• Skini ovdje https://mega.co.nz/#!i4RBxR6Y!Z9G1ZlwZC3_zIDEqPcfF0fJFhPAsovAHw2kv_HDb32c

Pomorci u sustavu od 1. siječnja 2008. godine !

Po??tovani,
Moram priznati da ste me razočarali. kad bi mi imali dr?žavu uređenu kao Norve??ka, ne bi nam trebao sindikat, pa tako nije potreban ni Norve?žanima. Zato njihov sindikat te??ko da će (u ovom vremenu i prostoru) sakupiti vi??e od s u vezi sa sindikatom.
Znate li da je NIS (Norwegian International Register) napravljen da bi njihovi brodari zaobi??li Norve??ke zakone, imali maksimalne beneficije, a ukrcavali strance na norve??ke brodove. Koliko tu ima sindikalizma?
Znate li da je u Hrvatskoj spriječen ukrcaj na brodove pod hrvatskom zastavom, ISKLJUČIVO AKCIJOM SINDIKATA POMORACA HRVATSKE?
Da li će to izdr?žati dugo?
Neće, budemo li dozvolili da nas djele.
Zato Vas pozivam u SPH.
Mjenjajmo kurve, a ne plahte.

Mirno more.
kap.P.Brazzoduro

Pocelo je pocelo..

Pocelo je pocelo..

Evo pa komentirajte ovo.Koje sad 'razumno' objasnjenje slijedi ..
Joj kad se sitim kad je bilo na tribini 'Vazno je da udjete u sustav ,posli cemo lako..." ,lako vas oderat,na to ste mislili vjerovatno..

Sa straniva vaseg sindikata...
Naredba o novim osnovicama 19.01,2009

Nove osnovice iznose:
za 1 kategoriju (zapovjednik, upravitelj...) 6.935,00 kn (za 2008. godinu je iznosila 6.480,25 kn)
za 2. kategoriju ( prvi časnik palube, drugi časnik stroja...) 5.115,00 kn ( 4.780,52)
za 3. kategoriju (drugi časnik palube, treći časnik stroja...) 3.865,00 kn (3.611,95)
za 4. kategoriju ( treći časnik palube, četvrti časnik stroja...) 3.580,00 kn ( 3.346,36)
za 5. kategoriju ( električar, mehaničar...) 3.355,00 kn (3.133,89)
za 6. kategoriju (kormilar, mazač...) 3.125,00 ( 2.921,43)
za 7. kategoriju (drugi kuhar, drugi konobar...) 2.865,00 ( 2.677,09)
za 8. kategoriju (vje?žbenici...) 2.611,00 ( 241,25)

Po??tovani,
molim po??aljite mi kopiju zahtjeva prema HZZO Zagreb na fax 051268292. Mo?žda mogu pomoći.
Dr?žite se.
Pozdrav,
kap.P.Brazzoduro

Evo pa komentirajte ovo.Koje sad 'razumno' objasnjenje slijedi ..
Joj kad se sitim kad je bilo na tribini 'Vazno je da udjete u sustav ,posli cemo lako..." ,lako vas oderat,na to ste mislili vjerovatno..

Sa straniva vaseg sindikata...
Naredba o novim osnovicama 19.01,2009

Nove osnovice iznose:
za 1 kategoriju (zapovjednik, upravitelj...) 6.935,00 kn (za 2008. godinu je iznosila 6.480,25 kn)
za 2. kategoriju ( prvi časnik palube, drugi časnik stroja...) 5.115,00 kn ( 4.780,52)
za 3. kategoriju (drugi časnik palube, treći časnik stroja...) 3.865,00 kn (3.611,95)
za 4. kategoriju ( treći časnik palube, četvrti časnik stroja...) 3.580,00 kn ( 3.346,36)
za 5. kategoriju ( električar, mehaničar...) 3.355,00 kn (3.133,89)
za 6. kategoriju (kormilar, mazač...) 3.125,00 ( 2.921,43)
za 7. kategoriju (drugi kuhar, drugi konobar...) 2.865,00 ( 2.677,09)
za 8. kategoriju (vje?žbenici...) 2.611,00 ( 241,25)

Postovani g. Brazzoduro,

Kakva ce biti reakcija vaseg sindikata kad se godpoda u Vladi i Ministarstvu financija u 2010 ili vec tijekom 2009 sjete da bi pomorci mogli placati doprinose prema stvarnim tj ugovornim primanjima ili kad ukinu pravilo 183 dana?
Ja sam cuo iz pouzdanih izvora (jedna splitska pomorska agencija ciji uposlenici idu po tim vasim sastancima) da se o tome vezeno za doprinose vec i raspravljalo.

