Prosvjedni skup

Misljenja sam da ovo prijavljivanje poreza odnosno love ima samo jednu jedinu dobru stvar a ta je sta bi se na taj nacin sprijecilo pranje novca.
primjer. Zaradujete lovu na brodu ali imate jos dodatne izvore love legalne i nelegalne dilate drogu npr.
na racunu imate 100 000 000 a od navigacije ste zaradili 50 000.
U svin ostalin slucajevima ovo je ka da ti neko viri u stan da vidis koju TV koji kompjuter imas itd.
mislin da je problem u USTAVU RH.
Niko ti ne garantira nicim da sutra nece opet doc nekakva nacionalizacia i sve ce bit drustveno ( od drugova).
Iman susida koji mi je prica da mu je 60-tih godina dosla neka ekipa u stan
i rekla da kako to on sam zivi u stanu od 65 kvadrata a covik je sve sam krvavo zaradija da ce oni njemu dovest neku familiju tu u stan da nemoze on bit sam!!!
Ma zamisli ti idiotarije!
nazalost necu bit na prosvjedu jer san taman koji dan prije na rasporedu za ukrcaj.
Al poslacu par priajtelja zenu i njene s foruma bice ih bas ka sta triba bit 10 za 1!
Zivili mi i onaj ko smatra da ovo nece urodit plodon neka ne dolazi jazavci nan ne tribaju!

Pa cemo bas mi pomorci se bavit pizdarijama i morat dokazivat odakle nam...
Sta ne pitaju mafiase po HR odakle njima a nista ne rade,sta ne pitaju bivseg gradonacelnika ST odakle mu vila na Pazdigradu,a placa mu je sta ja znan 15 000KN a vila vridi par miljona Eur,a slucajno kad je on ˝kupija˝ vilu je tu niklo
cilo novo naselje sa stanovima.itd,itd,itd

Pa cemo bas mi pomorci se bavit pizdarijama i morat dokazivat odakle nam...
Sta ne pitaju mafiase po HR odakle njima a nista ne rade,sta ne pitaju bivseg gradonacelnika ST odakle mu vila na Pazdigradu,a placa mu je sta ja znan 15 000KN a vila vridi par miljona Eur,a slucajno kad je on ˝kupija˝ vilu je tu niklo
cilo novo naselje sa stanovima.itd,itd,itd

Pa zasto se danas izlazi sa tim zakonom o porjeklu imovine? Iz jednostavnog razloga sto svi oni koje ste nabrojili zele pravno ozakoniti sve ono sto su stekli na "ovaj" ili "onaj" nacin i poslje im nemoze nitko nista.....naravno to je bio jedan od uvjeta EU ali kako i sami vidimo proci ce jos koja godina a mozda i vise dok mi tako udemo (ako EU uopce bude postojala do tada). Sve su prodali i popljackali i sada to oce na kulturan,civiliziran i europski nacin i ozakoniti tj. zastititi.
Mene vise brine jedna druga stvar a to je ovo sto su se oni uvatili nas....jer poznavajuci zemlju u kojoj zivimo predstojit ce nam velika borba da izbormo nasa prava i zato i cekao ovu Udrugu da KRENEMO U AKCIJU!:uzdravlje

evo danas oko 13:50 vozim prema doma i prvo upadnem u kolonu prema banovini.Na pocetku i na kraju kolone od 20-ak auta vozi auto od "milicije" i voze 30 na sat.Dojdem doma uzmem sta sam treba i opet kroz tunel ista prica oni prosvjeduju protiv ove carine u Dugopolju.Pa ako mi najavimo prosvjed i na taj nacin blokiramo trajektnu luku na par sati u spici sezone sta je u tom lose.Ipak to funkcionira kako mi se cini i sta ce ovi koji se ljute.Nemaju izbora nego trpit.A mi opet obzirni kakvi jesmo da ne naljutimo strane turiste cemose mirno i dostojanstveno okupit isprid kapetanije.Ja cu bit dole u svakom slucaju ali ako blokiramo luku rijesili smo problem parkinga kolegama koji nisu iz Splita.A meni je ipak vazniji njihov komod nego komod ceha sta idu za Supetar.

