SSM - frka

A moj Duki prema mojoj evidenciji bio si od 08.04.1992. - 26.07.1992. u 159. brzogalopirajucoj brigadi.

Malo ti se datum i godina ne slazu, a sto se tice brzogalupirajuce brigade, nisan lud pa da san ceka da me skinu :rolleyes:
Bija bi i brze galopira, ali ima san vojnicke (JNA) cokule 2 broja vece, one Adidaske su tek posli dosle, eeeeeeeeee da su meni one bile kad san ja bija, da su stavili Bolta samnom, on nebi ni starta ja bi vec prosa cilj :hihi
Laga bi kad bi reka da nis galopira, a ko nije, oni sto nisu, sad im cempres raste iz guze, jedino me hebalo to sto san puca unazad preko ramena dok san biza, pa san mora paziti da sebi pete ne propucam, je je istina ziva. :cool:

Ovo je thread o tome kako pomoći tim pomorcima,a ne o ratu.Nisam moderator ali me uvijek iznervira skretanje sa teme na ne??to sasvim deseto.
Mislim ako bi ne??to učinili onda bi to bilo dobro za udrugu,jer bi se ozbiljnije shvatila.Uostalom na ??tase misli potro??iti ćlanarina za ovu godinu,jer kliko ja znam ne planiraju se nikakve akcije.Trbalo bi vodstvo objaviti svaka tri mjeseca ??ta se napravilo,jer ja kao obični član ni??ta neznam.Npr,zanima me ??ta je sa pravnicima?

Organizacija prije svega. Udruga bi mogla biti nekakav centar okupljanja, baza. Treba razglasiti urbi et orbi da se svi oni koji su imali ili imaju problema sa SSMom jave, bez straha, sa svojim podacima i da zajednički dignemo tu?žbu protiv Bo?žića. 'Događanja naroda' po Brdima, pome i trula jaja mogu biti zgodna prilika za kolektivnu katarzu nas dvadesetak, ali sami ste svjesni da bismo na kraju bili ismijani, budući da su pro??la vremena Matije Gupca, a mi Hrvati smo malo čudni kad je u pitanju zajedničko dobro.

Ovo je thread o tome kako pomoći tim pomorcima,a ne o ratu.Nisam moderator ali me uvijek iznervira skretanje sa teme na ne??to sasvim deseto.
Mislim ako bi ne??to učinili onda bi to bilo dobro za udrugu,jer bi se ozbiljnije shvatila.Uostalom na ??tase misli potro??iti ćlanarina za ovu godinu,jer kliko ja znam ne planiraju se nikakve akcije.Trbalo bi vodstvo objaviti svaka tri mjeseca ??ta se napravilo,jer ja kao obični član ni??ta neznam.Npr,zanima me ??ta je sa pravnicima?

Ovako ukratko,ne kvotam tebe iz nekog posebnog razloga,nista osobno.
Tek sam dosa doma,kad se diskusija rasvila nisam mogas bas pratit puno,a jos manje nesto suvislo napisat.
Sad sam ba?? pod merlotom pa necu dugo(da ne poseren ??efa i stanicu),nadam se veceras,jedan rezime.
Udruga je vec OZBILJNO SHVACENA pa bas is tog razloga ne triba trcat pred rudo,srljat.Priznali mi to ili ne,zeljeli mi to ili ne,svaki na?? javni istup(Udruge)JE POLITIKA.
Tibalo bi vodstvo svaka tri miseca objavit sta se napravilo?
Nemojte molin vas.U 15 miseci od osnutka napravilo se i postiglo puno.Ako to mi,članovi udruge ne vidimo i ne znamo prepoznat kako ce onda drugi?Vrlo Dobro se zna da smo svi volonteri,uz najbolju volju ne moze se sve stici.
Dalmos je taj koji izvjestava o aktivnostima,rezultatima i planovima udruge itd.Ljudi moji,svi imamo privatan zivot i probleme,volija bi sebi i svima da ih nikad nemamo.
Nemojmo se sad prozivat,napravilo se puno i radi se i dalje.? to oćemo?1 godina i 3 miseca?
Moremo se ljubit u guzicu.Nikakve odluke i akcije mimo vodstva udruge.Onda se sna ko je odgovoran,ovako?......
Ja cu mozda ići gađat pomama,ali bez majice uph i udruge iza mene.
Ići ću ja,imenom i prezimenom,samo kao pomorac.
Nastavak sljijedi veceras,kad popusti merlot.

