Prosvjedni skup

@dalmos
Ma stari ja sam za sve,samo sta sam sa sada na brodu ali svakako do kraja 4 miseca sam doma i imat cu 2 miseca na raspolaganju.Zamisli da dogovorim tu binu a ovi je po noci razmontiraju kad cuju da se radi o prosvjedu:D:D moga bi se odma obisiti o Sv.Duju ali nema straja ja cu preuzeti odgovornost za sve sta triba!!Neznam jeli bolje ici legalnim putem pitati za tu binu s obzirom da se radi o prosvjedu i to usrid lita ili da idemo "partizanski" pa se pribacimo sa kapetanije na Rivu ali sve cemo to sagledati kad dode vrime.Za majice ja imam covika koji ce to ostampati mukte i zato sam se bija ponudija jer bolje to nego da moramo placati nekome.....cekam jos da se tko javi sa "kontejenerom" majica iz Kine i imat cemo sve gratis!!:uzdravlje

Prika majice triba i nabaviti a to nije mukti . Jediko ako se javi kontenjer haha. Sta se tice Bine ona nam i netriba to je mirni prosvjed samo da se zna da smo nezadovoljni jer ne zelimo da niko zavrsi u zatvor

prika samo ti napravi plan kako i sta da pocnemo za govor i slicno a ja cu biti na brodu od 20.4 tako da tesko da mogu ista napravit Eto

Nema problema,cak sam razmislja da za taj uvodni govor otvorimo poseban thread isto kao sta je bija i za oni 13 tocaka pa da ga napisemo zajednicikim snagama jer mislim da jedan covik nece napisati bolje od njih 10 ili 20 a ima ovde i pismenog i pametnog svita.....samo da ne ispadne "puno baba kilavo dite" Neznam ako ste vi da bude bez bine onda cemo bez bine iako ja mislim da i bina takoder pridonosi ozbiljnosti skupa jer drugacije je viditi kad se covik obraca sa bine a drugacije kad to cini iz grupe!Sta se tice zatvora ja sam vec prije dogovorija "punjene paprike" samo neznam tko cemi ih doniti ali i da se prispava koji dan nebi bija prvi put:D A di su mazoretkinje,pa da klapa zapiva,cavape necemo peci nego srdele jer smo pomorci a umisto janjaca tunjevina sa gradela!
Pa nemoj mi reci da ti neces kao Sibencanac dovesti Misu Kovaca a Iguazu kao pravi Zadranin Grdovica ili Intrade?!:uzdravlje:uzdravlje

treiba kontaktirat sve novinare,radio postaje,zvat NovuTV,RTL,CNN,HBO i ako triba National Geographic samo da se sta dalje cuje i vidi za nas :)

Naravno svi znamo da je to prvo vece okupljanje i da cemo sigurno dobiti odredeni medijski prostor a ujedno je to i prvo pravo predstavljanje nase udruge javnosti (bez obzira na sve do tada izaslo) jer ocekujemo biti u svim medijima (tiskani,internet,TV), zato ja i forsiram ovu temu jer zelim da se sve organizira kako triba s obzirom na nasu premijeru!Tu smo sada svi skupa da se dogovorimo u kojem smjeru zelimo ici i sto za prvi put zelimo postici.Po mojoj procjeni za prvi put je jako bitan faktor "masovnost" i da provamo doci u sto vecem broju jer ja cu osobno napraviti npr. 50 majica i podiliti ih svojoj ekipi i ako imamo jos 20 ljudi iz Splita koji ce svatko dovesti ili obavjestiti po 5 ljudi mi smo ucinili posal a prvenstveno iz razloga sta znam kakvi smo mi kad dodemo doma a jos pogotovo u lito,takoder faktor daljine je bitan jer mozda bi neki ljudi i dosli ali radi daljine i obaveza su sprjeceni.....ima tu jos puno toga o cemu se trba pisati,misliti i na kraju REALIZIRATI!!

Prika okupljaju se pomorci i njiove obitelji i ljudi od mora. Stoga drzimo se toga nemojmo napraviti neko narodno veselje od toga. Stoga pomalo jer organizirati takvo nesto nije laka stvar i nije zajebancija. Sta se mene tice dodimo kao i svi normalni ljudi u normalnoj robi samo s majicama i pokazimo svoje nezadovoljstvo na kulturan i civiliziran nacin.

