Vroon

Ako me budu zvali kad se vratim sa broda, napravicu im to sigurno, samo da me zovnu, ma pristacu i na 10£ na dan samo da idem, sve cu normalno preuzeti i na partenci kad triba odrisiti konope, samo cu reci, nije ovo za mene, aj ciao.

Ako me zovnu, pricati ce se, cuce se dalje i od maila Poljaku na Bourbona :cool:

Svaka cast! tribate povest nekoga da to poprti i sa kamerom :D

I onda čemo se "čudit" za par godina zaÅ¡to nas kompanije sve viÅ¡e i viÅ¡e izbjegavaju i mrze.
Ne razumijem taj potez, sve je to stvar Vašeg izbora, ali svi mi dobro znamo da smo na bilo kojoj kompaniji samo broj!
I to svi, od barbe pa do mazača...svi smo mi broj koji se zamjeni sa drugim brojem!
A recimo i da to napravite, mislim da će kompanija promjenit malo miÅ¡ljenje prema nama.
Pa zar trebamo čitat kako se negativno piÅ¡e o nama, kao Å¡ta se trenutno piÅ¡e o Poljacima?

I onda čemo se "čudit" za par godina zaÅ¡to nas kompanije sve viÅ¡e i viÅ¡e izbjegavaju i mrze.
Ne razumijem taj potez, sve je to stvar Vašeg izbora, ali svi mi dobro znamo da smo na bilo kojoj kompaniji samo broj!
I to svi, od barbe pa do mazača...svi smo mi broj koji se zamjeni sa drugim brojem!
A recimo i da to napravite, mislim da će kompanija promjenit malo miÅ¡ljenje prema nama.
Pa zar trebamo čitat kako se negativno piÅ¡e o nama, kao Å¡ta se trenutno piÅ¡e o Poljacima?

Bas to, jbg ego.

Dosta nasih strojara na Vroonu krcaju u svojstvu visokih rangova. Puno je mladih cifova koji imaju ispod 30 god.

@ARANEUS

1.) Ja sam dobio otkaz samo zato sto je bila moja rijec protiv Irca i Danca, nicim ja taj otkaz nisam zasluzio, ako ima nekog tu na forumu koji je bio samnom tada, to ti mogu potvrditi, otkaz su mi namjestili spomenuti dvojac samo zato da ne ostanem za Zapovjednika.

2.) Mozda se i pise lose o Poljacima, no i dalje su bolje placeni od nas (vidio na svoje oci) i prije ce se firme odreci Hrvata nego Poljaka isto tako ce prije uzeti Poljaka nego Hrvata (ima firmi koje su izuzetak ali su u manjini)

3.) Iz osobnog iskustva ti govorim, da sam vidio i dozivio i gorih stvari od ovog sto bih ja napravio i nikad jedna cijela nacija zbog toga nije ispastala.

4.) Mozda sam i mladji od tebe, ali mogu reci samo jedno, ako radis svoj posao posteno i savjesno, nigdje neces izgubiti svoj posao bez obzira sto covjek iste nacionalnosti napravi sranje na toj istoj firmi, moze sjebati samo sebe ali ne i druge.

Primjer: Ja sam posrao Poljaka, Crew Managera na Bourbona i koliko znam ni jednom Hrvatu nije dlaka pala sa glave.

5.) Ako radis ovo sto sam naveo pod 4.) onda se ne brini za svoju buducnost, a mi Hrvati smo sami sebi najveci neprijatelji i najveci jadnici kad treba svome pomoci, osobno sam se borio nekoliko puta za nas da nam svima bude bolje, imas gore primjer koji sam naveo i ni jedan Hrvat nije stao iza mene a borio sam se za nase dobro, pa sam dosao do zakljucka da samo sam sebi mogu pomoci kad mi pomoc treba jer je od Hrvata necu dobiti (ima izuzetaka ali ja nisam u svojim slucajevima naletio ni na jednog) i onda mi se namece zakljucak, ako je mene Vroon sjebao a bio sam u pravu (u stvari napravili su mi dobro sto su mi dali otkaz jer bi mozda jos uvijek bio u sjevernom moru, placao porez i navigao za 3 put manje para) zasto im nebi vratio istom mjerom ako budem u prilici, mozda zvuci sebicno, ali je logicno, a mozda si i ti upao na Vroona bas preko mog posta, kao sto mi je jedan vec rekao kad sam dobio otkaz, da je neka budala Casper postao a on upao.