S zadovoljstvom završih čitanje ove rasprave i evo, iznijeti ću svoje - opredjeljenje:

Nitko ne zna brojčano stanje - premda smo profesionalci, mi uopće ne znamo koliko nas ima. Naši antagonisti također ne znadu koliko nas ima, nego samo nagađaju. Evo, pokušajmo baratati s brojkom koja se spominje najčešće tj. 30.000 djelatnika (uključujući brodove, offshore poslove, supercargo/intendent etc. izvan RH).

Hipoteza:
Mi pomorci primimo godišnje, neto 1.000.000.000$ = 5.800.000.000,00 kn. Pogledajte ovaj CASH u kunama koji smo primili u 2008 godini! Zar mislite da će antagonisti samo pariti oči, gledajući milijardu dolara! Ako je prosječna mjesečna zarada jednog djelatnika u RH neto 5.800,00 kuna, onda je njegova godišnja neto zarada 69.600,00 kuna. Poigrajte se malo ovim brojkama pa ćete lako doči do toga da novčano vrijedimo kao 100.000 djelatnika u RH. Ako uzmemo u obzir da jedna prosječna plaća hrani 4 osobe onda je sasvim jasno da mi PROFESIONALCI hranimo najmanje 400.000 hrvatskih duša. Ovih dana se baratalo po novinama s brojkama koliko ima u Hrvatskoj radnika a koliko ostalih... čini mi se da i nas već kontaju u njihovim radničkim listama. Još samo što nisu uveli onu karticu ID, kad ideš iz Hrvatske a kad se vraćas i izjavili kako imamo gospodarski rast ili boom.

Evo ukratko zaključak: Ne bih se okupljao ispred LK, jer i njih očekujem na skupu pošto smo kolege. Osim toga zna se gdje se podiže govornica u ST od 1990 do danas. Tamo je i porezna uprava, koliko se sjećam. Nikakvo pijančenje okolo, jer ovo nije karneval. Ako treba osigurati osvježavajuće napitke za goste - onda razmotriti duplu članarinu za ovu godinu, ili koliko tko može. Kakvi kafići okolo i gluposti... možemo piti na sv. Nikolu bilo gdje. Ali, ono što je netko spomenuo SIRENA s broda - to ne smije izostati!

Ne zaboravite da do sada nismo imali Udrugu (zapravo postojao je samo nekakav fikus sindikat). Zbog toga je prilikom donošenja ovih antagonističkih zakona bilo djelotvorno i sasvim dovoljno da nam umjesto argumentima odgovore ignorancijom. Pomogli su im tzv. agenti koji su Vam do jučer uzimali novac za ukrcaj, a kompanije su ih plaćale kao i nas. Znači oni su promovirali Hrvatsku kao zemlju mita i korupcije. Mi smo promovirali Hrvatsku kao zemlju profesionalaca u gospodarskoj grani pomorstva. Sada smo mi izvan zakona, a agenti su zaslužili saborsku mirovinu.

Primjetio sam kroz ovaj thread da se spominje neki porezni koeficijent od 5% - hm, hm! Ne znam odakle vam taj podatak. Prema onome kako sam ja shvatio poreznu shemu nije
to baš tako - ali ne vrijedi o toj poreznoj shemi raspravljati... još se tu ne zna tko pije a tko plaća. Ovako sam postupio za prošlu godinu - platio sam sve od A do Ž, što se tiče zdravstvenog i mirovinskog. Ne želim nikakvo osiguranje besplatno od države, nego plaćam tzv. produženo. Prijavio sam zaradu do posljednjeg centa i priložio platne liste, kako bi ONI mogli pariti oči. Niti cent neće dobiti kao porez, ma koliki koeficijent bio. Zamislite grubijana, ne znaju odrediti more u Piranskom zaljevu, a šire suverenitet po Pacifiku. Na ovu PROFESIONALNU smotru treba doći svaki tko bude doma a ako je na brodu, neka ga predstavlja srodnik s pravom glasa. Zadnja kora kruha je uklonjena sa stola hrvatskog radnika, zvao se on pomorac ili drugačije!