@Dalmos
pa radi toga i iznosimo svoja misljenja da vidimo sta je najbolje da sve to ispadne kako triba jer svak ima neku svoju ideju i viziju i tu smo svi da vidimo sta je najkvalitetnije rjesenje!Ja sam to u vezi odjela rekao figurativno iz razloga sto svaki detalj mora biti razraden u tancine ako ocemo da to lici na nesto i naravno ima tu dosta posla koji nas ocekuje.Zelim samo ukazati koliko je to bitno jer nakon osnivanja udruge to ce biti prvi veci korak i zato jos jednom pozivam sviju da se ukljuce u ovu raspravu jer svaki prijedlog je dobro dosao i tu smo svi da odlucimo sta je najbolje rjesenje.MENI JE KAO I SVIMA VAMA STALO DA TO USPIJE I ZATO MORA USPJETI!:uzdravlje

Pancho cijenim tovj trud ali isto tako dajem svoje misljenje prika. Nista protiv nikog neman smao san rekao svoje prijedloge kako si i trazio.

Pozdrav

@Dalmos
ma nisam ja reka da ti imas nesto protiv ikoga nego naravno iznosis svoje misljenje kao i ja svoje i svi smo dio ovoga lanca ili svatko od nas je ovde "kotacic" u tom cijelom procesu a ti si ipak idejni zacetnik svega i "zamasnjak" svega ovoga pa sam se tebi obratija a ujedno i poslao poruku svima jer jedino zajednicikim snagama i trudom mozemo postici svoj cilj,ZIVIJA!

Prika tako je ja jesan zacetnik ove bune ali prika ja san bez vas bezvrijedna jedinka. Stoga snaga nam je u zajednistvu. :uzdravlje

Evo pribli?žio se i taj dan,vrijeme je da se krene,posao zove,bilo mi je drago dru?žiti se sa vama na forumu,nadam se da ću se iskrcati prije 01.07 da vam se pridru?žim na prosvjednom skupu,zajedno smo jaći,ljudi dr?žite se skupa i niko nam ne mo?že ni??ta...?živili

Evo pribli?žio se i taj dan,vrijeme je da se krene,posao zove,bilo mi je drago dru?žiti se sa vama na forumu,nadam se da ću se iskrcati prije 01.07 da vam se pridru?žim na prosvjednom skupu,zajedno smo jaći,ljudi dr?žite se skupa i niko nam ne mo?že ni??ta...?živili

Sritan put i mirno more te se nadam da cemo se viditi 1.7 a ako ne druzimo se opet na nasem portalu :uzdravlje

Sritno i ako naletis na "bijele majice" samo nam javi...:uzdravlje

ljudi sto se tice skupa ja mislim da to sve treba bit na jednoj najvisoj kulturnoj razini
cijelo vrijeme tu kukamo kako nas tretiraju kao gradjane drugog reda pa ajmo im sa tim skupom pokazat da smo mi ipak gradjani svijeta koji svoju zemlju promoviraju world wide
nikakva vikanja i j.... majki nego jednostavno mirni prosvjed uz nekoliko govornika i to je to
jedino za kraj da je dovest daleku da otpjevaju "Ruzinavi brod"
a poslije mozemo svi zajedno negdje na zderacu i pijacu

@ pancho
stari ja sam navijac ali ovo je skup nas pomoraca i za mene nikakvo upletanje navijaca i inih ne dolazi u obzir,jer ipak tu smo kolege i mozemo cak postat i prijatelji,ali na nogometnom terenu....

Novi list i clanak o nama

Novi list i clanak o nama

Dobar dan svima,

Nakon sto sam cuo o ovoj internet stranici,a malo sam i procitao komentare nisam mogao da se ne registriram i posaljem svoj komentar,a posebno iziritiran
komentarem Brazzadura.Prvo sam bio iziritiran,a poslije i nisam, a poslije cu napisati zasto.

Prvo, da recem da apsolutno podrzavam prosvijedni skup.Nazalost necu biti doma,ali cu i ja dati svoj doprinos tako da cu isprintati poziv na prosvijedni skup i obavijest cu okaciti u salonu na brodu tako da svi vide i da znaju.Takodjer cu poslati mailom na 15tak brodova moje firme na kojima su nasi te cu zamoliti kolege da i oni okace obavijest u salonu.Predlazem da i ostale kolege naprave isto.Ovo sa porezom nije normalno jer mi svi znamo da drzava pomorcima nikad nista nije dala i da je najveca laz da smo pomorska zemlja.Primorska to da,pomorska sigurno nismo.To najbolje mi znamo koji smo skupili pecata i pecata, godina i godina u matrikuli.Zasto placati porez drzavi u kojoj ni ne zaradjujemo,koja nam nije ni nasla posao,koja nam ne garantira posao ni zastitu radnih prava nego smo prepusteni samim sebi.