Organizacija prije svega. Udruga bi mogla biti nekakav centar okupljanja, baza. Treba razglasiti urbi et orbi da se svi oni koji su imali ili imaju problema sa SSMom jave, bez straha, sa svojim podacima i da zajednički dignemo tu?žbu protiv Bo?žića. 'Događanja naroda' po Brdima, pome i trula jaja mogu biti zgodna prilika za kolektivnu katarzu nas dvadesetak, ali sami ste svjesni da bismo na kraju bili ismijani, budući da su pro??la vremena Matije Gupca, a mi Hrvati smo malo čudni kad je u pitanju zajedničko dobro.

Udruga bi trebala biti centar okupljanja,baza?Onda zajednicki dignit tuzbu protiv Bozica.
Dobro,udruga i je centar i baza sladoredara hrvatske.Ajmo mi zajednicki sa trapulom dignit tuzbu.Trapula je tamo,neki pomorac pa cemo skupa nesto skupusat i jebat mater svima.Onda ce nesto dobro ispast i trapula skupa sa pomorcima ce zahvalit sladoredarima na suradnji.
Prokleti alkohol,necu dalje

Last edited:
Udruga bi trebala biti centar okupljanja,baza?Onda zajednicki dignit tuzbu protiv Bozica.
Dobro,udruga i je centar i baza sladoredara hrvatske.Ajmo mi zajednicki sa trapulom dignit tuzbu.Trapula je tamo,neki pomorac pa cemo skupa nesto skupusat i jebat mater svima.Onda ce nesto dobro ispast i trapula skupa sa pomorcima ce zahvalit sladoredarima na suradnji.
Prokleti alkohol,necu dalje

Nismo se razumjeli. Udruga kao baza u smislu da bi se nekako preko nje okupili svi koji su o??tećeni, da ljudi imaju jedno mjesto gdje bi se mogli javiti, da se ne love preko novina i Indexa. Jasno da Udruga neće dizati tu?žbu, već bi to učinili oni koji su o??tećeni, zajednički. Naravno, sve ovo pod uvjetom da je Udruga pomoraca za to da se pomogne. Ako ne, onda idem dalje tra?žiti. Mislim, trudim se pronaći nekakvo rje??enje, ku?žite?
Btw, Trapula nije 'tamo neki pomorac':D nego uopće nije pomorac, čak nije ni mu??ko:D, ali ima člana obitelji na jednoj od Bo?žićevih krntija.

Nismo se razumjeli. Udruga kao baza u smislu da bi se nekako preko nje okupili svi koji su oštećeni, da ljudi imaju jedno mjesto gdje bi se mogli javiti, da se ne love preko novina i Indexa. Jasno da Udruga neće dizati tužbu, već bi to učinili oni koji su oštećeni, zajednički. Naravno, sve ovo pod uvjetom da je Udruga pomoraca za to da se pomogne. Ako ne, onda idem dalje tražiti. Mislim, trudim se pronaći nekakvo rješenje, kužite?
Btw, Trapula nije 'tamo neki pomorac':D nego uopće nije pomorac, čak nije ni muško:D, ali ima člana obitelji na jednoj od Božićevih krntija.
Ajmo onda ovako trapulice(evo,mene si uvatila na špek).
Nije mi namjera prozivat,zašto?kako?itd.ali...
priko nje bi se okupili svi koji su oštećeni?PRIKO NJE? ko to cini udrugu?Sladoredari?Jebivjetri?Placeni sindikalci ili pomorci volonteri koji daju(neki)i 120% mogućega?
Naravno da je Udruga da se pomogne,ali ne navrat na nos.

Zasto se vise ljudi,bas pomoraca sa tih krntija(ne mislim samo na ove sa Swifta) javilo ako nigdi onda ode na forum.Nekako sam,ovako omamljen primjetija da se javljaju samo zene,što je za pohvalu.Mozda se varam,mozda
oni cekaju da im zene napunu top barutom,a onda ce se oni raspucat sve u 16,da će se prašit do Stombola grada.
Ne virujen da ama bas svi nemaju net i da se ne znaju njime sluzit.
Neka se jave,ali mislim da debelo kasne

Kad su bitke u pitanju meni žena ima ulogu,nakon sto se barut slegne,eventualno veštom rastirat malo prasine.
Punjenje i pucanj obavljan ja.