S zadovoljstvom završih čitanje ove rasprave i evo, iznijeti ću svoje - opredjeljenje:

Nitko ne zna brojčano stanje - premda smo profesionalci, mi uopće ne znamo koliko nas ima. Naši antagonisti također ne znadu koliko nas ima, nego samo nagađaju. Evo, pokušajmo baratati s brojkom koja se spominje najčešće tj. 30.000 djelatnika (uključujući brodove, offshore poslove, supercargo/intendent etc. izvan RH)...........
, zvao se on pomorac ili drugačije!

Odlicno receno prof.Gavrane,samo sta ja mislim da je prosvjed ispred LK bolja
opcija radi luke,sirena sa trajekata i domace i strane publike.
Druga stvar u vezi stanja mog deviznog racuna nije mi napeto da znaju jel to nije njihov posal nego svacija privatna stvar osim ako ti ne dokazu da si kriminalac,a kriminalaca imaju na svakom koraku pa ih ne diraju.
Ostalo bi sve potpisa,posebno ono o piranskom zalivu i pacificu hahaha

ZAJEDNO SMO JACI

Last edited by a moderator:
S zadovoljstvom zavr??ih čitanje ove rasprave i evo, iznijeti ću svoje - opredjeljenje:

Nitko ne zna brojčano stanje - premda smo profesionalci, mi uopće ne znamo koliko nas ima. Na??i antagonisti također ne znadu koliko nas ima, nego samo nagađaju. Evo, poku??ajmo baratati s brojkom koja se spominje najče??će tj. 30.000 djelatnika (uključujući brodove, offshore poslove, supercargo/intendent etc. izvan RH).

Hipoteza:
Mi pomorci primimo godi??nje, neto 1.000.000.000$ = 5.800.000.000,00 kn. Pogledajte ovaj CASH u kunama koji smo primili u 2008 godini! Zar mislite da će antagonisti samo pariti oči, gledajući milijardu dolara! Ako je prosječna mjesečna zarada jednog djelatnika u RH neto 5.800,00 kuna, onda je njegova godi??nja neto zarada 69.600,00 kuna. Poigrajte se malo ovim brojkama pa ćete lako doči do toga da novčano vrijedimo kao 100.000 djelatnika u RH. Ako uzmemo u obzir da jedna prosječna plaća hrani 4 osobe onda je sasvim jasno da mi PROFESIONALCI hranimo najmanje 400.000 hrvatskih du??a. Ovih dana se baratalo po novinama s brojkama koliko ima u Hrvatskoj radnika a koliko ostalih... čini mi se da i nas već kontaju u njihovim radničkim listama. Jo?? samo ??to nisu uveli onu karticu ID, kad ide?? iz Hrvatske a kad se vraćas i izjavili kako imamo gospodarski rast ili boom.

Evo ukratko zaključak: Ne bih se okupljao ispred LK, jer i njih očekujem na skupu po??to smo kolege. Osim toga zna se gdje se podi?že govornica u ST od 1990 do danas. Tamo je i porezna uprava, koliko se sjećam. Nikakvo pijančenje okolo, jer ovo nije karneval. Ako treba osigurati osvje?žavajuće napitke za goste - onda razmotriti duplu članarinu za ovu godinu, ili koliko tko mo?že. Kakvi kafići okolo i gluposti... mo?žemo piti na sv. Nikolu bilo gdje. Ali, ono ??to je netko spomenuo SIRENA s broda - to ne smije izostati!