Drugo,a to je ono sto mi je diglo tlak,a to je beneficirani radni staz.
Svi mi dobro znamo da ce nas svaka kompanija uzeti dok mozemo trcati po kuverti,po balasnim i cargo tankovima,strojari po i oko makinje...Dobro znam (a i vidim)da pomorac kad prebaci 55tu godinu da sve teze i teze podnosi ovaj sve veci napor i sve brzi ritam jer kosti pocinju boliti.Da ne govorim da recimo ukoliko firma zamjeni recimo nase sa nekim drugim nacionalistima (sto je vrlo cesto)da onaj pomorac od 55 godina vise jednostavno ne moze naci posao jer ga nitko nece uzeti,nitko nece uzeti i platit onoga koji ne moze trcat i orat po brodu.Hoce li mu Brazzaduro onda naci posao?Ili drzava?Zato pod hitno se izboriti za beneicirani radni staz jer ima poprilican broj ljudi koji jednostavno ne mogu pratiti ovaj ritam pogotovo kad prebace 55 godinu,a i malo ga ko hoce uzeti.
Citam prijedloge da se ukine placanje mirovinskog jer cemo se mi sami izboriti za mirnu starost.Apslutno sam protiv toga jer mozda se neki i mogu izboriti,ali neki ne mogu.Ja sam pomorac,a ne biznismen.Zato cu i dalje nastaviti placati mirovinsko.

Trece, zdravstveno,

Mi placamo zdravstveno za period proveden na brodu.Ma koja glupost.Pa mi smo osigurani preko firme kad smo na brodu,pa ako te i zaboli zub mozes ici u zubara.Sad mi placamo doma zdravstveno za vrijeme kad smo na brodu.Znaci placamo nesto sto ne mozemo uzivati.Barem ja nemam mogucnost biti na dva mjesta u isto vrijeme.

Cetvrto povlacenje novca,

Nemojte biti naivni i odnjeti novac u Crnu Goru ili u Neum.To je preveliki rizik te drzave i banke tamo mogu sutra propasti stoga predlazem da novac ostane u nasim bankama,ali ne na racunu da netko radi sa mojim novcem.Predlazem da uzmete sef u banci (oko 500 kn godisnje)dignete novac sa racuna i stavite ga u sef.Banka gubi moj novac (ne moze s njim raditi) jos ti ga cuva tako da ste mirni od kradje,a kad zatreba podjes u banku i uzmes koliko ti treba.Mislim da je to puno sigurnije od Crne Gore i Neuma,a ucinak je isti.

Peto zasto se ne ljutim na Brazzadura.
Ja sam iz Dubrovnika i na radio Dubrovniku ima emisija koja se zove Moreplovi.Jednom bio gost predstavnik SPH iz Dubrovnika Vanja Glavocic i sad on prica kako je tesko danas navegat,da je strasan ritam (netko mu isprico) pa se izleti da on nije lud danas navegati.Znaci mi koji naveganmo smo ludi.Mozda je i upravu,ali barem suti kad od nas zivis.Tako isto i Brazzaduro,sto ce on ni nezna kako danas izgleda navegati,mozda nas i drzi ludim s toga predlazem da se osnuje novi sindikat kojim bi upravljali cetri pet ljudi na dobrovoljnoj bazi (uvjet je da aktivno navegaju).Zasto cetri pet.
Pa zato da netko uvijek bude doma dok su ostali na brodu.Tako da onaj sto te zastupa da zna sto zastupa i sto trazi.To je nemoguce provesti kroz SPH jer su se ovi uhljebili tu do penzije,vjerovatno vec i znaju ko ce ih zamjeniti sutra kad podju u penziju.Zamisli sad da neko Glavocicu kaze ajde na brod.Odgovor bi mu bio :Pa nisam lud.

Nadam se da nisam bio preopsiran da nisam zauzeo puno prostora pa ako netko zeli procitati i moje misljenje o svemu ovome sto okupira zivot pomoraca u zadnje vrijeme bit ce mi drago.

Pozdrav svima koji zive od kruha sa sedam kora,a sve mi se cini da od pomoraca dobro zivi i ostatak hrvatske.

@pantigana
ja sam to samo predlozija ali odlucili smo bez "navijaca" i sada je to gotova prica.