Sta nam onda sljedi?

Grand Cayman??

Btw, Posjetite forum Moj Novac, podforum Osobne financije tema Pomorci i porez, di sam prije vise od 1 godine zapoceao ovaj thread na ovu temu. Vidite sta misle "kopneni" zaposlenici o nama...neki bi nas rado sve pred zid.
Razlog: Eto imamo previsoke place po njima...

Moj nick tamo je "pomorac", a poceo sam pisat krajem 2007 o ovome, ja i jos jedan nas master sto je bio samnom na brodu...

http://www.mojnovac.net/forumi/showthread.php?t=4321

Registrirajte se i borite se!!!Neka vide da nas ima!

u ovoj drzavi se stvarno ne isplati zivit....sta je sada ovo gore i to sto placamo,a takorec nemamo nista od toga su malo poskupjeli?:confused:

Odnos drzave prema pomorcu

Odnos drzave prema pomorcu

Po??tovani,
Moram priznati da ste me razočarali. kad bi mi imali dr?žavu uređenu kao Norve??ka, ne bi nam trebao sindikat, pa tako nije potreban ni Norve?žanima. Zato njihov sindikat te??ko da će (u ovom vremenu i prostoru) sakupiti vi??e od s u vezi sa sindikatom.
Znate li da je NIS (Norwegian International Register) napravljen da bi njihovi brodari zaobi??li Norve??ke zakone, imali maksimalne beneficije, a ukrcavali strance na norve??ke brodove. Koliko tu ima sindikalizma?
Znate li da je u Hrvatskoj spriječen ukrcaj na brodove pod hrvatskom zastavom, ISKLJUČIVO AKCIJOM SINDIKATA POMORACA HRVATSKE?
Da li će to izdr?žati dugo?
Neće, budemo li dozvolili da nas djele.
Zato Vas pozivam u SPH.
Mjenjajmo kurve, a ne plahte.

Mirno more.
kap.P.Brazzoduro

Evo vam jedna digresija ali primjer odnosa ove BANANE prema pomorcu i pomorskom zvanju. Spomenik "Pomorac" na Katalinica brigu u Splitu devastiran i na vrhu 3 antene za mobitel.
Ajmo Sindikat pomoraca Hrvatske, zar i ovo dopustate?

Slika sve govori...BANANA!

Kruh sa 9 kora

Kruh sa 9 kora

Ovo su trazenja Sindikata Pomoraca, a ovo su misljenja nas Pomoraca

U bivsoj SFRJ odnos prema Pomorcima i pomorstvu je bio:
- Jake domace brodarske firme sa kapacitetom brodovlja medju prvih 20 najjacih pomorskih zemalja na Svijetu i sa jakom svjetskom logistikom i vlastitim terminalima po najvecim svjetskim lukama,
- Placena socijala i dodjela stanova,
- Beneficirani radni staz,
- Carinske povlastice,
- porez na dohodak se nikad nije spominjao,
- bilo je aktivnih pomoraca vise od 100 000 hrvatskih gradjana,
- kvaliteta pomorskog kadra medju najboljima na svijetu,
- Hrvatske pomorske skole su davale kadar sa SSS u rangu inozemnih Pomorskih Akademija.
Zasto? Zato jer je drzava bila svjesna ogromne mase deviza koja se preljevala svake godine u domacu ekonomiju.
Pomorac je tada bio cijenjen u drustvu, a nasi brodovi su s ponosom uplovljavali u New York primjerice, na Manhattanu je bila lucki vez za brodove u vlasnistvu ondasnje â??Jugolinijeâ?, â??Sibenske Plovidbeâ?, â??Jadranske Plovidbeâ?, itd.