Ne zaboravite da do sada nismo imali Udrugu (zapravo postojao je samo nekakav fikus sindikat). Zbog toga je prilikom dono??enja ovih antagonističkih zakona bilo djelotvorno i sasvim dovoljno da nam umjesto argumentima odgovore ignorancijom. Pomogli su im tzv. agenti koji su Vam do jučer uzimali novac za ukrcaj, a kompanije su ih plaćale kao i nas. Znači oni su promovirali Hrvatsku kao zemlju mita i korupcije. Mi smo promovirali Hrvatsku kao zemlju profesionalaca u gospodarskoj grani pomorstva. Sada smo mi izvan zakona, a agenti su zaslu?žili saborsku mirovinu.

Primjetio sam kroz ovaj thread da se spominje neki porezni koeficijent od 5% - hm, hm! Ne znam odakle vam taj podatak. Prema onome kako sam ja shvatio poreznu shemu nije
to ba?? tako - ali ne vrijedi o toj poreznoj shemi raspravljati... jo?? se tu ne zna tko pije a tko plaća. Ovako sam postupio za pro??lu godinu - platio sam sve od A do ??, ??to se tiče zdravstvenog i mirovinskog. Ne ?želim nikakvo osiguranje besplatno od dr?žave, nego plaćam tzv. produ?ženo. Prijavio sam zaradu do posljednjeg centa i prilo?žio platne liste, kako bi ONI mogli pariti oči. Niti cent neće dobiti kao porez, ma koliki koeficijent bio. Zamislite grubijana, ne znaju odrediti more u Piranskom zaljevu, a ??ire suverenitet po Pacifiku. Na ovu PROFESIONALNU smotru treba doći svaki tko bude doma a ako je na brodu, neka ga predstavlja srodnik s pravom glasa. Zadnja kora kruha je uklonjena sa stola hrvatskog radnika, zvao se on pomorac ili drugačije![/QUOTE

U velikoj vecini se slazem sa vama ali bi se ovaj put fokusirao na ono sto je najvaznije da bi ovaj skup uspio a to je odaziv POMORACA i svih oni koji nas podrzaju.Mislim da je u tom pogledu vrlo nezahvalno bilo sto prognozirati ili predvidjeti jer iz ove pozicije je tesko zakljuciti koliko bi nas sve skupa moglo biti na tome skupu...jeli to 400-500,1000-2000 ili vise. U tome prognoziranju je vrlo tesko biti "dobar prognozer" jer ja sam osobno vise puta razmislja o tome ali dosao sam do zakljucka da je to vrlo tesko iti priblizno pretpostaviti.Na forumu nas je oko 1700 prijavljenih a 200 se odazvalo glasanju za clanarinu......nas pomoraca kako kazes ima oko 30.000 i ako nas se pojavi samo 5% ja mislim da je to uspjeh!!Naravno ako se nas skupi 400-500 da je prostor ispred LK sasvim dovoljan da sve to bude ispunjeno ali ako nas bude vise od toga broja imat cemo "mali problem" i zato je i bila prica u najmanju ruku o nekakvij bini.Da je to kojim slucajem koncert Thompsona na Rivi onda znas da ti treba centralna pozicija i velika bina jer ce biti 50.000 ljudi a onda se vratimo na nas prosvjed i zapitamo se sto nama stvarno treba??
Malo ce mo ovo sve skupa oko prosvjeda aktivirati u danima koje dolaze a kako vidimo sastanak nekih clanova je zakazan za ovu subotu u Splitu pa se nadam da ce se i tome prozboriti par rijeci.Svako uvijek isto kazem na kraju kad je u pitanju ovaj prosvjed...TREBA SIRITI INFORMACIJE O PROSVJEDU NA SVE STRANE I MORAMO SE OKUPITI U STO VECEM BROJU!!! Zivili

Jamboooo, O kućo mala!
(op.za one koji nisu gente di mare - jambo/swahili, zdravo).