Ponavljam jos jednom, ja nikad nisam cuo u svojih 26 godina navigacije da je neka firma kaznila cijelu naciju zbog pojedinca a vjeruj mi u 26 godina sam vidio sve i svasta i daleko gore stvari od ovog sto bih ja napravio.

@ARANEUS

1.) Ja sam dobio otkaz samo zato sto je bila moja rijec protiv Irca i Danca, nicim ja taj otkaz nisam zasluzio, ako ima nekog tu na forumu koji je bio samnom tada, to ti mogu potvrditi, otkaz su mi namjestili spomenuti dvojac samo zato da ne ostanem za Zapovjednika.

2.) Mozda se i pise lose o Poljacima, no i dalje su bolje placeni od nas (vidio na svoje oci) i prije ce se firme odreci Hrvata nego Poljaka isto tako ce prije uzeti Poljaka nego Hrvata (ima firmi koje su izuzetak ali su u manjini)

3.) Iz osobnog iskustva ti govorim, da sam vidio i dozivio i gorih stvari od ovog sto bih ja napravio i nikad jedna cijela nacija zbog toga nije ispastala.

4.) Mozda sam i mladji od tebe, ali mogu reci samo jedno, ako radis svoj posao posteno i savjesno, nigdje neces izgubiti svoj posao bez obzira sto covjek iste nacionalnosti napravi sranje na toj istoj firmi, moze sjebati samo sebe ali ne i druge.

Primjer: Ja sam posrao Poljaka, Crew Managera na Bourbona i koliko znam ni jednom Hrvatu nije dlaka pala sa glave.

5.) Ako radis ovo sto sam naveo pod 4.) onda se ne brini za svoju buducnost, a mi Hrvati smo sami sebi najveci neprijatelji i najveci jadnici kad treba svome pomoci, osobno sam se borio nekoliko puta za nas da nam svima bude bolje, imas gore primjer koji sam naveo i ni jedan Hrvat nije stao iza mene a borio sam se za nase dobro, pa sam dosao do zakljucka da samo sam sebi mogu pomoci kad mi pomoc treba jer je od Hrvata necu dobiti (ima izuzetaka ali ja nisam u svojim slucajevima naletio ni na jednog) i onda mi se namece zakljucak, ako je mene Vroon sjebao a bio sam u pravu (u stvari napravili su mi dobro sto su mi dali otkaz jer bi mozda jos uvijek bio u sjevernom moru, placao porez i navigao za 3 put manje para) zasto im nebi vratio istom mjerom ako budem u prilici, mozda zvuci sebicno, ali je logicno, a mozda si i ti upao na Vroona bas preko mog posta, kao sto mi je jedan vec rekao kad sam dobio otkaz, da je neka budala Casper postao a on upao.

Ponavljam jos jednom, ja nikad nisam cuo u svojih 26 godina navigacije da je neka firma kaznila cijelu naciju zbog pojedinca a vjeruj mi u 26 godina sam vidio sve i svasta i daleko gore stvari od ovog sto bih ja napravio.