Danas u neovisnoj Republici Hrvatskoj, pomorskoj i primorskoj zemlji, Pomorci su:
- Gradjani drugog reda,
- Bez prava i povlastica,
- Porezni obveznici - neopravdano i nelogicno, kruh niti ne zaradjuju u Hrvatskoj,
- Brodarske firme u rasulu ili ne postoje,
- Pomorstvo u rasulu,
- Brodogradnja u kolapsu,
- pomorski kadar spao na oko 35 000 aktivnih pomoraca (neki govore i 50 000 pomoraca), a samo 15 000 pomoraca je uslo u socijalno/mirovinski sustav radi nepovjerenja u drzavne institucije,
- Pomorska orijentacija nula!

Hrvatski Pomorci su jedna skupina ljudi koji sa svojim iskustvom mogu uvelike pripomoci u modernizaciji Hrvatske u svakom pogledu i to sada i odmah bez dodatnog skolovanja.
Republika Hrvatska moze iskoristiti iskusne Pomorce da kontroliraju ZERP pri traganju i spasavanju i kontroli istjecanja balasnih i zamrljanih voda i tehnoloskom tretiranju istih.
Nasi Pomorci se mogu iskoristiti u dijelu Obalne Straze kod tehnickih pregleda brodova (senior casnici: Kapetani, Upravitelji Stroja, 1. Casnici Palube i 2. Casnici Stroja sa iskustvom) koji ulaze u nase luke i prilikom inspekcija tih istih (primjerice Obalne Straze: SADa, Italije, V.B., Australije, idr).
Svjetska mora su jos najisplativiji i najjeftiniji transportni pravac na Svijetu, pa uvoz ili transport plina LNG/LPG tankerima i nafte i naftnih preradjevina tankerima za naftu i produkte sa Hrvatskom zastavom ili bar brodovima sa Hrvatskim Pomorcima su jedina garancija da Hrvatska postane energetski neovisna i jedan od vaznijih igraca u energetici u Europi i na Mediteranu.
Takodjer, iskusni Pomorci (senior casnici: Kapetani i 1. Casnici palube sa tankerskim iskustvom) se mogu iskoristiti kao vodeci kadar u naftnim i plinskim terminalima i pri kontroli ukrcaja i iskrcaja na brodovima koji dolaze u te nase terminale i pri kontroli ispusta i kontrole balasnih voda u nase Jadransko more, jer im je to jedan od osnovnih poslova na tankerima.
Nasi Pomorci koji rade na naftnim i plinskim platformama sirom Svijeta mogu svojim znanjem pomoci nasim naftnim i plinskim kompanijama u buducim poslovima eksploatacije nafte i plina iz dubina nasega Jadranskog mora.
Nasi Pomorci rade kao inspektori (skupa sa velikim brojem nasih brodogradjevnih, elektronskih i strojarskih inzinjera) u najvecim svjetskim brodogradilistima na Svijetu (u J. Koreji, Kini, Japanu, Italiji, UAEu â??Dubaiu, Singapuru, idr.) i svojim iskustvom sigurno bi pomogli u teskocama nasih brodogradilista u podizanju efikasnosti rada i vecoj konkurentnosti.
Sve te poslove nasi ljudi Pomorci vec davno obavljaju pod raznim Svjetskim zastavama i najboljim multinacionalnim kompanijama (Shell, BP, Texaco, Total, Mitsui, TK, NYK, Vela, Hyundai, Samsung, idr.) i primaju velike place i beneficije (takvo je svjetsko trziste rada za tu razinu poslova) i itekeko bi dobro dosli sa svojim velikim iskustvom nasoj Republici Hrvatskoj.
Nasi Pomorci uz svoje redovno skolovanje su morali i moraju redovno pohadjati specijalizirane pomorske seminare, tj. moraju se redovito doskolavati bez obzira koliki stupanj naobrazbe su vec postigli, jer u protivnom bi izgubili svoj posao, jer nisu konkurentni na svjetskom trzistu rada.
Ta specijalizirana pomorska predavanja obicno traju min. po 10ak dana, nekad i vise i onda su polaganja pred komisijama ciji su clanovi ljudi iz Luckih Kapetanija u Republici Hrvatskoj, za koje se dobijaju nacionalne pomorske svjedodzbe (pomorski breveti) i na temelju njih se dobijaju pomorske svjedodzbe drugih zemalja. Kad se zna da prosjecni Pomorac ima minimum 10 pomorskih svjedodzbi, a neki i vise od 15 pomorskih svjedodzbi i da sve to Pomorci placaju iz svog vlastitog novca (prosjecne cijene svjedodzbi su od 2 000-5 000 kuna) i da vise od pola tih svjedodzbi vrijede 5 godina, koje se opet mogu jedino dobiti nove predocavanjem navigacije (nekad i novim polaganjima kurseva), sto dodatno iziskuje nova placanja vlastitim novcem.
Takodjer strane kompanije sve vise i vise traze od svojih zaposlenika, pa tako i nas Hrvatskih Pomoraca polaganje novih dodatnih specijaliziranih pomorskih kurseva i koji nekad znaju trajati i 1-2 mjeseca, ali to nasa Republika Hrvatska i njezine drzavne institucije sada ne priznaju, sto je nevjerojatno.
Te pomorske svjedodzbe su toliko opsirne i dodiruju nekoliko nespojivih zanimanja, da prosjecni Hrvatski Pomorac (kao i svi drugi Pomorci Svijeta) imaju znanje za protupozarna dijelovanja sa najsuvremenijim uredjajima i sustavima (nismo profesionalni vatrogasci), medicinske vjestine (nismo zavrsili Medicinske skole), satelitsku i elektronsku navigaciju brodova (nismo piloti aviona ni astronauti), upravljanje tankerima za plin, naftu i dr. koji su skupi desetke milijuna dolara, a skupa sa dragocijenim teretima i vise od stotine milijune dolara (zasto strane kompanije imaju tolika povjerenja u nas, a nasa Republika Hrvatska nema), znanja trazenja nafte i plina i odrzavanja tih bogatih polja pod morem raznom opremom za kontrolu i distribuciju (nisu za to zavrsili Rudarske Fakultete), upravljanje i odrzavanje sa najsuvremenijom strojarskom i elektronskom opremom brodskih strojarnica i sustava i jos mnogo mnogo toga.
Nasi Pomorci kad dodju kuci, oduvijek placaju sve poreze i prireze kao i svi drugi gradjani nase Republike Hrvatske, a socijalno/mirovinska davanja su placali i placaju sami iz svojih placa i prije ove nove nepravedne Pomorske reforme, pa ovakva hajka na pomorsku placu sa nenormalno velikim porezima na dohodak, a koje se zaradjuju u inozemstvu nije potrebna i nelogicna je (pogotovo za Pomorce koji radu na stranih kompanijama i kojima se vec placa regulira porezima na dohodak u tim inozemnim zemljama), jer mi svoj novac trosimo i investiramo direktno u nasoj Republici Hrvatskoj, bez fige u dzepu.