Nema problema primo(ccl), vjerujem da ćemo lako usaglasiti stavove po pitanju mjesta... (at prof. 1st.eng.CCL). Treba se usmjeriti na ovo što je by capital case rekao prof. pancho, seki kuverte. Evo da ne trošim post samo za dva retka - dodajem malo matematike i književnosti:

Like I said before... ovijeh 5.800.000.000,00 kuna je označeno u našim platnim izvještajima kao NETO. Ako sabor RH smatra da se može ingerisati u smislu prčkanja po godišnjem TURN OVER iznosu neke strane kompanije, mogu im jedino pokazati na karti gdje je Panama, Antigua et Barbuda, Liberija etc. Vjerujem da se naš neto iznos do sada slijevao u Hrvatsku. Suma od 3.000,00 kn smatra se obilnom mjesečnom mirovinom, jednom umirovljeniku s 40 godina rada. Godišnje to iznosi 36.000,00 kuna. Gledajući ovako, jasno je da mi donesemo u domovinu više nego što iznosi mirovina za 160.000 umirovljenika koji su radili 40 godina i imaju "obilnu mirovinu". Postoje i umirovljenici koji nikada nisu imali ni radnu knjižicu niti matrikulu, apsurd kako je netko postigao taj status s samo 30 godina, a mi smo s 10 godina na moru tek osrednji časnici. Pozivam, sve "hvali more drž se kraja", antagoniste - poklonite nam se do zemlje i recite - HVALA!

Iz književnosti izdvajam dnevno izdanje domaće kolektivne drame. Autori su nadmašili čak i SOFOKLA. Vrijedno je spomenuti i ruskog pisca A.S. Puškina, za njegovu bajku je jedna djevojčica dala - kritički osvrt, lektira: "meni se dopala ova bajka, ja bih isto voljela imati zlatnu ribicu pa da mi ispunja želje". Zanimljivo, ovu istu bajku je prepjevao neki bosanac na svoj način i udahnuo joj dodatnu ljepotu i mudrost, iako je ispustio ime More.

Naši književnici ne vole bajke, nemam Vam što izdvojiti od domaćih bajki... evo, stavite u Google riječ "hrvatske bajke" - izbaciti će Vam samo ovo ispod:

Sanader: Biraci ne vole bajke
Objavljeno na web stranici rtl.hr
HDZ ce pobijediti na predstojecim lokalnim, ali i na parlamentarnim izborima 2011. godine jer ne gura probleme pod tepih kao neke druge stranke, porucio je svojim konkurentima premiejr Ivo Sanader sa skupa HDZ-ove mladeži. Biraci ne vole da im se pricaju bajke i price", kazao je Sanader, isticuci kako je bitna prednost HDZ-a pred konkurencijom to što "drugi sanjaju buducnost... više vijesti... Objavio korisnik: pipac - Procitano 6 puta

[Čini mi se da sam ovaj solistički nastup gledao na tv, ovo je samo isječak. Pripovjedač je zapravo govorio o ulasku u evropsku uniju i onako mlatio rukama prema Europi i Sloveniji, kao da ravna filharmoniju gusle i diple. Nakon što je svršio, šacica onih misara malo zapljeskala samozadovoljno. Kamera je za trenutak ulovila lice govornika ozareno nekom vrstom smješka. (smješak tipičan za lice seoske (p....), u trenucima ekstaze, pomame)]

Na kraju apelujem: kupujte hrvatske namirnice, PODRAVKA je dobra! (znam da imate solad ma gdje on bio)!

Prosvijedni skup bi trebali podrzat svi pomorci Jadrolinije i svih malih brodara sa jednominutnim zvukom sirena sa svih brodova ma gdje bili.
Zamisli u Hvaru,Dubrovniku,Korculi,Zadru,Rovinju....... usrid sezone 10 brodova trube jednu minutu, svi bi se pitali sta se dogada.
Naravno iz novina bi znali da je prosvijed pomoraca.