Pozdrav kolega,

Molim bez ljutnje!
Možda je moj post malo agresivan, iako mi to nije bila namjera.
Samo sam htio napisat moje mišljenje.
Večinom se slažem sa VaÅ¡im odgovorom.
Å ta se tiče Poljaka, nisam mislio samo na njih, nego općenito na "takve" nacije o kojima se piÅ¡e negativno.
Ja sam naprimjer imao problema sa Ukrajincima.
Isto tako, kao i Vi, dobio sam otkaz zbog ljubomornih Ukrajinaca. U biti, nisam dobio otkaz, nego kada sam vidio da neće tu bit kruha, svjesno sam napravio neke stvari, znajući da se viÅ¡e neželim i neću vratit.
Problem je nastao kad su vidili da neće doć njihov, nego ja.....i tako sam trpio razna podmetanja, omalovažavanja i sl.
Vjerujte, dosta puta sam razmiÅ¡ljao da se i ja osvetim na neki način, ali se onda upitam zaÅ¡to?
Zašto da se idem spustit na njihovu razinu privitizma? I na njihovu razinu i ljudi u agenciji koji krcaju naše pomorce (a agencija je iz Rijeke), a stali su na njihovu stranu u strahu za svoje guzice.
I opet i ja mogu bit "zahvalan" na takvom razvoju jer sam danas u offshore-u na dobroj kompaniji sa boljom plačom i sa normalnom posadom.
I nisam na Vroon-a, a niti planiram za sada mjenjat kompaniju jer mi je ovdje dobro.

Samo sam htio napisat da možda nebi imalo smisla da sam i ja napravio neku osvetu za tu nepravdu prema meni.
Možda sam mogao, a možda ću i imat prilike za tu neku osvetu, ali smatram da bi se kasnije osječao glupo, a i neznam da li bi postigao nekakvo zadovoljstvo sa time, ali sam siguran da bi na neki način pritvorio vrata za druge kolege iz Hrvatske, sigurno ne za stalno, nego na neko kratko vrijeme.
ZaÅ¡to bi nekome onemogučio ukrcaj sa svojim postupcima, a ionako se neću NIKAD vratit na tu kompaniju, a od neke moje osvete, kompanija nebi imala nikakve posljedice.
Poslali bi drugog čovjeka, najvjerovatnije druge nacionalnosti, platila dodatne troÅ¡kove i možda privremeno obustavila ukrcaj naÅ¡ih pomoraca dok im opet ne bude panika, a ne budu imali ljudi.

Još jednom se nemojte ljutit jer mi nije bila namjera niti da Vas napadam, niti da Vi meni obrazlažete svoje postupke.
Svatko se bori za svoj posao i svatko snosi posljedice za svoje postupke, nadam se samo da i drugi neće ispaÅ¡tat zbog naÅ¡ih postupaka.

Valjda ću drugi put bit doma pa onda možemo o ovoj i drugim temama raspravljat uz druženje i masne prste u nekom od sljedečih domjenaka.

:uzdravlje

Pa ko jos shvaca Caspera za ozbiljno...
Covik od dva metra a mrava nebi zgazija.
Ja se sicam kad sam isa prvi put na Sealiona za dizalicara,na mostu i makninji poljaci i englezi a posada sve poljaci i bija sam u slicnoj situaciji podmetanja i prica jer je dosa Hrvat umisto poljaka za dizalicara.Tako da razumin sta ocete rec obojica,i sad imam slicnu situaciju i opet poljaci naravno...

@ARANEUS

Niki dan san napisa ..za Caspera..fala Bogu...da VUK DLAKU MINJA A CUD NIKAKO..a unda ovo on sve lipo slozi..a sto je najgore..moran se SLOZIT s NJIN..pa kako izaslo..

@ARANEUS,

Ja tebe molim da ti meni oprostis ako sam te uvrijedio, ali ja ne vidim u svom postu ni jednu jedinu rijec u kojoj se vidi da sam ja ljut ili da sam se naljutio na tebe :confused:

Pa ni ja nisam nikad razmisljao da se osvetim Vroonu za ono sto su mi napravili, ali kad me vec nakon svega traze nazad, mislim se, zasto ne ;) ne kazem da ce se to i ostvariti, ali ako me budu zvali a ja budem u prilici sa vremenom to i napraviti, ja cu to sigurno napraviti :hihi

Inace, svi koji me znadu, ovo sto je i Dizalicar napisao, da nebi mrava zgazio je istina, ali nije pozeljno da mi netko stane na zulj, a Vroon mi je stao na zulj kao i doticni Mr. Wojciech Drzeviecki (Ex Crew Manager na Bourbona :D )

