Brodski elektricari

Status
Not open for further replies.
ako imas srednju elektrotehnicku mozes ic za elektricara, ako imas visu onda si elektronicar.
odradis asistenturu (6 mjeseci) i vozi.

ako imas srednju elektrotehnicku mozes ic za elektricara, ako imas visu onda si elektronicar.

Srednja strojarstvo, teh. crtanje u brodogradnji, visa informatika. To je koliko sam skuzio dosta slicno sa elektronikom, mozda uz neku prekvalifikaciju? :confused:

Koja je razlika?

I pitanje za one koji su u off shoreu, koji brevet je dobro imat za poć na off shore, tj. koji je brevet/ispit po?željan?

Ljudi molio bih za pomoc.Jel postoji i jedna firma gdje bih mogao da odradim kao asisten elektricar,zaista bih vam bio zahvalan svima.Imam D-2,matrikulu i evo za koji dan imat cu i RO-RO brevet,iskustvo na kopnu 4god.Nije mi bitna plata ni ugovori pa i da su 12mjeseci samo da mi se ukrcati.Stvarno vas molim ako iko moze da mi pomogne.Hvala vam unaprjed.

a mo?žete malo opisat ??ta na brodu radi električar a ??ta elektroničar? koliko se radi dnevno? kakve su plaće? jesu li tra?ženi strujići il se te??ko ukrcat?

ej elektricari,pa ima li koga?Izgleda da je nama elektricarima mrsko tipkati,ajde ljudi dajte da se i mi malo vise aktiviramo,malo iskustva od starijih za nad mlade.Ja bi bio zahvalan kao i mnogi siguran sam.Nego tastature u ruke......;):uzdravlje

Zanima me jedna stvar dali se na stranca moze krcat ako brevet ima oznaku (HR III/2)-BRODSKI ELEKTRICAR ili je to samo brevet za nacionalnu plovidbu tj.samo za nase kompanije?

Dobija san ga od L.K Split.To je brevet stcw koji je za brodskog elektricara ima oznaku (HR III/2)nema ogranicenja,dobija san ga ima 15 dana,pa me zanima jel ja posto ima tu oznaku hr mogu imat problema pri ukrcaju na stranca ili je to sad nova oznaka,al do sad nisan radija na brodu kao elektricar vec se sad na osnovu tog breveta mislim ukrcavat za asistenta.Molija bi vas ako znate odgovor jer kroz iducih 20-ak dana bi triba imat ukrcaj pa da znan na cemu san da nebi ima problema.

ma nema problema, ali isto ce ti agent/firma trazit brevet prije pa im odnesi i provjeri..ali to je STCW oznaka

Dobija san ga od L.K Split.To je brevet stcw koji je za brodskog elektricara ima oznaku (HR III/2)nema ogranicenja,dobija san ga ima 15 dana,pa me zanima jel ja posto ima tu oznaku hr mogu imat problema pri ukrcaju na stranca ili je to sad nova oznaka,al do sad nisan radija na brodu kao elektricar vec se sad na osnovu tog breveta mislim ukrcavat za asistenta.Molija bi vas ako znate odgovor jer kroz iducih 20-ak dana bi triba imat ukrcaj pa da znan na cemu san da nebi ima problema.

na koju si foru dobio brevet brodskog elektricara kad je uvjet za njegovo dobivanje najmanje 6 mjeseci navigacije i zavrsena najmanje sss odgovarajuceg smjera?

A daj Boze da je tako sea_st,jer danas san bija u jednog i govori on meni da je to samo za nacionalnu dok mi drugi govori to ti sve ovisi o kompaniji,al ka stcw je oznaka tako da i ja mislin da nebi smilo bit problema.a to su ujedno i nove oznake koliko san informiran jer zadnje izmjene su bile 29.5.2009.g.

na koju si foru dobio brevet brodskog elektricara kad je uvjet za njegovo dobivanje najmanje 6 mjeseci navigacije i zavrsena najmanje sss odgovarajuceg smjera?

Trazija san po internetu sta je potrebno za asistenturu koja skola,jer ja iman srednju elektro smjera tocnije (autoelektricar),i naisa san na stranicu sindikata pomoraca hrvatske na kojoj su bili uvjeti za stjecanje breveta i ispunjava san uvjete od 6 miseci navigacije,valjana matrikula i ljecnicki,basic trening(D2),elektro skola u trajanju od najmanje 3 godine.Otisa na Lucku da sve te kopije i 70kn taksenih maraka plus dvi slike i prida zahtjev i brevet mi je odobren i bija gotov ima 15 dana.

tako je, user struja ima pravo..nema straha, uostalom odi do LK i provjeri (najlakse)
@ struja, welcome back..long time no see :-)

Status
Not open for further replies.
Back