Prosvijedni skup bi trebali podrzat svi pomorci Jadrolinije i svih malih brodara sa jednominutnim zvukom sirena sa svih brodova ma gdje bili.
Zamisli u Hvaru,Dubrovniku,Korculi,Zadru,Rovinju....... usrid sezone 10 brodova trube jednu minutu, svi bi se pitali sta se dogada.
Naravno iz novina bi znali da je prosvijed pomoraca.

Sta u Ri nema pomoraca i malih brodara....?

Po??tovanje ekipa!

Evo ovako, nisam otvara novi thread, jer ovaj je dovoljno dobar i molim vas svih skupa, a osobito skore članove Udruge da ovo shvate ozbiljno i da se aktiviramo prema mogućnostima.

Naime, ja već nekoliko dana skupljam informacije vezane za organizaciju prosvjeda 01.07. i mogu Vam samo kazat da je organizacija zahtjevna i neće se desit sama od sebe. Veliki gubitak je i taj ??ta Dalmo?? 19.04. ide na brod i neće ga bit sve do ??estog miseca, a ako očemo imat prosvjed kakav Bog zapovida, do tada sve treba bit rje??eno i poznato!

Udruga će za par dana imat MB i račun i započet će uplate članarina. Odma da Vam ka?žem: ukoliko se u Udrugu učlani onaj broj ljudi koji joj je ode da glas potpore, a to je zasad oko 220 ljudi, imat ćemo dovoljno novaca za vrhunski prosvjed + jo?? neke promotivne stvari (ogla??avanje, nekakav prostor mo?žda, već kako se dogovorimo...)

Vezano za organizaciju: puno je papirologije i dopisa u pitanju i ja se nadam da ću to izgurat uz pomoć usera Pancha i njegove IZVANREDNE veze s kojom najvi??e i kontaktiram.
Ima i tehnikalija. FYI: bina ko??ta oko 6000kn, razglas isto toliko. Treba nam i ??tand sa materijalima sa strane bine (pristupnice, majice, iskaznice + kutija prve pomoći i malo vode za osvje?ženje).... Moja računica - UGRUBO - je da ćemo za sam prosvjed tribat 4000-5000US$. To je dakle 50 ljudi. U samom IO, NO i SUDU ima nas već skoro 15!!!! Dakle IMAMO PROSVJED!

Prosvjed u mojoj glavi izgleda ovako i zasad ga tako i organiziram (MOLIM MI? LJENJA):

01.07. 09:00 - pomorci sa familijama i prijateljima su ispred bine i točno u 09:00 čuju se sirene sa Jadrolinijinih trajekti(ovo ćemo probat u?žicat od na??ih kolega sa tih brodova). Nakon toga sa razglasa ide muzika - NA? A (Milo, Daleka, Mi??o, Mladen, Gustafi - ??irom nacije!)

09:30 - čekamo da se skupe i oni ??ta vole spavat, a onda par uvodnih poruka i govora sa bine - prema prijavi i smisleno (nečemo urlikat ko konji)

oko 10:15 - Kap. LAPTALO na binu i uručivanje pokazne iskaznice te zahvala za podr??ku. Ako čovik oće reč par riči neka ka?že, ako ne ??IVIJA ON NAMA STO GODINA. Čovik je potvrdija dolazak i nadajmo se da će 01.07. jo?? uvik bit doma i voljan doć...

Nakon toga jo?? malo govorancije, pa dvi-tri pisme LIVE Marijan Ban morska tematika naravno - i on je potvrdia dolazak, naravno opet triba čekat 01.07.

U 11:00 - prosvjedni MIRNI mar?? prema Lučkoj Kapetaniji, tamo bacit pismu-dvi, koju parolu, pa nastavit prema trajektnoj luci, uzvratit pozdrav Jadrolinijinim pomorcima i u 12:00 razlaz na RADNI RUČAK:D, koji će unaprid bit organiziran za zainteresirane sudionike. Tamo ćemo se zabavit prema starim pomorskim običajima:uzdravlje:hihi:D!!!

