

Tra?žim ja sve pomalo , a vama sam , naravno , zahvalan na savjetima. Pa i na onima koji mi ka?žu da ne pitam nego da tra?žim :D
Skupio sam brojeve agencija pa ću se javiti i viditi gdje i kako mogu upasti. :uzdravlje

Iskemijat ćemo ne??to , ipak sam ja rodom iz Imotskog :hihi :hihi

A sad na hardcore bau??telu da se ubije lova za brevete :mad:

Rođaci. Danas sam nazvao sve agencije ( malo sam i ja falio jer nisam obratio pažnju na dio foruma gdje se to nalazi pa ste me i s pravom nazvali gotovanom :D ) koje sam pronašao na ovome forumu i odgovor je unikatan:

''Trenutno ništa od asistenture''. :mad:

Izgleda da mi nema druge nego poslati mail s zamolbom na sve kompanije koje nađem na netu pa se nadati da bude što od toga :)

Ako ima još tko da traži asistenturu za električara neka se javi na PM pa da skupa tragamo za svjetlom na kraju tunela ( a još nisam kako treba ni ušao u njega :D ).

Hvala
LP :uzdravlje

za asistenta struje mail-a na iljadu misti CV i zva jo?? toliko :confused:

zasad ni??ta ali valjda oće jednog dana :uzdravlje:uzdravlje

za asistenta struje mail-a na iljadu misti CV i zva još toliko :confused:

zasad ništa ali valjda oće jednog dana :uzdravlje:uzdravlje

Pošalji CV Globtiku , imali su ovih dana nešto , ( valjda je još in ) meni brevete neće biti gotove na vrime pa pošalji ti, da bar jedan ode :D

Last edited:
Status
Not open for further replies.
Back