Last edited:
Ajmo onda ovako trapulice(evo,mene si uvatila na ??pek).
Nije mi namjera prozivat,za??to?kako?itd.ali...
priko nje bi se okupili svi koji su o??tećeni?PRIKO NJE? ko to cini udrugu?Sladoredari?Jebivjetri?Placeni sindikalci ili pomorci volonteri koji daju(neki)i 120% mogućega?
Naravno da je Udruga da se pomogne,ali ne navrat na nos.
Zasto se vise ljudi,bas pomoraca sa tih krntija(ne mislim samo na ove sa Swifta) javilo ako nigdi onda ode na forum.Nekako sam,ovako omamljen primjetija da se javljaju samo zene,??to je za pohvalu.Mozda se varam,mozda oni cekaju da im zene napunu top barutom,a onda ce se oni raspucat sve u 16,da će se pra??it do Stombola grada.
Ne virujen da ama bas svi nemaju net i da se ne znaju njime sluzit.
Neka se jave,ali mislim da debelo kasne

Hmmm, pa valjda nije sad to takva te??ka filozofija. Ja samo pitam bi li Udruga pristala da se preko njih pozove javno ljude da se jave. A onda netko, evo, ja se stavljam na raspolaganje, prikupi sve te podatke i onda mo?žemo dalje. A ljudi iz Udruge, ako ima tko kakav savjet, zna dobrog odvjetnika i sl., neka uskoči. Ipak su tu najva?žniji oni kojih se to direktno tiče, a ostali mogu pomoći podr??kom i savjetom. ? to se tiče ove primjedbe da je kasno, nikad nije kasno, kasno je samo ako se ni??ta ne učini. A za??to se i kako ljudi javljaju ili ne javljaju... ne bih sad ulazila u to, svatko ima svoje načine i ba?? zato mi se čini da je kucno čas da se ujedinimo, jer ovako svatko za sebe glavinja bez reda. Recimo, ja nisam ni znala za vas do prije 2 dana, onda, negdje su u pitanju stariji ljudi, koji nisu mo?žda na 'ti' s internetom i 100 nekih drugih razloga. Neki se mo?žda ba?? i ne mogu javiti, tko zna...tako da moram reći da nisam sklona sad ba?? napadati tek tako. Budimo za promjenu konstruktivni, a ne destruktivni i grintavi, Hrvatići:D
Pa ka?žem i ja ne navrat-nanos, treba ovo dobro odigrati, tko ?žuri vrat lomi.

ja san zapoceja pa bi i zavrsija.dokazalo se da svak gleda svoju guzicu. i ja. ja san na neke stvari o kojima vecina ovde ni ne zna sta je i kako i posla vrlima duznosnicima ministarstva. sta me boli? nema solidarnosti, to se njemu dogodilo,nije pazija di ide...ok. sad cu rec i ovo, ovaj slucaj otvorija mi je oci...borite se vi moji koliko ocete i za srednjoskolske visoke brevete (sad ih vise ne bi da, diteta mi) i za porez (aj tu bi popustija). ja iman svoj posal , kojim bi u principu treba radit kontra pomoraca ka i bozic, i od sada me se jebe. znan, daleko san,kaze dalmos..lako tebi pizdit...e, pa necu vise pizdit, od sada cu samo citat i smijat se hrvatskoj nevolji. sa 400 kila godisnje, to mogu. sva van srica. sad gasi ovo!

Ma nemoj te tako ovo ste poceli pa sad drzite do kraja:uzdravlje:uzdravlje

Ja ne napadam,samo pitam.Opet tvrdim,znam da nisu svi na ti sa PC-ijem,ali nemoguce bas da svi,do jednoga.
Sad sam se stvarno užga,iden se bacit u more malo.Razladit cu se pa cemo veceras konstruktivnije.

Iden bez ova dva sombrera.

Pronašao sam čak i na ruskom forumu o Ratku Božiću..,

Eo velju, lijepo nas je predstavio u svijetu kao državu, naciju, pomorstvo i Split! Trebalo bi ga smjesta odvesti u Dračevac i suditi mu s prioritetom. Stavljam vam link pa čitajte na ruskom, a za one koji nisu učili ćirilicu potrudio sam se prevesti prvi post koji je objavljen 19. listopada, 2009 god. u 22:12 po ruskom vremenu:

http://www.morehod.ru/forum/blacklist/topic13490.html#p213293

Prevod onoga što je napisao autor Valeri73 -
(askužajte ako nisam dovoljno dobar u ruskom):

+ + +​

Bok! Želim upozoriti (odvratiti) pomorce od suradnje s hrvatskom tvrtkom Split Ship Management. Ja sam odradio ugovor u njoj i novac sam uspio dobiti samo preko sindikata! Kako sam saznao, radeći u toj kompaniji - ona je dužna svima i naprosto krade svakog, kao devedesetih!