Eto kolege moje. Lipo san ja to napisa - AL TRIBAT ĆE MI POMOĆ. I savjetom i konkretna (neko mo?že uzet letke na sebe, Sonny i Pancho će majice i jo?? neke stvari, neko mo?žda nekoga zna, neko mo?žda mo?že ovo neko ono). NAIME SAD JE MOMENAT DA SE UKLJUČITE FULL I DA POKA??EMO JESMO LI ILI NISMO. Ja ću nakon svega ovoga uvik moć kazat da sam ne??to barem POKU? A prominit, a nadam se i velika većina Vas. Sad je tren da se maknete od tastatura i poka?žete ??ta mo?žete.

Ja u nedilju iden u Boston na brod, al već 16.04. san nazad (danas sam sazna), al mi je to dobro do??lo jer ću tako 01.07. BIT SA VAMA NA RIVI (a nisan triba, jer sam triba već 15.06. bit u Koreji u ??kveru).

Molim Vas da ovaj thread odsad koristimo za savjete, dogovore i konkretna rje??enja. Sutra je 01.04. JO?  TRI MISECA!:udriglavom

Amo to organizirat kako triba i osvitlat obraz svih nas zajedno!

Pozdrav:uzdravlje

Čekam na Reply svih one by one...:kafa

KOlega svaka cast i mislim da si sve napravija za sad odlicno. Sta se tice iskaznica ja mislim da cu ja to srediti jer ja i Sonny smo se dogovorili i sve ce biti sredeno i svaki onaj koji uplati clanarinu i posalje na adresu koja je napisana na pristupnici ce dobiti na kucnu adresu iskaznicu a oni koji nisu nego to zele napraviti na prosvjedu ja cu imati s sebom pa cemo i to rijesiti. Ujedno imate moju punu podrsku jer kao sta si reka ja 19.4 moran ici zaradit stagod za obitelj a kad se vratim 1.6 ja san kao i uvijek full na raspolaganju. Ujedno posto na brodu iman internet bicu upucen u sve i dalje cu nastojati odgovarati na mailove i upite svih usera i clanova foruma i udruge.

Pozdrav

Last edited:
Kolega,
Puna podrska,
Mislim da bi letke i ostali "teski" kadar trebalo srediti u Splitu, nije da ne mogu i drugi, nego mislim, posto je prosvjed u Splitu, da je najednostavnije i najbezbolnije da se takve stvari rjesavaju u blizini Splita, nemojte me krivo shvatiti, ali kako bi izgledalo kad bi neko vozija letke iz Rijeke?,najvjerojatnije svi koji budu ici na prosvjed vozice sa sobom jos nekog,tako da je to malo tesko izvedivo,ali ako treba tu smo, ja bi 1.7 po skedulu treba isto biti na brodu, ali od mene trazite sto god vas je volja, sto god ja mogu napraviti ja cu napraviti, posla san Dalmosu na mail neke stvari i radim na tome, uglavnom pokusavam da nas se cuje i vidi,a vi javite sto jos treba od mene.

Casper2005

@Casper

Ma naravno da će odradit ekipa iz Splita, ima nas više nego dovoljno, al nešto mi se ne javlja ekipa sa idejama i ponudama. Planiram organizirat još jedno okupljanje polovicom 5-tog miseca po uzoru na ono u Starog Mornara, a vezano isključivo za organizaciju prosvjeda i za raspored dužnosti, tj. šta ko može napravit.

EVO UPRAVO SAZNAJEM DA SE ZA 2 TJEDNA RASPUŠTA SPLITSKO POGLAVARSTVO ZBOG IZBORA, te da bi tribalo poslat dopis prije toga. Dakle puno je cakica, a šteta bi bila da zbog neke "pizdarije" propustimo imat prosvjed...

Zato i pišem sve ovo i pisat ću svaki dan do 01.07.