Takodjer je vazno pitanje da se ustanovi tecaj koji bi uz odredjeno radno iskustvo zadovoljio uvjete za dobivanje visih zvanja pomorskih casnika sa SSS-om, odnosno treba se poraditi na tome da se ponovno vrati nesto slicno starom pravilniku (od prije 1999.) kada su pomorski casnici sa SSS-om mogli dobiti svjedodzbe za 1. Casnike palube / 2. Casnike stroja na osnovu radnog iskustva.
Nazalost, mi Hrvatski pomorski casnici sa ovakvim problemom i zbog nemogucnosti napredovanja, a i zato sto smo populacijski mali, gubimo posao zbog velike konkurencije sa istoka gdje su bolje regulirani ovakvi nacini skolovanja (npr. Crna Gora, Bugarska, Rumunjska, Poljska, Filipini, Burma, Indija). Isto tako u Zapadnoj Europi u vecini zemalja (Grcka, V.B., Francuska, Italija, Nizozemska, Belgija, Danska, Svedska, Finska, Norveska) je sistem skolovanja takav da se uz tecajeve dolazi do visih diploma u pomorstvu, naravno uz odredjeno radno iskustvo.
Zbog toga danas imamo na tisuce (skoro 5 000) iskusnih Pomoraca junior casnika koji nemogu biti unaprijedjeni u cin vise, senior casnike i taj se manjak i jaz koji se stvorio zadnjih 10ak godina i osjeca na brodovima pod Hrvatskom zastavom, a manjak Casnickog kadra u Svjetskoj pomorskoj floti je vec oko 40 000 pomorskih casnika i iz godine u godinu je sve veci.
Mi imamo izvrstan izvozni proizvod, iskusne pomorske casnike, ljude od znanja i vjestina, iskoristimo to svi skupa odmah.
Tako cemo sigurno ponovo puniti nase Pomorske skole sa mladim ljudima koji vide nasa iskustva i zele raditi ovaj opasan, ali zanimljiv posao, jer nam te iste skole danas zjape prazne, a nastavnici i profesori nemaju posla.