Riječ nabava je jednostavno nepristojno izgovoriti naglas !))))) Za tri i pol mjeseca sam dobio dvije tube silikona i 10 pari rukavica za tri! (Radio sam kao sekondo makinje).

Prehrana - to je posebna priča! Pri navedenih 7 dolara po osobi dnevno, prema mojim izračunima, bilo je zapravo najviše 3 dolara, a proizvode su obično donosili kuriri iz ureda dvaput tokom 3,5 mjeseca. Pritom bi sve namirnice bile pomiješane skupa u desetak paketa!))

Zato smo se hranili isključivo zdravom hranom fažolon i grahom! Ovo se naravno može navesti kao plus (+), pošto sam za to vrijeme izbubio 10 kg, ali skupa s težinom otišla je i snaga!

Last edited:
Glavno da on valja okolo kako ovi ??to se ?žale na njega sramote Hrvatsku:D Ja mislim da je on potpuno prolupao. O ljudima koji zbog njega gladuju prosipati gadosti po novinama, tipa da su pokvarili brod i i??li u kurve, to mo?že samo totalni bolesnik.

Glavno da on valja okolo kako ovi ??to se ?žale na njega sramote Hrvatsku:D Ja mislim da je on potpuno prolupao. O ljudima koji zbog njega gladuju prosipati gadosti po novinama, tipa da su pokvarili brod i i??li u kurve, to mo?že samo totalni bolesnik.

Trapula, sla?žem se s tobom, lijepo si ovo rekao..,

Ali gle, ovaj rus je o svojim problemima pisao prije skoro 10 mjeseci, a u Hrvatskoj se o govnarima obično sve zata??kava. ? tovi??e ??upcima se daje prilika da se indirektno i osobno u medijima eksponiraju kao uzorni biznismeni i građani..,

Pored toga, ovaj rus izjavljuje da je dobio novce uz pomoć sindikata.., sindikata.., heeey!

A na??e ??upčine ??to ka?žu? Prva izjava kojom su izi??li u javnost bila je: "Brod je pod panamskom zastavom, ne mo?žemo ni??ta učiniti". A nije valjda ovaj rus zvao Bradzodura - nego neku podru?žnicu ITF koja ipak poduzima konkretne mjere ili akciju - u ovakvim slučajevima.

:mad:

Last edited:
Pored toga, ovaj rus izjavljuje da je dobio novce uz pomoć sindikata.., sindikata.., heeey!

I ovdje se upleo ITF, vidjet ćemo. A naši sindikati su općenito, ono, žali Bože zraka:rolleyes: Nego, ja nestrpljivo čekam što će naše vrlo Ministarstvo poduzeti:kafa Mi smo ih zvali na njihov poziv da se jave svi kojima SSM nešto duguje pa su nas dočekali pitanjem je li brod tehnički ispravan:udriglavom A ljudi? Ma koga briga!

@Stari guc
Za razliku od tebe nemogu se ići hladiti u more jer sa dobio neku virozu,pa ležim u krevetu,sav onemočao,a takvu glavobolju nisam imao otkad znam za sebe,pa sam malo nervozan.Ipak ostajem pri tome da se s vremena na vrijeme objave planovi udruge za slijedeće razdoblje.Npr.Dalmoš je rekao da je sad na redu onih famoznih 183 dana na brodu,ali se meni čini da se tu još ništa ne radi,ili možda imam krivi dojam,zbog nedostatka informacija?
Slažem se da bi ta posada na Swift Split,Trebala kontaktirati UPH samoincijativno,jer je Nera rekla da oni prate ovaj forum.A slušao sam i Kapetana broda kad su ga pitali iz emisije Hrvatske uživo sa HRT-a,tko je kriv za nihovu situaciju,a on je bio razočaravajuće neodređen,i nakon svih uvreda koje im je debil nanio,nije valjda da ga se još boje, nakon ovoga.Također tajnik mora Babić je obečao toliko toga,da nisam vjerovao svojim ušima,ali izgleda da je to samo bilo za televizijsku publiku,ili se strašno sporo ostvaruje.Uostalom izgleda da je SSM sasvim OK agencija za MMPV,jer valjda imaju papire OK,a kako postupaju sa ljudima to ih nije nimalo briga.
Ali to je stara navika od svinje Božića,jer kad je bio kapo na Jadroplovu tretirao je ljude u makini gore nego robove.
I na kraju ako je istina da neki članovi posade na Swift Split prate šta se ovdje piše,bilo bi lijepo da se jave da se počnemo dogovarat šta poduzeti.