Shvatio sam te odmah,
Nego sam samo dao predlog, nije nuzno da to samo obavlja ekipa iz Splita,ali siguro je najbezbolnije, u svakom slucaju stojim(o) ti na raspolaganju.:uzdravlje

Kolega svaka cast na trudu. ja bih morao na brod 6.4., za par dana i nazalost ugovor mi je 4.5 miseca tako da necu biti na prosvjedu. Saljem svoju familiju umisto sebe. Cekam da izadje ziro racun da platim clanarinu prije polaska. Pokusavam napraviti bazu podataka sa svim e-mailovima brodova na kojima plove Hrvati, a u svrhu slanja obavijesti za prosvjed. Molim sve koji ovo citaju da posalju adrese svojih brodova i brodova sa svoje kompanije na hrvatski.pomorci@gmail.com.

Po??tovanje ekipa!
...
Prosvjed u mojoj glavi izgleda ovako i zasad ga tako i organiziram (MOLIM MI? LJENJA):
...
Pozdrav:uzdravlje
Čekam na Reply svih one by one...:kafa

Smatram da je ovo OK, uglavnom. Ja jedino ne bih pretjerivao s muzikom jer muzika zanosi duh ljudi, tako da ne bi smo zasjenili glavni motiv ovog...

Sve u svemu, očekujem obavijest o broju tekučeg računa Udruga Pomoraca Hrvatske (UPH)! Ne, znam da li će biti izvje??en ovdje ili na e-mail???

??ivjela UPH!
??ivjeli svi članovi!
??ivio svaki član!

:uzdravlje

Evo,ja sam doma 15.04-og.Mogu se tebi Kolega javit na PM kad dodjem pa me mozes povezat sa onima u Zadru ako budu aktivni oko necega.Nebi mi bilo tesko ni skocit do Sibenika ili Splita ako triba sto pomoc.
Nazalost,necu biti kuci 01.07,ali bi pomoga ako triba.Dolazi moja "ekipa".
Oce li biti XL majica,za zenu i dicu?:hihi

oko 10:15 - Kap. LAPTALO na binu i uručivanje pokazne iskaznice te zahvala za podr??ku. Ako čovik oće reč par riči neka ka?že, ako ne ??IVIJA ON NAMA STO GODINA. Čovik je potvrdija dolazak i nadajmo se da će 01.07. jo?? uvik bit doma i voljan doć...

Ne bih tu previse uvlacio kap. Laptala. Ako on samo dodje na prosvjed i bez bine to ce nam biti velika podrska. Ne bih volio da ispadne da se promoviramo s njim i da ga dovodimo u neugodnu situaciju, osim ako on sam ne zeli da nesto kaze na bini. Pocasnu iskaznicu udruge mu mozemo uruciti i na rucku nakon prosvjeda u "obiteljskoj" atmosferi.

Hvala svima na javljanju. Dalmatinac2007 za tvoj trud oko e-mail adresa znam, jer sam pratia po postovima i hvala na tome, jer smatram da će i tako doć glas do velikog broja ljudi...

Šta se tiće ostatka ekipe - čujemo se i vidimo. Ja ću svaki dan oglašavat na ovome threadu i podsjećat ekipu da je prosvjed sada OBAVEZA no1, a svak ko bude moga pomoć će pomoć. Bitno je da se ljudi uključe, pa makar i savjetom ili dobrom idejom.

Hvala puno svima. Idemo naprid.

Ne bih tu previse uvlacio kap. Laptala. Ako on samo dodje na prosvjed i bez bine to ce nam biti velika podrska. Ne bih volio da ispadne da se promoviramo s njim i da ga dovodimo u neugodnu situaciju, osim ako on sam ne zeli da nesto kaze na bini. Pocasnu iskaznicu udruge mu mozemo uruciti i na rucku nakon prosvjeda u "obiteljskoj" atmosferi.

Ima ti ta mista. Mislim da će na kraju bit kako on god odluči, nije mi bila namjera čovika koristit za reklamu, al ako on za?želi pru?žit podr??ku i na taj način - za??to ne. I ba?? mi je ?žaj da 01.07. neče?? bit tu. Nemoj da familija zaka?že...

Back