Kruh sa 9 kora

Kruh sa 9 kora

Zato na Pomorce nesmije biti niti malo ljubomore i zavisti od nikoga u ovoj Republici Hrvatskoj, pogotovo od onih koji nepoznaju tematiku pomorstva i nemaju niti malo iskustva ni ideje o tom pitanju, pogotovo sto su na tisuce njih bili i Branitelji u Domovinskom ratu i dali svoj veliki dio u borbi za nasu samostalnost i slobodu, a sada samo rade svoj posao za koji su se skolovali i obucili.

Isto tako pitanje Pomoraca nije pitanje ljudi porijeklom rodjenih samo uz more iz nasih primorskih Zupanija, jer mnogo Pomoraca je porijeklom iz Slavonije ili Zagreba i drugih kontinentalnih krajeva Republike Hrvatske.

Nitko nesmije smetnuti sa uma da su Pomorci i nase obitelji veliko izborno tijelo sa vise od 500 000 clanova i svatko politicki iskusan nebi sebi dopustio marginaliziranje ili omalovazavanje tolikog broja potencijalnih biraca, a da iskreno ne sagleda svu problematiku Pomorstva.
Nevjerovatno bi bilo kad bi u slobodnoj Republici Hrvatskoj netko dopustio novi val iseljavanja Hrvatskih gradjana, u ovom slucaju Pomoraca i njihovih obitelji, jer Pomorci su na svjetskom trzistu rada jedna od najtrazenijih skupina radnika.
Pomorci su rijetka skupina gradjana nase Republike Hrvatske koja u svakom momentu moze povuci svoje novcane doznake iz nasih banaka u banke u inozemstvu i zatvoriti sve racune na nasim bankama i preseliti se zivjeti u nama najblize zemlje bez griznje savjesti, jer mi smo profesionalci u poslu i trazimo da se i prema nama Pomorcima (tako bi trebalo i prema ostalim nasim gradjanima) drzavne institucije Republike Hrvatske ponasaju profesionalno u skladu sa svim relevantnim medjunarodnim ugovorima i sporazumima koji su vec odavno potpisani, ali se ne sprovode prema medjunarodnim standardima, nego uvijek po nekim nasim lokalnim idejama koje nisu konkurentne na svjetskom trzistu rada.

Sjetite se samo nasih starih koji su uvijek govorili: "umoci prst u more i povezan si sa cilin sviton", i to bi trebala biti maksima svih gradjana nase Republike Hrvatske!

Hrvatski Pomorci
www.pomorac.net.
Postovane kolege i pomorske supruge!!
Evo dok ste se vi svadjali zadnja 2 dana, ja san posla ovo pismo svugdi di san god moga.
Neznan oce li se neko jutit na to ca san koristija ime nase stranice,neznan oce li se neko jutit ca san iskoristija neke ideje i misli nasih kolega.
Isto tako neznan ocedu li tit ili moc procitat svi kome san posla, neznan oce li se negdi moc ovo tiskat ili rec na TV.
Neznan uopce oce li ovo moje pismo imat ikakvog efekta.
Puno mi je zaj ca dok se mi svadjamo i previse filozofiramo o nekim stvarima koje su tu i trenutno ih nemoremo prominit, Veljaca brzo dolazi i vrime za prijavu dohotka dolazi, a mi se nismo pomakli sa mista.
Kako cemo se mi moc onda organizirat i eventualno osnovat novi Pomorski Sindikat ili prominit ovi koji je trenutno tu?