Ono, ja san pozitivno lud i boli me kuka sto drugi o meni misle ja sto mislim napraviti to i napravim (jadna moja zena samnom) :D :D :D

A za pojist i popit ja sam uvijek ZA

Poljaci ovi oni kurci palci...ukrainci...sve ja svacan...ali brate ode nesto ka svi ovi meni ovo oni meni ono....poljaka je posvuda od crew agencija...pa do SI po firmama....pametnome dosta...a di su hrvati????? Pocnimo od foruma koliko je pokazalo slogu(anketa hr pomoraca) pa krenimo malo do pom. agencije sve 'stare posade' ma daaaaaj riga mi se na sve to....ajmo jos dalje kad koja firma trazi SI pa ono spika ajme ja nebi ko ce to u office bla bla bla....i onda ne placite zbog poljaka i hujaca palaca nego hebite m. Svin rvatinama koje nisu u stanju pomoc sami sebi.

Neboj se nece rujo poslat kuci svoga elektricara koji hurca nezna.nego ce mu napisat vrhunski evaluation...a nasi????ajde bogati sve dok se ne promini situacija u nas i dalje ce nas gazit svakakvi pa i oni sto civilizacijski i nisu na nasoj razini.

A i da je procitat koju stranicu u rikverc, ja vise neman volje pisat koliko san/smo puta vec napisali ,)
Inace i cin vidite nasrano more teksta vezano za brode, posadu, vremensku prognozu, placu i ugovor.....je Scam 99%

Poljaci ovi oni kurci palci...ukrainci...sve ja svacan...ali brate ode nesto ka svi ovi meni ovo oni meni ono....poljaka je posvuda od crew agencija...pa do SI po firmama....pametnome dosta...a di su hrvati????? Pocnimo od foruma koliko je pokazalo slogu(anketa hr pomoraca) pa krenimo malo do pom. agencije sve 'stare posade' ma daaaaaj riga mi se na sve to....ajmo jos dalje kad koja firma trazi SI pa ono spika ajme ja nebi ko ce to u office bla bla bla....i onda ne placite zbog poljaka i hujaca palaca nego hebite m. Svin rvatinama koje nisu u stanju pomoc sami sebi.

Neboj se nece rujo poslat kuci svoga elektricara koji hurca nezna.nego ce mu napisat vrhunski evaluation...a nasi????ajde bogati sve dok se ne promini situacija u nas i dalje ce nas gazit svakakvi pa i oni sto civilizacijski i nisu na nasoj razini.
Koliko ljudi "znan" koji su preko gloptika-jdn, burbona, tdw,nyk.....itd ....sve nekakve povlakuse i vezice, i znas di su? naznan ni ja, ali na ovome forumu nisu.....

Koliko ljudi "znan" koji su preko gloptika-jdn, burbona, tdw,nyk.....itd ....sve nekakve povlakuse i vezice, i znas di su? naznan ni ja, ali na ovome forumu nisu.....

Na ovom forumu imas SVAKI DAN priko 500 registriranih ljudi koji dodu i citaju ali bas SVAKI DAN. Kupu informacije i s tim smo se pomorili jer to samo govori da smo velika vecina samo ego tripovi koji vole da susidu crkne krava nego da se njemu oteli. Tako da ja kad provjerajem tko se sve logira sta po IP adresi sta po mail adresi ima njih jako jako puno sa firmi koje si nabrojia.

Pozz

A znas di ce bit nedaj boze nastavi li se ova kriza.....znan i ja :D
Cak me jednom jedan od tih nakratko pridoslih pita na pm kako san dosa na bivsu firmu, ja mu napisen doduse malo cudnu metodu kako san upa za koju iman i dokaze tj mailove, da bi me lik nakon 10-tak razmjenjenih mailova, sta san cisto coviku tija pomoc a da ga ni neznan, optuzija da lazen....jebeni vrhhh ludila

Postovani dobio sam mail od gospodina. Sama barendsa vroon aberdeen sa ponudom slicnom kao i kolege i da cak i izaberem koji cu brod,dali taj sam barends radi za vroon?

Back