Last edited:
@Stari guc

Sla?žem se da bi ta posada na Swift Split,Trebala kontaktirati UPH samoincijativno,jer je Nera rekla da oni prate ovaj forum.A slu??ao sam i Kapetana broda kad su ga pitali iz emisije Hrvatske u?živo sa HRT-a,tko je kriv za nihovu situaciju,a on je bio razočaravajuće neodređen,i nakon svih uvreda koje im je debil nanio,nije valjda da ga se jo?? boje, nakon ovoga.Također tajnik mora Babić je obečao toliko toga,da nisam vjerovao svojim u??ima,ali izgleda da je to samo bilo za televizijsku publiku,ili se stra??no sporo ostvaruje.Uostalom izgleda da je SSM sasvim OK agencija za MMPV,jer valjda imaju papire OK,a kako postupaju sa ljudima to ih nije nimalo briga.
Ali to je stara navika od svinje Bo?žića,jer kad je bio kapo na Jadroplovu tretirao je ljude u makini gore nego robove.
I na kraju ako je istina da neki članovi posade na Swift Split prate ??ta se ovdje pi??e,bilo bi lijepo da se jave da se počnemo dogovarat ??ta poduzeti.

Mo?žda su od gladi i općenito situacije malo pogubljeni, ne bi to bilo čudno, ali ako ne oni osobno (iz raznih razloga) onda bi se bar njihove obitelji trebale javiti.
? to se tiče Ministarstva, zaključujem iz vlastitog poku??aja da tu nema kruha. Bilo bi mi drago da sam u krivu.
Btw, jučer je Bo?žića totalno izbacila iz takta priča o prascu iz Slobodne, poludio je:D

Ja bi vas stvarno svih molila da ne padate u vatru... Mu?ž mi je tamo 3 miseca i 2 dana. Kao i svi ostali Hrvati osim barbe. Čitaju oni svakodnevno ovaj forum.

Nera, (ako nije tajna) -

Ima li kakvih novitad o tome ??to se događa na "licu mjesta" - doli u Africi?

?

http://web1.slobodnadalmacija.hr/Hrvatska/tabid/66/articleType/ArticleView/articleId/108834/Default.aspx
08.07.2010. | 23:15

Bo?žićev SSM hrvatskim pomorcima uplatio manji dio duga

Stanje na dva broda pod upravljanjem â??Split Ship Managementaâ? na sidri??tima ispred zapadnoafričkih luka jo?? uvijek je nepromijenjeno, ??to znači da â??Swift Splitâ? i â??Glory Iâ? nisu isplovili prema Kamerunu i Indiji niti su pomorci dobili sve zaostale plaće.

SSM je, po svemu sudeći, uplatio dio novca na račune sedmorice hrvatskih članova posade na â??Swift Splituâ?, ??to, neslu?žbeno doznajemo, nije ni blizu priči o podmirivanju svih zaostalih plaća.

Iako je Ratko Bo?žić, prvi čovjek SSM-a, najavio da će zaostale plaće pomorcima s â??Gloryja Iâ? biti uplaćene u srijedu, na temelju dogovora s vlasnikom tereta, jo?? nema potvrde da je novac â??sjeoâ? na račune članova posade.

Prema podacima ITF-a, dugovanje prema posadi tog broda početkom mjeseca iznosilo je 344 tisuće dolara, pri čemu se vlasnik tereta obvezao odmah isplatiti polovicu potra?živanja, a ostatak kada doplove u Indiju.

Čeka se dolazak odvjetnika koji bi trebao ubrzati postupak.

Sindikat pomoraca Hrvatske tra?žio je da se posadi â??Gloryja Iâ? odmah isplati 60 posto dugovanja, a ostatak nakon dolaska u odredi??nu luku, no čini se da suprotna strana nije na to pristala.

Kada je riječ o tom brodu, dio hrvatskih članova posade koji su se ranije iskrcali također tra?ži svoje zaostale plaće, ali je aktualni vlasnik tereta za taj dio potra?živanja kazao da â??ne namjerava plaćati dugove SSM-aâ?.

g. zubčić

U Petak je u NL iza??ao veliki članak o problemima pomoraca sa Split Swift,i ostalih brodova od bo?žića.Izgleda mi da nas nitko od njih vi??e ne kontaktira,pa ni Nera?Nezadovoljni na??im pona??anjem?

Back