Zato na Pomorce nesmije biti niti malo ljubomore i zavisti od nikoga u ovoj Republici Hrvatskoj, pogotovo od onih koji nepoznaju tematiku pomorstva i nemaju niti malo iskustva ni ideje o tom pitanju, pogotovo sto su na tisuce njih bili i Branitelji u Domovinskom ratu i dali svoj veliki dio u borbi za nasu samostalnost i slobodu, a sada samo rade svoj posao za koji su se skolovali i obucili.

Isto tako pitanje Pomoraca nije pitanje ljudi porijeklom rodjenih samo uz more iz nasih primorskih Zupanija, jer mnogo Pomoraca je porijeklom iz Slavonije ili Zagreba i drugih kontinentalnih krajeva Republike Hrvatske.

Nitko nesmije smetnuti sa uma da su Pomorci i nase obitelji veliko izborno tijelo sa vise od 500 000 clanova i svatko politicki iskusan nebi sebi dopustio marginaliziranje ili omalovazavanje tolikog broja potencijalnih biraca, a da iskreno ne sagleda svu problematiku Pomorstva.
Nevjerovatno bi bilo kad bi u slobodnoj Republici Hrvatskoj netko dopustio novi val iseljavanja Hrvatskih gradjana, u ovom slucaju Pomoraca i njihovih obitelji, jer Pomorci su na svjetskom trzistu rada jedna od najtrazenijih skupina radnika.
Pomorci su rijetka skupina gradjana nase Republike Hrvatske koja u svakom momentu moze povuci svoje novcane doznake iz nasih banaka u banke u inozemstvu i zatvoriti sve racune na nasim bankama i preseliti se zivjeti u nama najblize zemlje bez griznje savjesti, jer mi smo profesionalci u poslu i trazimo da se i prema nama Pomorcima (tako bi trebalo i prema ostalim nasim gradjanima) drzavne institucije Republike Hrvatske ponasaju profesionalno u skladu sa svim relevantnim medjunarodnim ugovorima i sporazumima koji su vec odavno potpisani, ali se ne sprovode prema medjunarodnim standardima, nego uvijek po nekim nasim lokalnim idejama koje nisu konkurentne na svjetskom trzistu rada.

Sjetite se samo nasih starih koji su uvijek govorili: "umoci prst u more i povezan si sa cilin sviton", i to bi trebala biti maksima svih gradjana nase Republike Hrvatske!

Hrvatski Pomorci
www.pomorac.net.
Evo dok ste se vi svadjali zadnja 2 dana, ja san posla ovo pismo svugdi di san god moga.
Neznan oce li se neko jutit na to ca san koristija ime nase stranice,neznan oce li se neko jutit ca san iskoristija neke ideje i misli nasih kolega.
Isto tako neznan ocedu li tit ili moc procitat svi kome san posla, neznan oce li se negdi moc ovo tiskat ili rec na TV.
Puno mi je zaj ca dok se mi svadjamo i previse filozofiramo o nekim stvarima koje su tu i trenutno ih nemoremo prominit, Veljaca brzo dolazi i vrime za prijavu dohotka dolazi, a mi se nismo pomakli sa mista.
Kako cemo se mi moc onda organizirat i eventualno osnovat novi Pomorski Sindikat ili prominit ovi koji je trenutno tu?
Svaka čast, ljutit se nebi trebal niki,jo?? jedanput bravo!