Ako smo odlucili da ce to biti mirni prosvjed onda cemo se tako i ponasati i svi cemo se podrediti i prilagoditi tome. Ja samo od pocetka zelim ukazati svima da za ono sta mi ocemo postici na tome skupu su bitni sljedeci faktori.
1. Skretanje pozornosti od strane drzavnih ustanova -(ZNA SE koji jezik jedino razumije,cuje i respektira...JEZIK ULICE) da vidu da postojimo.
2.Masovnost skupa - ako nas tamo dode samo 300 i budemo samo mirno setali,stopit cemo se sa ostalim ljudima koji setaju po Rivi,doduse mi smo isprid LK ali svejedno
3.Mediji - s obzirom koja razina informiranja vlada u nas tj. kada se samo traze senzacijonalisticke vijesti i teme, moje je osobno misljenje da ako zelimo skreniti pozornost svih medija moramo biti "malo" radikalniji.
Sada kako sve to izvesti a da budemo opet civilizirani i pristojni NEZNAM i tu smo da svi o tome razmislimo.Dode tako i na utakmicu par tisuca ljudi pa je dovoljno da par njih pokrenu hukanje i to ce sigurno od ovoga ostatka prihvatiti 10% i ti onda imas rasisticko navijanje na tribinama.Cijelo ovo vrijeme zelim ukazati na to da NIJE LAKO upravljati masama a pogotovo kada su LJUTE I OGORCENE i nikad nezna s kako ce tko reagirati jer mozes imati Torcidu na skupu i da sve bude o.k.!!!
Evo jedan primjer: dodze meni prijatelj iz Zadra (normalno dan ranije da se mozemo ispricati i nesto popiti) i onda sutra ujutro nas 2 lagano put skupa (putem naravno drmnemo po jos 3-4 mala da se malo ugrijemo za skup) i kad dodzemo doli,redaju se govornici i onda dodze npr netko iz SPH i nama se spusti mrak na oci i mi njega u srid Rive u more....(SVE GORE NAVEDENO JE PLOD MASTE) i onda naravno imas problem ali jedina srica je da je lito pa ce se brzo osusiti.....100 ljudi 100 cudi!!!

@jos jedan

Dobro nam se pridruzio i unaprjed zahvaljujem na tvojoj inicjativi za sirenje informacija o prosvjednom skupu na sto vise adresa.Ja cekam da se formalno ozakoni Udruga pomorac.net pa da to stavimo u potpisu maila i onda saljemo na sve raspolozive adrese,brodove,firme i ostalo.Neka nam to bude misija da svaki nas pomorac bez obzira gdje se nalazi dobije obavijest o ovoj udruzi,njezinoj inicjativi i PROSVJEDNOM SKUPU!! Zivija

mi pomorci imamo puno problema.te probleme cemo rijesavati sami ali svi oni koji nam daju svoj doprinos u toj nasoj borbi dobro su dosli.neka bude torcida neka bude bilo tko ali neka imaju na umu da bas prosvjed mora biti jedan ozbiljan skup i nemojmo dozvoliti da to bude sve osim onoga sto nama treba.mi cemo biti pod povecalom javnosti,politike i onih u sindikatu zgob kojih ovo i cinimo.po mom prosvjed mora biti isprogramiran do najsitnijeg detalja a govornik mora biti jasan,glasan i hrabar.drugo,ljudi koji su iz splita mogu dogovoriti sa torcidom suradnju zatim par ljudi koji ce nam pjesmom dato podrsku.dalje,neka svaki ucesnik prosvjeda kupi bijelu majicu itd...ja u svoje ime molim sve pomorce i sve ljude dobre volje koji planiraju doci 1.7.na prosvjed da pokazu na dostojanstven nacin da je nama puna kapa!!nisam splicanin al sam siguran da nam split moze itekako pomoci.ovo je samo moje misljenje...pozdrav svim pomorcima ma gdje bili!!

Hvala na pozdravu.
samo da napomenem da prosvijedni skup mora biti miran,ponosan, i dostojanstven kako i dolici nasem pomorcu,a kakv je bion i catt.laptalo dok je nevin trunuo u Grckom zatvoru.Miran,dostojanstven i ponosan.

@charlie,Jos jedan

sa svime se slazem sta ste iznjeli i svi se nadamo da ce to biti u najboljem redu ali ono sta sam ja htio ukazati je da kod takvih dogadanja uvijek imas faktor X koji nemozes predvidjeti bilo u pozitivnom ili negativnom kontekstu.Mene je samo strah te "masovnosti" i zato sam sve ovo i napisao jer to ce biti bitan ako ne i najvazniji faktor za nas daljni rad te sam zgog toga i predlozio "upotrebu svih raspolozivi sredstava" rekao bi ti Ciro MOBILIZACIJA SINE! Ja cu pozvati i prijatelje koji nisu pomorci jer svaka "bijela majica" na tome skupu je vazna,naravno ja bih takoder bio sretan da mi sve to mozemo izgurati sami ali mozda moramo odigrati na sigurniju kartu sta se tice "masovnosti"
Ma imao sam ja to u glavi i za klapu dovesti i rjesiti koji brod sa morske strane sa nekom zanimljivom porukom ali moram nesto ostaviti i za IZNENADENJE!Takoder neznam koliko ovde ima clanova iz Jadrolinije i koliko je njima stalo da nam pruze podrsku jer mi se vrtila misao ako to netko moze progurati da ih se obavjesti da recimo na taj dan u 0900 jednominutnim zvukom sirene sa svih svojih brodova pokazu da su sa nama i da nas podrzaju u nasoj borbi za prava sviju nas skupa.....gdje ces boljeg pocetka nego da se sa svih trajekata i katamarana u isto vrime zaori zvuk sirena.....to ti je odma vijest u Dnevniku:D:uzdravlje

Back