Groffica! -jer je Groff na brodu

kako vec i sami svi vidimo sto jedna budala (ili vise njih) pokvari....stotine pametnih ne moze popraviti...onih prvih nam ne fali ...imamo i za izvoz...pocinje me vec malo sve ovo zivcirati jer cu se sjetiti samo kako je prosao sastanak u Dubrovniku gdje se upozorilo na veliku vecinu nedostataka zakona a i Vi ste stovani kap P.Brazzoduro koliko se sjecam sjedali tamo i sto se napravilo...apsolutno nista i evo kako vidim uzlazna je i osnovna placa....politicari po obicaju lazu a da se ja nebi puno nervirao mislim da cu ipak potraziti adresu sa pravim bananama u vrtu...nazalost ali iz inih primjera lijepe nam nase vidimo koliko je unisteno gluposcu.....samo me jedno raduje a to je da mogu svima pogledati u oci kada se krene govoriti o ratu i o sudjelovanju u istom ali nazalost mi moramo i hocemo navegat a ostavili smo da drzavu vode kojekakvi menadjeri i probisvjeti i dobili smo upravo sto imamo. mnogi se na kraju pitaju zasto smo mi tako dobro placeni...e pa nabrojite mi samo jedno zanimanje gdje pogresna odluka dovodi do evo za primjer mogucu smrt 6500 zivota i milijardu dolara stete ( koliko vrijedi sad jedan putnicki brod ).....
e da sjetio sam se jednog...politicar

Pismo by splitski kanal

Pismo by splitski kanal

Neman rijeci, ocemo poslat ovo pismo svima dok Dalmos ne sastavi svoje pismo.

Sritno :D

Poštovani,
Ostajem pri onome što sam rekao
POMORCI ĆE RADO PLAĆATI I BEZ 183 DANA KADA NAS SE IZJEDNAČI SA SVIM GRAĐANIMA REPUBLIKE HRVATSKE.Nisam nikada raspravljao o tome što će biti, ali JESAM JOŠ U FAZI PREGOVORA GOVORIO DA SE MORA UČVRSTITI ZAKONOM SVE ŠTO SE MOŽE, A NE PREPUŠTATI NA ODLUKU MINISTRIMA KROZ PRAVILNIKE.
Što bi Vi napraviti da Vam u Ministarstvu kažu, "Razmišljali smo da odustanemo od primjene novog zakona, da sve vratimo na prijašnji zakon!"
Ja to nazivam ČISTOM UCJENOM, jer po starom zakonu pomorci nisu imali 183 dana, imali su samo pomorski dodatak od 400 kuna koliki je i sada. Imali su i prijetnju kaznom do 50.000 kuna zbog neprijavljivanja poreza i to, MOLIM DOBRO PROČITAJTE, najkasnije 8 dana od primitka novca - plaće, svaki mjesec ne godišnje. Da ne govorim o kazni zatvorom.
Bi li Vi prihvatili odgovornost i rekli gospodi, vratite sve na staro?
S poštovanjem,
kap.P.Brazzoduro
P.S.
Tražio sam za sutra 20.01.2009. u 13:00 sati nekoga od vas pomoraca da da izjavu za HTV emisija Hrvatska uživo, gdje će se govoriti o porezima (emisija ide 21.01.2009. od 16:30 do 17:30). Nitko se ne javlja. Svi junaci mukom umuknuše.

Hrvatski Pomorci
www.pomorac.net.

Splitski kanal, tuzit cu te za PLAGIJAT!:D
Nema veze, jesi mi dio copy-pastea al dobro si napravi i posla dalje...
Ja sam tvoje pismo stavia i na forum Moj Novac di se vodi jedna rasprava na ovu temu. Inako iman 10% dionica pisma, pa sam sebi uzea za pravo:)))

POZZ

a ja san ga poslala svim urednicima na HRT-u,NovaTV i na RTL-u ;)

Drugo,nadam se da ce se ipak naci netko tko bi dao izjavu u emisiji "Hrvatska uzivo".Zar nam to i nije cilj?
Pokusajte sve i ne odustajte!

Bravo,lega...ja cu isto poslat pismo na sve adrese i molio bih da svi ostali posalju...
Sta se tice koristenja imena "www.pomorac.net", nema problema..cilj i je da cuju za nas...mozda netko i ode na stranice, pa vide o cemu pisemo...
Ja sam isto tako posla' pismo (napisano od strane SPH) gdje sam se potpisa imenom i prezimenom i dodao svi ostali clanovi "udruge" www.pomorac.net...

Naravno, kad Dalmos sastavi jos jedno - poslat cemo i njega...

Back